SPORTURI  »  TENIS  »  MELBOURNE SUMMER SET 1

Simona Halep câștigă Melbourne Summer Set! Victorie în două seturi cu Veronika Kudermetova

Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages +16   FOTO
Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 09 ianuarie 2022 08:50 / Actualizat duminica, 09 ianuarie 2022 15:39

Simona Halep (30 de ani, 20 WTA) a început perfect anul și a câștigat Melbourne Summer Set, al 23-lea turneu din carieră. A învins-o în finală pe Veronika Kudermetova (24 de ani, 31 WTA), scor 6-2, 6-3.

  • Turneele de la Melbourne, Summer Set 1 și Summer Set 2, sunt unele de încălzire înainte de Australian Open. 
  • Meciurile se joacă în complexul care găzduiește primul Grand Slam al anului, acolo unde Halep a jucat o finală în 2018. 

Jucătoarea noastră arată că e în formă înainte de Australian Open (17-30 ianuarie). A jucat excelent în această săptămână, iar azi s-a impus după o oră și 15 minute în finala Melbourne Summer Set, primul ei succes într-un turneu la Antipozi.

Moment jenant după finala Simona Halep - Veronika Kudermetova: „Vreau să îi mulțumesc soțului, care a plecat ...”
MELBOURNE
Moment jenant după finala Simona Halep - Veronika Kudermetova: „Vreau să îi mulțumesc soțului, care a plecat ...”

VIDEO Simona Halep câștigă Melbourne Summer Set! Victorie în două seturi cu Veronika Kudermetova

Kudermetova a început mai tare meciul. La 1-1 în primul set a făcut break și condus cu 2-1. De la acest scor, Halep a avut o serie spectaculoasă. Și-a ridicat nivelul jocului, a servit foarte bine și a fost agresivă la retur, reușind să câștige 5 game-uri la rând și să încheie setul cu 6-2.

Halep, momente dificile în setul doi

Setul secund a început la fel ca primul. Kudermetova a fost agresivă, a făcut break și a condus cu 2-0. La acest scor, Simona a reușit să câștige un game decisiv, pe propriul serviciu, după ce Kudermetova a ratat 3 mingi de break.

+12 FOTO

Cele două jucătoare au mers cap la cap până la 3-3, scor la care Simona a forțat. A câștigat 3 game-uri la rând, unul pe serviciul adversarei și a obținut primul trofeu al anului.

31.000 de dolariși 280 de puncte în clasamentul WTA primește Halep pentru performanța de la Melbourne

Simona Halep - Veronika Kudermetova 6-2, 6-3

Game, set, meci Simona Halep: Simona Halep câștigă meciul și finala. Românca e campioană la Melbourne Summer Set

Break Halep, 5-3: Simona mai face un break și va servi pentru a câștiga meciul

Game Halep, 4-3: Simona își păstrează serviciul și e din nou în avantaj. Halep a avut 40-0, dar Kudermetova a reușit să câștige două puncte. În final, românca a închis game-ul înainte să se complice

Game Kudermetova, 3-3: Veronika a întrerupt seria excelentă a Simonei. Își câștigă game-ul de serviciu și a egalat scorul

Game Halep, 3-2: Simona câștigă al 3-lea game la rând și preia pentru prima dată conducerea în acest set

Break Halep, 2-2: Simona profită de faptul că Veronika a fost afectată de ratările din game-ul precedent. A forțat la retur, a fost agresivă și a făcut break-ul. Scorul la game-uri e din nou egal.

Game Halep, 1-2: Simona ia primul game din set, deși a avut mari probleme. Kudermetova a controlat game-ul, a irosit 3 mingi de break, iar Simona a reușit să profite în final și să câștige pe propriul serviciu

Game Kudermetova, 0-2: Rusoaica își consolidează break-ul. Are un început bun de set și controlează ritmul punctelor datorită agresivității

Break Kudermetova, 0-1: Veronika a întrerupt seria bună a Simonei. Face break în primul game din meci, după ce a pus presiune pe Halep cu retururi agresive

A început setul doi. Halep servește

SET Simona Halep, 6-2: Simona câștigă al 5-lea game la rând și încheie spectaculos setul.

Game Halep, 5-2: Simona este la un pas de a câștiga setul. A luat acest game cu ceva emoții, după ce Kudermetova a făcut 30-40, de la 0-40. Halep și-a păstrat concentrarea și a reușit să închidă game-ul înainte să apară complicații.

