SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

SIMONA HALEP - BIANCA ANDREESCU 2-1 la seturi // VIDEO+FOTO » Simona a revenit spectaculos! Victorie dramatică în decisiv

Articol de GSP - Publicat luni, 28 octombrie 2019 17:25

Simona Halep (28 de ani, 5 WTA) a învins-o pe Bianca Andreescu (19 ani, 4 WTA) 3-6, 7-6(6), 6-3, în grupele Turneului Campioanelor.

  • Simona Halep va juca miercuri, cu Elina Svitolina, de la 12:30.
  • În primul meci al grupei, Elina Svitolina a învins-o pe Karolina Pliskova, scor 7-6(12), 6-4. Detalii AICI!

Bianca Andreescu și-a pus excelent în valoare atuurile în startul duelului de la Shenzhen. Aceasta a controlat terenul și a lovit decisiv de fiecare dată când a avut ocazia. Simona nu a găsit soluții în primul set și a intrat într-un joc de uzură, cu schimburi lungi în cross, dominate de adversară. Andreescu a terminat setul cu 15 lovituri câștigătoare, de trei ori mai multe decât Simona!

A salvat o minge de meci! 

Actul secund a fost mult mai echilibrat. Simona a apelat la Darren Cahill, dar sfaturile antrenorului nu au fost tocmai eficiente. Românca a condus cu 4-2, apoi a o perioadă în care numărul erorilor neforțate a crescut semnificativ. După o oră și 20 de minute de joc, Halep era obligată să servească pentru a rămâne în joc.  

Finalul setului secund a avut și momente dramatice. Andreescu a obținut prima minge de break după un backhand în lung de linie trimis milimetric afară de Simona. Românca a anulat-o eroic, cu lovituri la limită din defensivă. Simona a fost mai bună în tie-break, lovind excelent fiecare lovitură și trimițând meciul în decisiv. 

Duel pe muchie de cuțit

Setul decisiv a fost unul pe muchie de cuțit, cu răsturnări de situație. Andreescu a făcut primul break și a condus cu 2-1, dar Simona a revenit și a întors scorul, având 4-2.

Bianca a luat rapid break-ul înapoi și a făcut 4-3, dar Simona a fost excelentă în ultimele game-uri. Halep a mai făcut un break, iar la 5-3 a jucat perfect, câștigând meciul.

Cum arată grupele

  Clasament Grupa Roșie 

JucătoareMeciuriSeturiPuncte
1. Ashleigh Barty12-11
2. Naomi Osaka12-11
3. Belinda Bencic11-20
4. Petra Kvitova11-20

Clasament Grupa Violet

JucătoareMeciuriSeturiPuncte
1. Elina Svitolina12-01
2. Simona Halep12-11
3. Bianca Andreescu11-20
4. Karolina Pliskova10-20

Simona Halep - Bianca Andreescu 3-6, 7-6(6), 6-3

3-6: GAME, SET, MECI SIMONA HALEP: Simona închide meciul cu un game câștigat la 0

3-5, Break Halep: Simona va servi pentru câștigarea meciului. Andreescu a comis mai multe greșeli în acest game, în timp ce Halep și-a păstrat calmul și a găsit cele mai bune lovituri

3-4, Break Andreescu: Bianca revine rapid în joc și are șansa de a egala la game-uri. Simona a avut câteva ezitări, iar Andreescu a profitat. Punctul decisiv a fost câștigat cu un forehand violent, trimis de Bianca în colțul terenului

2-4, Break Halep: Simona se desprinde de Andreescu. Halep a jucat excelent în acest game, a citit foarte bine jocul Biancăi și a controlat schimburile. La ultimul punct, Bianca a trimis o minge direct în fileu

2-3, Game Halep: Deși a fost condusă cu 30-0, Simona Halep a revenit foarte bine în joc. Andreescu a returnat de două ori în afară, iar Simona a închis meciul cu o diagonală perfectă

2-2, Break Halep: După un game lung, cu multe răsturnări de situație, Simona reușește să câștige pe serviciul Biancă și egalează scorul. Andreescu a avut multe ezitări în acest game, greșind de multe ori

1-2, Break Andreescu: Bianca triumfă pentru prima dată pe serviciu. A returnat bine, a fost agresivă și a profitat de câteva greșeli făcute de Simona

1-1, Game Andreescu: Bianca egalează în setul decisiv. Andreescu are probleme de deplasare și pare depășită de ritmul Simonei, dar a profitat de greșelile adversarei și a egalat scorul la game-uri

1-0, Game Halep: Simona continuă forma bună arătată în finalul setului doi. După un început echilibrat, Halep a fost mai sigură în finalul game-ului și trece în avantaj

La 30-15 în setul deicisiv, Simona Halep a devenit pentru prima dată favorită la câștigarea meciului, având o cotă de 1,90. Bianca are 2,00.

Începe setul decisiv! Simona Halep servește prima

Bianca Andreescu cere intervenția fizioterapeutului pentru o problemă la spate. Simona Halep profită și ia o pauză de vestiar.

7-6, SET HALEP: Tie-break adjudecat de Simona Halep! Meciul intră în decisiv

6-6, Game Halep: Simona salvează eroic o minge de meci, într-un schimb controlat autoritar de Andreescu. 

5-6, Game Andreescu: Bianca nu are emoții pe propriul serviciu. Apelează din nou la „scurtă” și câștigă.

VIDEO Ce-a fost asta? Halep, vrăjită de o lovitură ca în meciurile demonstrative a Biancăi

5-5, Game Halep: Simona are o abordare curajoasă, ofensivă și împinge setul în decisiv. 

4-5, Game Andreescu: Simona greșește inexplicabil un forehand din apropierea fileului și încheie game-ul cu o nouă eroare neforțată. Servește acum pentru a rămâne în meci.

4-4, Break Andreescu: Halep pierde din nou game-ul de după discuția cu Darren Cahill. Bianca Andreescu cere intervenția medicului, pentru o zgârietură la piciorul drept. Simona profită și îl cheamă din nou pe Cahill.

4-3, Game Andreescu: Andreescu reueșește o lovitură de generic, printre picioare, din apropierea liniei de fund. Halep, parcă vrăjită de execuție, trimite afară.

4-2, Game Halep: Simona e dezlănțuită! Avansează din ce în ce mai des în teren, o plimbă pe Andreescu, nu îi oferă timp să se așeze pe lovituri și scoate din joben passing-urile care au consacrat-o. După ce Bianca a egalat la 40, Simona a avut două servicii câștigătoare.

3-2, Break Halep: Andreescu nu pune primul serviciu în teren, iar Simona profită. 

2-2, Break Andreescu: Bianca găsește un unghi incredibil cu lovitura de backhand. Își creează avantaj, închide punctul cu un voleu impecabil și obține trei mingi de break. Halep o salvează doar pe prima. 

Ce sfaturi a primit Simona de la Darren Cahill

2-1, Break Halep: Simona trece pentru prima dată în avantaj după game-ul inaugural. Campioana de la Wimbledon obține un punct cu ajutorul fileului, iar Andreescu are o reacție de frustrare.

1-1, Game Halep: Simona servește doi ași consecutivi și îi ridică în picioare pe oamenii din lojă.

0-1, Game Andreescu: Simona continuă să lovească în cross, ignorând sfatul primit de la Darren Cahill. Andreescu e imbatabilă în acest tip de raliuri.

A început setul secund!

15-5este raportul loviturilor câștigătoare din primul set, în favoarea lui Andreescu. Cele două au comis câte 10 erori neforțate

3-6, Break și SET Andreescu: Simona rezistă în raliuri și salvează o minge de break. Insuficient. Bianca nu se abate de la planul tactic inițial, o agresează necontenit și câștigă primul set.

3-5, Game Andreescu: Canadianca se desprinde pe tabelă datorită primului as al înfruntării. Sfaturile primite de la Cahill nu au fost puse în practică de româncă.

3-4, Break Andreescu: Simona își pierde pentru a doua oară serviciul și cere ajutorul lui Darren Cahill.

3-3, Game Andreescu: Joc-blitz, câștigat la 0 de canadiancă. Serviciul îi aduce puncte ușoare. 

3-2, Game Halep: Jocul Simonei e la un nivel admirabil! Românca iese în sfârșit din defensivă și salvează trei mingi de break. Andreescu dă primele semne de nervozitate. 

VIDEO Vezi cum s-a terminat primul meci al grupei Violet, cel dintre Pliskova și Svitolina

2-2, Break Halep: Andreescu lovește în continuare năpraznic, dar Halep demonstrează încă o dată de ce este jucătoarea cu cel mai bun procentaj la retur din circuit. Game-ul îi revine datorită unui passing splendid din alergare.

1-2, Break Andreescu: Simona e într-o continuă defensivă. Bianca are imaginație și reușește cel mai frumos punct de până acum. Un forehand lung în cross e urmat de o scurtă cu mult efect exterior.

1-1, Game Andreescu: Simona e împinsă în spatele terenului de Bianca și greșește cu forehand-ul. Canadianca e mai agresivă în startul înfruntării.

1-0, Game Halep: Simona se desprinde la 40-15, dar Andreescu lovește puternic și egalează. Românca profită de erorile neforțate ale Biancăi, un forehand în exterior, și preia conducerea.

A început partida! Bianca Andreescu a câștigat tragerea la sorți și a ales să primească.

UPDATE ORA 13:00

Nu îți vei putea lua ochii de la meciul ăsta!”, au scris oficialii WTA pe Twitter cu o oră înaintea meciului. 

Vezi și:

BIANCA ANDREESCU - SIMONA HALEP // Presa din Canada a prefațat duelul de la Turneul Campioanelor: „Bianca își va întâlni idolul din copilărie”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (192)
103556593955789
Clau Alex Berdei  •  29 Octombrie 2019, 15:54

Rar vezi asa prosti ca tine:).Auzi la asta,Bianca 100% canadianca.lol

bazinga
bazinga  •  29 Octombrie 2019, 08:11
Postat de nojoke pe 28 Octombrie 2019, 22:40

ASTAZI SI INTOTDEAUNA....AM FOST SI VOI FI ROMAN...BIANCA SA SI IA SI CETANIA ROMANA SI SA RENUNTE LA ..FIGURILE DE ADOLESCENTA RAZGAIATA..SI EA E ROMANCA SUTA LA SUTA..MAI ALES CA O PARTE DIN PRIMII 7 ANI DE VIATA I-A TRAIT ..ACASA... BV SIMONA...

S-a nascut in Canada totusi,....asa ca.....e canadianca 100 %,sa fim seriosi!

nojoke
nojoke  •  28 Octombrie 2019, 22:40

ASTAZI SI INTOTDEAUNA....AM FOST SI VOI FI ROMAN...BIANCA SA SI IA SI CETANIA ROMANA SI SA RENUNTE LA ..FIGURILE DE ADOLESCENTA RAZGAIATA..SI EA E ROMANCA SUTA LA SUTA..MAI ALES CA O PARTE DIN PRIMII 7 ANI DE VIATA I-A TRAIT ..ACASA... BV SIMONA...

Vezi toate comentariile (192)
Comentează