SPORTURI  »  TENIS  »  MELBOURNE SUMMER SET 1

VIDEO+FOTO Simona Halep e în prima finală a anului! Victorie convingătoare cu Qinwen Zheng + cu cine joacă în ultimul act

Simona Halep e în finală la Melbourne Summer Set 1 / Sursă foto: Guliver/Getty Images +12   FOTO
Simona Halep e în finală la Melbourne Summer Set 1 / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 08 ianuarie 2022 06:47 / Actualizat sambata, 08 ianuarie 2022 09:08

Simona Halep (30 de ani, 20 WTA) s-a calificat în această dimineață în finala turneului Melbourne Summer Set 1. A fost o victorie convingătoare reușită în fața chinezoaicei Qinwen Zheng (19 ani, 126 WTA), scor 6-3, 6-2, după o oră și 25 de minute. Finala este programată duminică, nu înainte de ora 8:00, ora României, și va fi LIVE pe GSP.ro și transmisă la TV pe DigiSport 2.

  • În ultimul act, Halep o va întâlni pe Veronika Kudermetova (31 WTA), cea care a beneficiat de retragerea japonezei Naomi Osaka (13 WTA). 
  • Turneele de la Melbourne, Summer Set 1 și Summer Set 2, sunt unele de încălzire înainte de Australian Open. Meciurile se joacă în complexul care găzduiește primul Grand Slam al anului.

Spre deosebire de evoluția oscilantă din meciul precedent, cel cu Golubic, Simona a adus pe „Rod Laver Arena” cel mai bun tenis al său. A rezultat o victorie de control, într-un meci în care chinezoaica de 19 ani a avut prea puține răspunsuri în fața tenisului „smart & aggressive” al Simonei.

Halep n-a stat la discuții în duelul cu mult mai neexperimentata sa adversară. A făcut break încă din primul game, iar de acolo totul a curs în direcția dorită de dubla campioană de Mare Șlem. Cu un serviciu mult îmbunătățit față de ultimul meci, Halep și-a permis să abordeze mult mai încrezătoare punctele, iar asta s-a văzut pe tabelă. 

Mereu pozitivă, mereu în avantaj, Simona și-a adjudecat primul set după 44 de minute, scor 6-3, manșă pe care a încheiat-o exact cum o începuse, cu break. 

„Lecția e că încă iubesc tenisul!” » Simona Halep, toate declarațiile după calificarea în finala Melbourne Summer Set 1
MELBOURNE SUMMER SET 1
„Lecția e că încă iubesc tenisul!” » Simona Halep, toate declarațiile după calificarea în finala Melbourne Summer Set 1

Simona Halep - Qinwen Zheng: emoții doar în startul setului secund

Românca a trecut cu brio peste cel mai complicat moment al partidei. În game-ul inaugural din setul secund, Simo a fost condusă cu 15-40 de Zheng, însă cele trei mingi de break salvate ulterior au confirmat nivelul bun etalat astăzi de constănțeancă. 

A urmat o nouă secvență de meci dominată în întregime de Halep, care și-a croit rapid drum către calificarea în finală. Două break-uri i-au fost de ajuns Simonei, ea adjudecându-și setul secund la doi.

Simona Halep - Qinwen Zheng 6-3, 6-2 / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep - Qinwen Zheng 6-3, 6-2 / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep - Qinwen Zheng 6-3, 6-2 / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep - Qinwen Zheng 6-3, 6-2 / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep - Qinwen Zheng 6-3, 6-2 / Sursă foto: Guliver/Getty Images
+8 FOTO

Simona Halep și-a „reparat” serviciul

Iar cea mai importantă ecuație rezolvată de Halep în meciul din această dimineață e cea a serviciului, arma care îi funcționase îngrijorător în partida contra lui Golubic. 

Astăzi, Simona nu și-a pierdut deloc serviciul, salvând toate cele cinci mingi de break pe care și le-a creat Zheng. Simona a avut un procentaj de 73% al mingilor câștigate pe primul serviciu. Nici serviciul doi n-a lăsat de dorit, 67%.

Simona Halep revine într-o finală pentru prima oară din octombrie încoace. În urmă cu mai bine de două luni, ea ceda în ultimul act de la Transylvania Open, 2-6, 3-6 cu Anett Kontaveit. Duminică, Halep va disputa cea de-a 41-a finală, fiind în căutarea titlului #23.

Simona Halep, după calificarea în finală la Melbourne Summer Set 1: „Lecția e că încă iubesc tenisul!”

E un sentiment frumos să ajung în finală chiar în primul turneu al anului. Sunt fericită, cred că am jucat bine astăzi, amândouă am jucat bine și e frumos să văd că pot încep anul atât de bine, având în vedere că anul trecut nu a fost atât de ușor. 

La câteva mingi, am simțit forța ei, este destul de puternică și nu e ușor să le returnezi. Cu siguranță, serviciul m-a ajutat mai mult astăzi, mi-am relaxat brațul mai mult decât ieri, pentru că ieri a fost groaznic. 

Azi am jucat mai bine și mă bucur pentru asta. Lecția este că încă iubesc tenisul și încă îmi place să fiu pe teren, așa că iată-mă aici. Vreau să uit de anul trecut, de accidentarea aceea, vreau să mă bucur acum, să joc cel mai bun tenis al meu în fiecare meci și să muncesc mai mult.

Simona Halep, după victoria cu Qinwen Zheng

VIDEO Rezumatul meciului Simona Halep - Qinwen Zheng

Vezi și alte știri din tenis: 

Novak Djokovic, prima reacție după incidentele din Australia » Mesajul liderului ATP

UPDATE Jucătoarea aflată în aceeași situație cu Djokovic părăsește Australia fără să mai facă recurs

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
dubluv
dubluv  •  08 Ianuarie 2022, 09:27

bravo, Simona. Ce dor o sa ne fie de tine dupa ce te vei retrage... De luni Simona va fi pe locul 15, in urcare cu 5 pozitii.

corectu
corectu  •  08 Ianuarie 2022, 07:48

Mare sportivă.

10221499847547317
Laviniu Beze  •  08 Ianuarie 2022, 07:33

Osaka s-a retras. Finala Halep-Kudermetova ora 8 duminica

Vezi toate comentariile (3)
Comentează