Break Halep, 4-2: Simona câștigă al treilea game la rând. A returnat din nou excelent și a pus presiune pe Kudermetova, care nu a găsit cele mai bune lovituri

Game Halep, 3-2: Simona continuă seria bună. A fost mai sigură la serviciu și preluat conducerea în set

Break Halep, 2-2: Simona egalează rapid. A reușit să joace bine la retur, astfel încât i-a pus probleme adversarei și câștigat game-ul.

Break Kudermetova, 1-2: Simona își cedează prima serviciul. Halep a servit ezitant în acest game, iar Kudermetova a profitat. A returnat agresiv, a controlat schimburile și a trecut în avantaj

Game Kudermetova, 1-1: Rusoaica egalează rapid. Reușește un game bun și câștigă pe propriul serviciu

Game Halep, 1-0: Simona începe bine meciul. A servit puternic și bine plasat și preia conducerea

A început meciul. Halep servește prima

Halep și Kudermetova s-au mai întâlnit de două ori, de fiecare dată în 2021. Mai întâi au jucat la Australian Open, în turul 3, Simona câștigând în două seturi scurte, 6-1, 6-3. Apoi s-au întâlnit în „16-imile” turneului de la Moscova, cu Simona din nou învingătoare, 6-1, 7-6 (4).

Simona Halep a trecut în semifinale de chinezoaica Qinwen Zheng (19 ani, 126 WTA), scor 6-3, 6-2, după o oră și 25 de minute de joc.

Naomi Osaka (24 de ani, locul 13 WTA) s-a retras de la turneul Melbourne Summer Set 1 cu doar câteva ore înainte de meciul pe care urma să-l joace în semifinale. Astfel, Simona Halep o va întâlni în finală pe Veronika Kudermetova.

Simona Halep a urcat pe locul 15

Simona Halep a urcat 5 poziții în clasamentul WTA LIVE grație calificării în finala de la Melbourne Summer Set 1. Jucătoarea din România va încheia săptămâna pe locul 15 mondial.

Victoria i-a adus 280 de puncte în clasamentul WTA. Simona a urcat astfel 5 poziții în clasamentul LIVE. Cu un total de 2.855 puncte, ea le-a depășit pe Elina Svitolina, Angelique Kerber, Petra Kvitova, Jessica Pegula și Emma Răducanu.

Simona Halep nu mai joacă la Sydney

Simona Halep a luat decizia de a nu mai participa la turneul WTA de la Sydney, care începe luni. Competiția era ultima înainte de startul Australian Open (17-31 ianuarie).

Încă de la plecarea spre Melbourne, Halep declarase că intenționează să joace două turnee pregătitoare în perspectiva Australian Open. Situația s-a schimbat după parcursul solid pe care Simona l-a avut la Melbourne Summer Set 1, turneu unde a obținut 5 victorii.

Citește mai multe știri despre Simona Halep:

Simona Halep va evolua și la dublu la Australian Open: „Un privilegiu să joc alături de idolul meu”

Simona Halep, replică haioasă pentru soțul Toni Iuruc » Postarea de Revelion: „Unii cu sapa...”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  09 Ianuarie 2022, 10:47
Postat de Ion Popescu pe 09 Ianuarie 2022, 08:14

Draga Simo ! Iti urez succes in aceasta zi de Duminica, inca o victorie si mai ales sanatate, fara accidentari. Pe 7 ianuarie, ziua de onomastica a milioane de romani , de Sf. Ioan, ai facut cu victoria ta un cadou frumos. Tot pe 7 ianuarie se sarbatoreste Craciunul pe stil vechi de catre majoritatea ortodocsilor din lume.

consulta-ti calendarul, azi e 9 ianuarie, nu 7 ! credinta e oricum ceva mai intim, nu exhibitionism si parada cum faceti atatia.

cris4co
cris4co  •  09 Ianuarie 2022, 10:38

Felicitari Simona ! Locul tau e in Top 3 multi ani de acum incolo.

catalynn
catalynn  •  09 Ianuarie 2022, 10:34
Postat de antidepresivu112 pe 09 Ianuarie 2022, 10:29

Alo, domnu, sportul nu are absolut nicio legatura cu crestinismul sau Dumnezeu. Aici e Europa, nu Iran.

Dacă ești ateu așa o fi … altfel D-zeu este in tot și in toate. :-))) Exista Dumnezeu!? Io prefer sa cred ca da și sa nu existe decât sa cred ca nu și sa existe! :-)))

Vezi toate comentariile (21)
Comentează