SPORTURI  »  TENIS  »  KREMLIN CUP

Simona Halep și-a aflat adversarele de la Kremlin Cup: cu cine joacă în primul tur

Simona Halep / foto: Guliver/Getty Images +12   FOTO
Simona Halep / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 octombrie 2021 19:03 / Actualizat sambata, 16 octombrie 2021 19:13

Simona Halep (30 de ani, locul 17 WTA) și-a aflat adversarele din turneul WTA Kremlin Cup, care se va desfășura săptămâna viitoare, la Moscova. 

În primul tur, Simona va da peste o reprezentantă a gazdelor. Sorții i-au scos-o în cale pe Anastasia Potapova (20 de ani, 77 WTA), o jucătoare căreia specialiștii îi prevăd un viitor strălucit

Potapova a fost lider în clasamentul junioarelor și a câștigat la Wimbledon în 2016, după o finala cu Dayana Yastremska. În 2017, la doar 16 ani, a ajuns pe tabloul principal al Marelui Șlem londonez, dar s-a retras în timpul meciului cu Tatjana Maria, din primul tur. 

Potapova este o jucătoare de mână dreaptă, având un backhand cu două mâini și fiind recunoscută pentru intensitatea loviturilor sale. Rusoaica măsoară 1,73 de metri și este lăudată pentru deplasare excelentă în teren.

+8 FOTO

La începutul anului, Simona Halep a învins-o pe Anastasia Potapova, în turul secund al Gippsland Trophy, turneu organizat la Melbourne, ca pregătire pentru Australian Open, scor 6-4, 6-4. A fost prima confruntare dintre cele două. Detalii, AICI.

Simona Halep, tablou presărat cu obstacole la Kremlin Cup

Dacă o va învinge pe rusoaică, Halep va da în turul secund peste o altă jucătoare din Rusia, Veronika Kudermetova (24 de ani, 31 WTA) sau peste o adversară venită din calificări.

Ulterior, traseul Simonei se îngreunează și mai mult. Maria Sakkari, grecoaica proaspăt intrată în Top 10, sau Dayana Yastremska sunt jucătoarele pe care Simo le poate întâlni în sferturi. Printre posibilele adversare din semifinale se numără Aryna Sabalenka, Ajla Tomljanovic, Ons Jabeur sau Ekaterina Alexandrova.

Simona Halep, înainte de Kremlin Cup: „Muncesc zi de zi, dar îmi va fi greu să revin unde am fost”

Simona Halep a plecat la Moscova, acolo unde va avea loc Kremlin Cup, turneul WTA Premier.

Înainte de îmbarcare, Simona a stat de vorbă cu reporterii prezenți la aeroport. Ea a mărturisit că deși muncește din greu, îi va fi greu să revină în top. În acest an, absența de la mai multe turnee, precum și ieșirea timpurie de la o parte dintre cele la care a participat, au scos-o pe Simona din TOP 10 WTA.

„Am reușit să mă odihnesc, am dormit destul de bine. M-am și antrenat, sunt OK. Florin Segărceanu va fi alături de noi, de toate fetele. Vor mai fi Monica, cred că și Raluca. Nu știu dacă vor mai fi românce la simplu. Ne bucurăm să avem oameni de suflet alături, sper să câștig niște meciuri. E greu să mă gândesc la trofeu acum, am lipsit foarte mult anul acesta, ritmul meu nu este la un nivel ridicat.  Muncesc zi de zi, dar îmi va fi greu să revin acolo unde am fost

Îmi place foarte mult orașul. Avem voie doar să mergem la plimbare, dar și așa sunt emoționată și merg la Moscova cu multă plăcere”, a declarat Halep.

Emma Răducanu nu mai merge la Kremlin Cup

Emma Răducanu s-a retras de la Kremlin Cup, turneu WTA Premier, programat între 18 și 24 octombrie. Sportiva britanică și-a motivat decizia declarând că a avut loc o „modificare de program”.

Din nefericire, am fost nevoită să fac o modificare de program și nu voi putea să joc la Moscova în acest an, dar sper să concurez acolo, în fața fanilor ruși, anul viitor. Aștept cu nerăbdare să mă întorc în circuit în următoarele săptămâni. - Emma Răducanu

VIDEO Ion Țiriac știe cum ar fi putut da lovitura Simona Halep: „Vai de mine și de mine! Ar fi făcut 160 de milioane de euro în plus!”

Citește și alte știri din tenis:

Darren Cahill le dă speranțe americanilor » Pe cine a pus ochii: „Citește jocul extraordinar! Are putere și viclenie”

Emma Răducanu, contestată în Marea Britanie: „De-a dreptul uluitor cum a procedat. N-are niciun sens”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
267890
267890  •  17 Octombrie 2021, 11:08

Ca de obicei, Halep are noroc chior la tragerea la sorti.

347655969058390
Ion Popescu  •  16 Octombrie 2021, 22:01

Patru romance participa la concursurile WTA de acum. La Moscova / Halep si Bara. In Tenerife / Begu si Cristian. Le doresc cat mai multe meciuri castigate, puncte WTA, euro si dolari.

bazinga
bazinga  •  16 Octombrie 2021, 21:03

Factorul Toni este decisiv! Lasa te, ca esti terminata. A durat destul pacaleala!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează