SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

FOTO + VIDEO Echipa reunită! Darren Cahill a supervizat antrenamentul Simonei Halep la WTA Miami Open

Darren Cahill, în spatele Simonei Halep, la Miami // FOTO: Imago
Darren Cahill, în spatele Simonei Halep, la Miami // FOTO: Imago

Articol de - Publicat marti, 19 martie 2024 10:35 / Actualizat marti, 19 martie 2024 10:39

Simona Halep (32 de ani) se pregătește de revenirea pe teren, la turneul de la Miami. Iar la antrenamentul de dinainte primului meci, cu Paula Badosa (26 de ani, 73 WTA), din Spania, a fost atent supravegheată de fostul antrenor, Darren Cahil (58 de ani).

  • Simona Halep (32 de ani) debutează azi în turul 1 al turneului de la Miami. Va juca, nu înainte de ora 22:00, cu Paula Badosa (26 de ani, 73 WTA), din Spania. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro.

Sportiva din Constanța revine pe teren după o pauză de un an și jumătate. A jucat ultima dată pe 29 august 2022, iar acum se află la Miami, acolo unde azi, nu înainte de ora 22:00, o va întâlni pe Badosa.

FOTO Mentorul Darren Cahill, cu ochii pe Simona Halep la Miami Open

+8 FOTO

Simona încă nu are antrenor, după despărțirea de Patrick Mouratoglou. E la Miami doar cu Joao Monteiro, un sparring partner portughez, și de un fizioterapeut român. Dar la antrenamentul de dinaintea meciului cu Badosa a avut parte și de ajutorul fostului ei antrenor Darren Cahill.

Australianul lucrează acum cu italianul Jannik Sinner și a profitat de timpul liber pe care-l are înainte de startul meciurilor de pe tabloul masculin și a asistat la sesiunea de antrenament a Simonei Halep, cei doi fiind fotografiați împreună.

Cahill a fost mereu alături de Simona în ultimii ani și a susținut-o public în mai multe rânduri după ce a fost suspendată pentru dopaj.

VIDEO. Darren Cahill, în tribune la antrenamentul Simonei Halep de la Miami

Darren Cahill, decisiv pentru Simona Halep la Miami

James Blake (44 de ani), directorul competiției din Florida, a explicat cum a ajuns să îi acorde un wild card româncei. Acesta s l-a sunat pe Darren Cahill pentru a obține informații.

„Am ajuns cu toții la concluzia că este pregătită pentru revenire. Nu vrei să aduci în turneu pe cineva care nu s-a antrenat. Ar fi fost în detrimentul ei. Nu vrem să asistăm la un masacru pe teren”.

Pentru mine, a fost cel mai bun lucru din an (n.r. faptul că Simona Halep a obținut reducerea suspendării pentru dopaj). Și am avut un an foarte bun, cu tot ce am făcut până acum! Au fost 18 luni de tortură, am crezut mereu în ea.Am știu că n-ar lua niciodată ceva interzis în mod deliberat. Asta s-a adeverit când a mers la TAS. Adevărul a ieșit la iveală. Știu că a trecut printr-o perioadă grea, sunt foarte mândru de modul cum a gestionat totul. Sunt fericit că o voi vedea jucând din nou. Abia aștept să o revăd!.

- Darren Cahill, pentru Sky Sport.

Darren Cahill i-a fost timp de șase ani antrenor Simonei Halep. Cei doi au început să lucreze prima oară în vara lui 2015, iar alături de australian Simona a câștigat primul turneu de Grand Slam, Roland Garros 2018 și a ajuns pe locul 1 WTA. În noiembrie 2018, jucătoarea anunța că cei doi încetează colaborarea pentru ca Darren să poată petrece mai mult timp alături de familie.

Ulterior, în septembrie 2019, Halep a declarat că va lucra din nou cu Darren Cahill, colaborarea începând la startul anului 2020. Și s-a încheiat în septembrie 2021.

Citește și:

Tragedie pentru Aryna Sabalenka la Miami Open » Iubitul ei a murit la 42 de ani + Poliția americană îi contrazice pe bieloruși: „O posibilă sinucidere”
WTA MIAMI OPEN
Tragedie pentru Aryna Sabalenka la Miami Open » Iubitul ei a murit la 42 de ani + Poliția americană îi contrazice pe bieloruși: „O posibilă sinucidere”
„Întrebări fără răspuns” » The Guardian, articol despre Simona Halep înainte de Miami: „Credibilitatea sistemului antidoping se clatină!”
HALEP, GATA SĂ REVINĂ
„Întrebări fără răspuns” » The Guardian, articol despre Simona Halep înainte de Miami: „Credibilitatea sistemului antidoping se clatină!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
VanBasten2000
VanBasten2000  •  19 Martie 2024, 11:40

Potrivit unor surse din apropierea arenei centrale din Miami, Simona ar fi avut o prima reactie nervoasa si i-ar fi cerut pe un ton rastit lui Darren sa aplaude fiecare executie, indiferent daca mingea a fost in sau out. L-a amenintat ca, in caz contrar. il va concedia prin SMS. Ca sa realizeze apoi ca australianul nu mai e antrenorul ei.

Jean202
Jean202  •  19 Martie 2024, 11:31

am incredere in Darren mai mult decat in Simona si in tot staff-ul ei. Cu greu gasesti un astfel de profesionist echilibrat, lucid si rational. Sa nu uitam cand facea "on court coaching" cu ea si gasea niste cuvinte atat de spontat incat ne lasa pe toti cu gura cascata. Succes Simona astazi si oricand in perioada urmatoare.

elgabri
elgabri  •  19 Martie 2024, 11:11

Asta nu i da nici un supliment ??

Vezi toate comentariile (3)
Comentează