SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP LA WIMBLEDON

VIDEO Halep, avantaj moral în fața adversarei din „sferturile” Wimbledon 2022 » Ce s-a întâmplat în urmă cu 11 zile + Darren Cahill, punctul lor comun

Simona Halep (30 de ani, locul 18 WTA) a învins-o pe iberica Paula Badosa (24 de ani, 4 WTA), scor 6-1, 6-2, și s-a calificat în sferturile de finală de la Wimbledon 2022. Acolo o așteaptă americanca Amanda Anisimova (20 de ani, 25 WTA). +16   FOTO
Simona Halep (30 de ani, locul 18 WTA) a învins-o pe iberica Paula Badosa (24 de ani, 4 WTA), scor 6-1, 6-2, și s-a calificat în sferturile de finală de la Wimbledon 2022. Acolo o așteaptă americanca Amanda Anisimova (20 de ani, 25 WTA).

Articol de GSP - Publicat luni, 04 iulie 2022 21:01 / Actualizat marti, 05 iulie 2022 09:16

Simona Halep (30 de ani, locul 18 WTA) a învins-o pe iberica Paula Badosa (24 de ani, 4 WTA), scor 6-1, 6-2, și s-a calificat în sferturile de finală de la Wimbledon 2022. Acolo o așteaptă americanca Amanda Anisimova (20 de ani, 25 WTA).

  • Sfertul de finală dintre Simona Halep și Amanda Anisimova va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Eurosport, miercuri, la o oră ce urmează să fie anunțată de organizatori. 

Miercuri, Simona Halep o va avea în față pe Animisova, una dintre marile speranțe ale tenisului american. Amanda nu a avut nicio emoție astăzi în disputa cu franțuzoaica Harmony Tan (115 WTA). A învins-o 6-2, 6-3, într-o oră și 15 minute.

Simona Halep, surprinsă de reporter după victoria cu Badosa: „Da? Nu m-am gândit la acest lucru!”
Wimbledon
Simona Halep, surprinsă de reporter după victoria cu Badosa: „Da? Nu m-am gândit la acest lucru!”

Cine e Amanda Anisimova, următoarea adversară a lui Halep la Wimbledon

Amanda Anisimova este o jucătoare agresivă. Îi place să controleze raliurile, să lovească puternic cu lovitura de forehand și să facă des pasul în față. În mod normal, stilul ei ar trebui să o incomodeze pe Halep, însă meciul direct din urmă cu 11 zile, de la Bad Homburg, tot pe iarbă, arată altceva. 

Simona a învins-o categoric categoric, scor 6-2, 6-1. Eleva lui Patrick Mouratoglou a servit atunci magistral, un procentaj de 86% al punctelor câștigate cu prima minge. 

Simona Halep, avantaj în disputele cu Amanda Anisimova

În total, cele două jucătoare s-au întâlnit în trei rânduri, românca fiind în avantaj, scor 2-1. A fost 6-2, 6-4 pentru Anisimova în sferturile Roland Garros 2019 și 6-0, 6-1 pentru Halep în șaisprezecimile de la Paris, un an mai târziu.

Anisimova are două turnee cucerite în carieră, Bogota, pe zgură, în 2019, și Melbourne Summer Set, pe hard, anul acesta. Competiția din Australia a fost câștigată avându-l în lojă pe Darren Cahill, fostul antrenor al lui Halep. Australianul a întrerupt între timp colaborarea cu Amanda.

Halep, avantaj moral în fața adversarei din „sferturile” Wimbledon 2022 » Ce s-a întâmplat în urmă cu 11 zile + Darren Cahill, punctul lor comun
FOTO: Sofascore.ro

Cine e Amanda Anisimova, adversara Simonei Halep la Wimbledon 2022

Amanda provine dintr-o familie cu origini ruse, care s-a mutat în 1998 în SUA cu fiica lor Maria, pe atunci în vârstă de zece ani. La patru ani de la instalarea în noua țară, a venit pe lume Amanda, care a început să joace tenis la doi ani.

Olga și Konstantin au învățat împreună cu fiicele lor tainele acestui sport, iar tatăl i-a fost antrenor. „Părinții ei au sacrificat multe", spune Nick Saviano, unul dintre mentorii americancei la academia căruia se antrenează Amanda. 

Anisimova a beneficiat de la o vârstă fragedă de o echipă cu preparator fizic, cu antrenor sau cu manager, ea fiind reprezentată de celebra firmă IMG.

A cucerit titlul la US Open la junioare în 2017, apoi a renunțat să mai dispute turnee de asemenea categorie de vârstă. 

A debutat pe tabloul unui turneu de Mare Șlem la seniori în 2017, pe când avea doar 15 ani, la Roland Garros, grație unui wildcard. Însă a pierdut în primul tur la japoneza Kurumi Nara.

Konstantin, tatăl ei, a murit în august 2019, ceea ce a determinat-o pe Anisimova să se retragă de la US Open.

VIDEO Simona Halep, set perfect în optimea cu Paula Badosa

Citește și alte știri de la Wimbledon:

De ce Simona Halep - Paula Badosa va fi un test extrem de dur la Wimbledon 2022 pentru jucătoarea noastră

VIDEO Simona Halep, defilare printre „stele” la Wimbledon » Lângă Federer, Nadal și Djokovic la un eveniment istoric

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Sqr.Q
Sqr.Q  •  05 Iulie 2022, 10:11
Postat de mircea_deca pe 04 Iulie 2022, 22:17

simona joaca fabulos.......

...ce pacat ca dupa cate un astfel de meci Simona pierde incredibil in urmatorul !!!.... DE REGULA !

mircea_deca
mircea_deca  •  04 Iulie 2022, 22:17

simona joaca fabulos.......

Vezi toate comentariile (2)
Comentează