SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2019

SIMONA HALEP - CORI GAUFF // Cristian Tudor Popescu prefațează duelul din optimile Wimbledon: „Gauff e ieșită din comun! Nu cred că Simona va repeta greșeala”

Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages
Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 iulie 2019 11:28

Simona Halep (7 WTA, 27 de ani) va juca împotriva americancei Cori Gauff (313 WTA, 15 ani) în optimile Wimbledon 2019.

  • Duelul dintre Simona Halep și Cori Gauff va avea loc luni, la o oră ce va fi anunțată ulterior. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Eurosport.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat meciul dintre Simona Halep și Cori Gauff, jucătoare venită din calificări, și a explicat ce greșeală nu trebuie să facă Simona.

„Eu mi-am dorit ca Simona să joace împotriva lui Cori Gauff. Ar fi fost mai simplu contra Polonei Hercog, dar va fi un meci mai frumos cu Gauff. E o jucătoare ieșită din comun. Am văzut-o pe Cori la meciul cu Venus, din primul tur, și am fost uluit. Dincolo de loviturile curate și bine lucrate, am fost uimit și de mentalul acestei fete de 15 ani. Părea că este de o vârstă apropiată de Venus.

E foarte matură și are mult sânge rece în momentele fierbinți ale meciului. Și mentalul, și psihicul se educă în tenis. Gauff are dotări native excepționale. Va fi un meci frumos.

Nu cred că Simona va face greșeala pe care a făcut-o Azarenka. Nu cred că se va gândi «Domnule, eu sunt Simona Halep, sunt cine sunt! Ea are 15 ani, cum să emită pretenții în fața mea?». Din contră, va fi cumpătată și liniștită. Va aborda meciul ca și cum ar avea în față o adversară de 25-30 de ani, din top 10”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Pro X.

Vezi și:

FABULOS! Halep înfruntă în optimi noua senzație de la Wimbledon! Gauff a salvat două mingi de meci și e în optimi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
timm
timm  •  07 Iulie 2019, 07:18
Postat de ticbis pe 06 Iulie 2019, 13:18

Am vazut-o pe Gauff in meciul cu Hercog; nu mi s-a parut a fi exceptionala asa cum e laudata. Evident, pentru varsta ei joaca foarte bine si poate deveni in viitor o mare campioana, are de unde sa creasca. Are lovituri curate, se deplaseaza bine, stie executia tuturor procedeelor din tenis, are un mental de fier, dar... cam atat! Sa fim seriosi, n-are nici forta si nici experienta tactica, explicabil la varsta ei. Polona Hercog s-a batut singura; a jucat moale, abuzand exasperant de slice-urile de rever, intrand exact in ceea ce-i convenea pustoaicei: schimburi lente (la tv parea ca se joaca cu incetinitorul, la relanti) si ateptand greseala adversarei. Serviciul lui Gauff este decent, dar nu o sperietoare, bine plasat dar fara forta; serviciul 2 este chiar penibil. Nu este o bubuitoare si asta ar fi in avantajul Simonei; ii poate returna fara probleme. La urma urmei, in afara de niste no-name din tenis pe care le-a batut in calificari, pustoaica asta a batut-o pe una de 40 de ani (ce inchidea ochii si bubuia mingile in fileu sau afara, ca altceva oricum nu mai poate) si pe una de pe locul 60 mondial. Una ca Anisimova (de exemplu) ar spulbera-o cu dublu bagel in 45 de minute. Daca Simona nu intra in jocul ei lent si-si face treaba corect, o bate in doua seturi fara probleme. Hai Simona!

Bine ca ai renuntat sa mai spui ca fcsb e Steaua.

jimmy_jones
jimmy_jones  •  07 Iulie 2019, 06:17
Postat de 777ghedeon pe 06 Iulie 2019, 17:15

Hai Simona.....la Constanta ca te asteapta tati si cu mami. Cine face pariu ca *** asta mica o bate in 2 seturi? Pe o înghețata. Hai Simo....acasa. Ba ma lasati cu Simona Halep.

pai Anisimova nu i-a dat la fel? si acolo era pe zgura, suprafata ei preferata, la grand slemul castigat anul trecut. Fac astea tinere ce vor cu ea si o bat pe unde o prind.

777ghedeon
777ghedeon  •  06 Iulie 2019, 17:15

Hai Simona.....la Constanta ca te asteapta tati si cu mami. Cine face pariu ca *** asta mica o bate in 2 seturi? Pe o înghețata. Hai Simo....acasa. Ba ma lasati cu Simona Halep.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează