SPORTURI  »  TENIS  »  WTA SYDNEY

Simona Halep nu mai joacă la Sydney: „Obiectiv îndeplinit”

Simona Halep / Sursă foto: Guliver/Getty Images +12   FOTO
Simona Halep / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 08 ianuarie 2022 13:49 / Actualizat sambata, 08 ianuarie 2022 13:54

Simona Halep (30 de ani, locul 20 WTA) a luat decizia de a nu mai participa la turneul WTA de la Sydney, care începe luni. Competiția era ultima înainte de startul Australian Open (17-31 ianuarie).

  • Calificată în ultimul act de la Melbourne Summer Set 1, Halep o va întâlni duminică, nu înainte de ora 08:00, pe Veronika Kudermetova (31 WTA), cea care a beneficiat de retragerea japonezei Naomi Osaka (13 WTA). Partida va fi live pe GSP.ro și se vede la TV pe Digi Sport 2.

Încă de la plecarea spre Melbourne, Halep declarase că intenționează să joace două turnee pregătitoare în perspectiva Australian Open. Situația s-a schimbat după parcursul solid pe care Simona l-a avut la Melbourne Summer Set 1, turneu unde a obținut deja patru victorii și unde urmează să dispute finala (duminică, nu înainte de ora 08:00, cu Veronika Kudermetova)

Daniel Dobre, unul dintre antrenorii Simonei, a explicat raționamentul din spatele retragerii de la Sydney. Halep a fost înlocuită pe tabloul principal de chinezoaica Shuai Zhang.

Simona Halep nu mai joacă la Sidney: „Obiectiv îndeplinit”

„Nu cred că e o măsură de precauție. Principalul obiectiv al acestor turnee dinainte de Australian Open este să aduni meciuri. A jucat cinci meciuri acum

Simona nu a jucat des în săptămâna dinainte de Grand Slam. Pe undeva, este o decizie înțeleaptă, se va antrena în continuare aici, la Melbourne”, a declarat Daniel Dobre, la emisiunea „Așii Tenisului” de la Digi Sport. 

Simona Halep a urcat pe locul 15 în clasamentul WTA LIVE

Simona Halep a urcat 5 poziții în clasamentul WTA LIVE grație calificării în finala de la Melbourne Summer Set 1. Jucătoarea din România va încheia săptămâna pe locul 15 mondial.

Calificarea în ultimul act i-a adus 180 de puncte în clasamentul WTA, precum și un cec în valoare de 18.037 dolari. Simona a urcat astfel 5 poziții în clasamentul LIVE. Cu un total de 2.755 puncte, ea le-a depășit pe Elina Svitolina, Angelique Kerber, Petra Kvitova, Jessica Pegula și Emma Răducanu.

Simona Halep - Qinwen Zheng 6-3, 6-2 / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep - Qinwen Zheng 6-3, 6-2 / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep - Qinwen Zheng 6-3, 6-2 / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep - Qinwen Zheng 6-3, 6-2 / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep - Qinwen Zheng 6-3, 6-2 / Sursă foto: Guliver/Getty Images
+8 FOTO

VIDEO. Cele mai importante momente ale semifinalei Halep - Zheng

Citește și alte știri din tenis: 

Roadele calificării în finală: Halep urcă în clasamentul WTA, depășindu-le pe Emma Răducanu și Svitolina

VIDEO „Lecția e că încă iubesc tenisul!” » Simona Halep, toate declarațiile după calificarea în finala Melbourne Summer Set 1

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
fuller
fuller  •  08 Ianuarie 2022, 20:10

Cred ca e o decizie buna. Nu mai este asa de tanara, si jocul ei de macinare ii consuma foarte multa energie. Trebuie sa isi pastreze fortele pentru traseu cat mai lung la Australian Open, fara riscul unor accidentari care sa o puna pe margine. A dovedit ca mai are dorinta puternica de a juca tenis cu toata inima. Felicitari, Simo. As dori sa o vad jucand din nou super-agresiva, ca la Wimbledon, unde avea acelasi antrenor.

lapusneanul
lapusneanul  •  08 Ianuarie 2022, 17:51
Postat de respect_nole pe 08 Ianuarie 2022, 15:49

Ea joaca in turnee de cartier

da prostovane, cele doua turnee de gs le-a castigat la tine in cartier...iti iese prostia prin toti porii..

respect_nole
respect_nole  •  08 Ianuarie 2022, 15:49
Postat de Doru Munteanu pe 08 Ianuarie 2022, 15:33

Normal ca numai joaca la Sidney pentru ca ,ca și Osaka (sa dat lovita) pentru ca vor sa fie în putere,fără accidentări la Melbourn pentru ca e un turneu de Mare șlem și acolo sunt bani mulți în joc sa joci o finala pe când la Summer 1 și summer 2 sunt mărunței ca suma de bani . Algoritmul acesta folosit de Halep nu e prima oara . Succes în finala și doamne ajuta sa joace finala la Melbourn cu Osaka :)))))

Ea joaca in turnee de cartier

Vezi toate comentariile (4)
Comentează