SPORTURI  »  TENIS  »  MELBOURNE SUMMER SET

Simona Halep, avertizată înainte de Australian Open: „Îmi e teamă că va suferi din punct de vedere fizic”

Articol de GSP - Publicat duminica, 09 ianuarie 2022 12:25 / Actualizat duminica, 09 ianuarie 2022 14:02

Firicel Tomai, unul dintre primii antrenori ai Simonei Halep (30 de ani, 20 WTA), a vorbit după succesul obținut de româncă la Melbourne Summer Set 1, scor 6-2, 6-3 în finala cu Veronika Kudermetova (24 de ani, 31 WTA).

Halep se pregătește de Australian Open (17-30 ianuarie), iar Firicel Tomai crede că românca ar putea avea probleme din punct de vedere fizic, din cauza accidentărilor din 2021, deși la primul turneu al anului a arătat că este într-o formă bună.

Moment jenant după finala Simona Halep - Veronika Kudermetova: „Vreau să îi mulțumesc soțului, care a plecat ...”
MELBOURNE
Moment jenant după finala Simona Halep - Veronika Kudermetova: „Vreau să îi mulțumesc soțului, care a plecat ...”

Simona Halep, avertizată înainte de Australian Open: „Îmi e teamă că va suferi din punct de vedere fizic”

„O văd puțin afectată pe Simona, din punct de vedere fizic. Acum a câștigat un turneu mic, cum câștiga cu mine în 2010-2012. Vor veni meciuri grele la Australian Open, cu jucătoare care lovesc bine și care o pot solicita din punct de vedere fizic. Mi-e teamă că pot apărea probleme și că nu s-ar putea recupera la fel de bine după meci.

Nu mai e la fel de puternică precum era, din punct de vedere fizic. E și vârsta, poate a și neglijat puțin partea fizică în ultimul timp. A fost pandemia și nu au mai fost turnee, a fost și accidentată. Când îți întemeiezi o familie apare o relaxare, parcă nu mai ești 100% acolo. Timpul și energia se orientează și spre membrii familiei.

Mai poate câștiga un Grand Slam, dar are nevoie de noroc, de sănătate și de energie. Energia ei e în scădere. Poate prinde încredere la Australian Open, dar din ce am văzut în ultimul an, îmi e teamă că va suferi din punct de vedere fizic”, a declarat Firicel Tomai la emisiunea „DigiSport Matinal”.

VIDEO Rezumatul meciului Simona Halep – Veronika Kudermetova

Citește mai multe știri din tenis:

Simona Halep, descătușată după ce a cucerit primul trofeu din 2022: „Să continuăm să câștigăm, îmi place sentimentul”

Detaliul remarcat după titlul cucerit de Simona Halep în Australia: „Nicio altă jucătoare nu face asta”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
mdionis
mdionis  •  09 Ianuarie 2022, 16:19
Postat de ionescugeorge77 pe 09 Ianuarie 2022, 14:25

... a castigat fiindca s a retras Osaka...nimeni nu spune asta ...a avut numai jucatoare mai slab clasate...

Simona a castigat fiindca a jucat mai bine decat toate adversarele pe care le-a avut pe parcurs. Retragerea Osakai nu schimba cu nimic acest dat de fapt: daca ar fi concurat accidentata, ar fi pierdut probabil semifinala cu rusoaica. Evident, daca Naomi ar fi fost in forma fizica de varf, ar fi avut si ea o sansa buna sa castige trofeul, dar luandu-l in brate pe "daca" si Simona fara accidentari ar fi avut niscai posibilitati in plus de a termina anul competitional 2021 cu mai multe realizari; oricum, Simona in forma poate sa o invinga pe Osaka jucand tenis. Turneul era unul de pregatire, singura jucatoare mai bine clasata decat Halep era Osaka, acum ce ar fi trebuit sa faca Simona dupa dumneata? sa se retraga de tristete fiindca nu are adversare din top 10?! Nu, a jucat si si-a respectat statutul de favorita, ceea ce spune ceva despre determinarea cu care a intrat pe teren chiar daca pana la turneul principal mai e un pic.

lapusneanul
lapusneanul  •  09 Ianuarie 2022, 16:12
Postat de Dan Petnaise pe 09 Ianuarie 2022, 15:51

Faină încurajare îi dai acestei fete, domnule antrenor. Mai bine tăceai.

tovarasul antrenor a uitat esentialul, la turneele de GS se joaca din doua in doua zile...

176901212832165
Dan Petnaise  •  09 Ianuarie 2022, 15:51

Faină încurajare îi dai acestei fete, domnule antrenor. Mai bine tăceai.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează