SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

SIMONA HALEP. Charlie Hebdo a reacționat după criticile românilor: "Descoperim cu oroare că europenii n-au niciun umor. Încă un motiv de discordie?"

Simona Halep FOTO: Guliver/GettyImages
Simona Halep FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 21 iunie 2018 17:47

Laurent Sourisseau, redactor-șef al publicației Charlie Hebdo, a scris un editorial în care dezaprobă reacția românilor la caricatura în care Simona Halep era reprezentată  strigând "Fier vechi, fier vechi!" cu trofeul Roland Garros în mâini. (vezi detalii AICI!).

Laurent Sourisseau crede că umorul ar trebui să fie liantul între popoarele Uniunii Europene. Jurnalistul Dan Alexe a tradus în integralitate editorialul pe blogul lui personal (AICI). 

"Săptămâna trecută, România, care ne-a dat totuși mari comici precum hazliul Mircea Eliade sau măscăriciul Cioran (le poilant Mircea Eliade et le désopilant Cioran) s-a supărat pe Franța din cauza unui desen cu jucătoarea care tocmai câștigase Roland-Garros.

La șaizeci și unu de ani după crearea Comunității economice europene, descoperim cu oroare că europenii n-au nici un umor. În ciuda pactului oțel-cărbune, a CEEA (Comunitatea europeană a energiei atomice) și a spațiului Schengen, un mare șantier fundamental pentru construcția europeană n-a fost încă lansat: Europa umorului. Ca o circumstanță atenuantă pentru români trebuie spus că nici părinții fondatori ai Europei — Jean Monnet, Robert Schuman, De Gasperi sau Adenauer… — nu erau mari comici. După moneda unică europeană, vom crea oare într-o zi un umor unic european? Fiecare țară își păzește cu strictețe tradițiile umoristice și nu lasă Bruxelles să le reglementeze. Umorul, care ar trebui să ne apropie, devine factor de discordie. Încă unul în Europa?", a scris Laurent Sourisseau.

"O româncă a câștigat Roland Garros: «Fier vechi, fier vechi»".

Vezi și: Citește și editorialul lui Alin Buzărin despre caricatura din Charlie Hebdo

Michele Ramis, ambasadorul Franței în România, a reacționat după caricatura Simonei Halep din Charlie Hebdo

 Declarații tari ale psihologului Simonei Halep: "Trebuie să ai o personalitate uriașă ca să reușești asta"

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (36)
2018199555160057
Alina Calauza  •  27 Iulie 2018, 15:59
Postat de Yuri Paulsmy pe 22 Iunie 2018, 10:58

https://goo.gl/images/igTmLb face, dar sunteti voi panselute sensibile. stii cum e? e misto *** pana afli ca *** esti tu

@Yuri - si ti se pare ca isi bate joc de Macron, cand il prezinta ca tanar si seducator, in comparatie cu Trump (batran si respingator) ? .... vad ca e la moda "cetateanul frantuzit"

merace
merace  •  22 Iunie 2018, 22:15
Postat de merace pe 22 Iunie 2018, 21:52

Charlie Hebdo l-a ridiculizat pe Allah si a scapat cu viata dupa un atentat terorist cu bomba. Oare cred ei ca acum pot ridiculiza pe oricine, ca oricum scapa?! Asta seamana a aroganta.

caricatura la adresa Simonei Halep a fost un abuz de drept la satira. Campioana de la Roland Garros 2018 nu merita asta. E cumva o satira la adresa Romaniei, de fapt?! Justitia va decide daca Charlie Hebdo a abuzat de dreptul ei la libera exprimare printr-o satira nejustificata.

merace
merace  •  22 Iunie 2018, 21:52

Charlie Hebdo l-a ridiculizat pe Allah si a scapat cu viata dupa un atentat terorist cu bomba. Oare cred ei ca acum pot ridiculiza pe oricine, ca oricum scapa?! Asta seamana a aroganta.

Vezi toate comentariile (36)
Comentează