SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MONTREAL

SIMONA HALEP - ASHLEIGH BARTY. VIDEO E perfectă! Simona joacă ULUITOR și se califică în finala Rogers Cup » Prima reacție

FOTO: Reuters +1   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 11 august 2018 11:02

Simona Halep, 26 de ani, locul 1 WTA, a trecut de australianca Ashleigh Barty, 22 de ani, locul 16 WTA, scor 6-4, 6-1, și s-a calificat în finala Rogers Cup. 

  • Simona Halep va juca mâine, la o oră ce urmează a fi anunțată ulterior, în finala Rogers Cup. Adversara se alege din înfruntarea Elina Svitolina (5 WTA) - Sloane Stephens (3 WTA), din noaptea aceasta.

Simona Halep nu i-a lăsat timp de acomodare adversarei. A început partida ca din tun, iar salvele lansate cu backhand-ul în lungul liniei au dezarmat-o încă din start pe Barty. Liderul WTA s-a distanțat rapid la 4-1, moment în care australianca a dat semnele unei reveniri timide. La 4-3, Simona a cerut ajutorul lui Darren Cahill, iar sfaturile au fost mai mult decât eficiente. După doar 38 de minute, setul a fost adjudecat de jucătoarea noastră, scor 6-4.

Debutul actului secund părea o reeditare a primei părți. Un break rapid, consolidat, a dezarmat-o pe australiancă. A urmat lovitura de grație. În game-ul 4, Simona s-a văzut condusă cu 0-40. Zidul ridicat din acel moment nu a putut fi trecut. Revenirea a fost dusă la bun sfârșit, iar Barty, exasperată, a rămas sprijinită de fileu, într-o imagine sugestivă. Simona a continuat ca un tăvălug, a transformat a 4-a minge de meci avută și așteaptă rezultatul semifinalei dintre Sloane Stephens (3 WTA) și Elina Svitolina (5 WTA). Cele două se înfruntă la noapte, în jurul orei 01:00. 

"Sunt relaxată, pot juca cel mai bun tenis. Îmi place terenul de aici, e un turneu foarte frumos. Oamenii sunt calzi, mă ajută enorm. Am amintiri frumoase din 2016, când am câștigat aici. Voi face tot ce depinde de mine pentru a mă impune din nou"Simona Halep după calificarea în finală

 Simona Halep -  Ashleigh Barty 6-4, 6-1

6-1, Game, set și meci Simona Halep!
5-1, Game Halep:
Simona stă bine din punct de vedere mental. Salvează din nou mingi de break, în cel mai lung game al partidei. 
4-1, Game Barty:
Australianca ia primul game din acest set, unul alb.

4-0, Game Halep: Imbatabilă! Zidul ridicat de Simona nu poate fi trecut. Condusă cu 0-40, românca duce la bun sfârșit revenirea. Barty, exasperată, se sprijină de fileu într-o imagine sugestivă.

3-0, Break Halep: Fără cuvinte! Simona are un reflex fantastic în apropierea fileului. Barty a încercat un lob, dar românca a lovit mingea în urcare. A urmat un moment de descătușare, în uralele întregii audiențe.
2-0, Game Halep:
Prestație entuziasmantă a româncei, care își adjudecă încă un game la 0.

1-0, Break Halep: Scenariul primului set se repetă. Halep o obligă pe Barty să lovească din poziții infonfortabile. Australianca abuzează de slice-ul de backhand.

A început actul secund!

6-4, Game și set Simona Halep: Liderul WTA face încă un game perfect, câștigat la 0. Barty riscă din ce în ce mai mult, fără succes.
5-4, Game Barty:
Joc contrastant al lui Ashleigh Barty. Erorile copilărești alternează cu forehand-uri executate ca la carte. Exemplul grăitor îl reprezintă asul venit după o dublă greșeală.
5-3, Game Halep:
Simona întrerupe seria bună a lui Barty. Serviciul în exterior o ajută enorm în adjudecarea primului game alb al partidei. 
4-3, Game Barty:
Australianca dă semne de revenire. Utilizează frecvent "scurtele", intră mai mult în teren și se apropie la un singur game distanță.
4-2, Break Barty:
Simona produce prima dublă greșeală a înfruntării. Barty pare mai decisă, se așează bine pe loviturile de forehand și sparge în premieră serviciul liderului mondial.

4-1, Break Halep: Simona e la un nivel uluitor! Cea mai frumoasă lovitură de până acum este un backhand-semnătură, din alergare, în lung de linie. 

3-1, Game Halep: Liderul WTA câștigă un raliu maraton, de 17 lovituri. Un backhand în cross o obligă pe Barty să returneze scurt, iar Simona închide cu un voleu impecabil. 
2-1, Game Barty:
Ashleigh servește mult mai bine. Izbutește câteva cominații serviciu-lovitură în cross și punctează pentru prima dată pe tabelă.
2-0, Game Halep:
Simona controlează autoritar raliurile. Românca se poziționează mult în spate și folosește fiecare porțiune a terenului advers. Barty e incomodată vizibil când trebuie să lovească cu reverul. 

1-0, Break Halep: Simona caută preponderent backhand-ul australiencei în debut. Schimburile au o intenstitate ridicată pentru acest moment al înfruntării. 

Jucătoarele și-au făcut apariție pe arena centrală de la Montreal. Barty va servi prima!

Partida dintre Simona Halep și Ashleigh Barty va fi prima pe terenul central și va începe la ora 20:00.

Până acum, Halep și Barty nu s-au mai întâlnit în circuitul WTA. Cele două s-ar putea duela și săptămâna viitoare, la turneul de la Cincinnati (Vezi AICI tabloul complet)

În a doua semifinală se vor duela Elina Svitolina (5 WTA) și Sloane Stephens (3 WTA). 

Citește și: Simona Halep, reacție nervoasă la adresa WTA! A răbufnit după calificarea în semifinale: "Sunt foarte supărată! Azi mi-a ajuns"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (47)
sala_dalles
sala_dalles  •  11 August 2018, 23:54

Bine ba *** ! O sa vina liberalii occidentali damboviteni la putere si in urmatorii 10 ani o sa avem autostrazi precum spaniolii . Da. Si pina atunci i se va implini visul lui Tiriac a.i Simona va avea in cont 100 de milioane de dolari si va fi in final respectata de cel mai puternic capitalist roman . Repet. Visul lui Tiriac . 100 de milioane la Raiffesen . Fiiliala Piata Romana . Restul e pentru voi . Mindria de a fi roman . V-a selenizat orgoliul .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sala_dalles
sala_dalles  •  11 August 2018, 23:31
Postat de Ion Ionescu pe 11 August 2018, 23:20

Daca mai prinde si maine o zi ca asta...prevad un 6-1 6-0 cu oricare dintre adversarele potentiale.

DA. 6 -0 , 6- 1 . Da .

sala_dalles
sala_dalles  •  11 August 2018, 23:29
Postat de Ion Ionescu pe 11 August 2018, 23:14

Sigur nu delirezi? Prostea, vezi va aici se vorbea de Simoma.

Da se vorbea de Simona si mindria de a fi roman . Da.

Vezi toate comentariile (47)
Comentează