SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Simona Halep a pus punct unui an plin de realizări » Cele mai importante momente: ”Doha, Roland Garros, Singapore”

Rolland Garros, una din bornele importante ale Simonei Halep din acest an
Rolland Garros, una din bornele importante ale Simonei Halep din acest an

Articol de - Publicat luni, 27 octombrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 27 octombrie 2014 14:55

Ea a ales cele mai frumoase momente ale unui sezon în care a trecut la un alt nivel, jucînd prima finală de Mare Şlem a carierei.

"Nu mai am putere să simt ceva. Sînt bine, dar nu pot spune că sînt fericită, de fiecare dată cînd pierd sînt un pic tristă. Dar trebuie să mă gîndesc la acest sezon şi la ce am realizat", a spus Simona Halep după finala pierdută la Singapore.

A fost într-adevăr un an greu şi intens pentru Simona, unul început la Sydney şi terminat la Singapore, timp în care a străbătut peste 75.000 de kilometri şi a jucat 19 turnee. A bătut o mulţime de recorduri ale tenisului românesc feminin, a urcat pe locul al doilea în lume şi, cel mai important, a făcut ceea ce-i place.

A jucat tenis. Şi tenisul a răsplătit-o. Cel mai frumoase momente din acest 2014 intens pentru ea sînt " Doha, Roland Garros şi Singapore".

În luna februarie, la Doha, ea cîştiga cel mai valoros trofeu al carierei. Întrecerea de la Doha e de categorie Premier 5, a treia categorie după turneele de Mare Şlem şi cele de Premier Mandatory.

Al doilea moment s-a petrecut în luna iunie, la Paris, cînd a ajuns în prima finală de Mare Şlem a carierei. A fost învinsă de Maria Şarapova la mare luptă în trei seturi. Şi anul s-a încheiat cu Turneul Campioanelor, competiţie care a prins ultimul loc pe podiumul realizărilor Simonei din acest an.

A jucat 61 de meciuri şi a cîştigat 45. Au fost cinci finale, din care a cîştigat două, la Doha şi la Bucureşti. A adunat opt victorii la jucătoare de Top 10 şi şase înfrîngeri. A cîştigat peste 4, 5 milioane de dolari din tenis. A petrecut mii de ore pe terenuri, a avut dureri, accidentări, clipe grele, dar şi multe bucurii. 2015 nu e chiar atît de departe pe cît pare. Ţelul Simonei este să rămînă în Top 10.

"Visul meu rămîne un trofeu de Mare Şlem"
Simona Halep a fost întrebată ce îşi propune pentru 2015 şi ce vrea să îmbunătăţească. "E greu de spus acum, pentru că urmează vacanţa, dar vreau să lucrez mai mult în sala de forţă, să am mai multă forţă. Mai am mult de lucrat şi la lovituri, la serviciu, la retur", a spus românca.

Cît despre ţinte, Simona a spus că visul ei rămîne un trofeu de Mare Şlem. "Nu ştiu dacă se va întîmpla la anul. Vreau să fiu concentrată pe fiecare turneu. Vreau să-mi dezvolt jocul şi atunci vom vedea ce se va întîmpla", a completat românca.

Topul premiilor cîştigate în 2014:
1. Roland Garros - finală pierdută: 1 087 417 de dolari
2. Turneul Campioanelor - finală piedută: 971 000 de dolari
3. Wimbledon - semifinale pierdute: 685 781 de dolari
4. Madrid - finală pierdută: 459 975 de dolari
5. Doha - finală cîştigată: 441 000 de dolari

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
icstream
icstream  •  29 Octombrie 2014, 13:28

se vede ca Tolontan e sefu vostru... numai bani aveti in cap.

renato84
renato84  •  29 Octombrie 2014, 12:55

SIMONA HALEP ARMANA. INIMA DE LEOAICA. RESPECT

bion200
bion200  •  28 Octombrie 2014, 22:54

Trebuia sa puneti si banii. Sunteti de vise negre.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează