SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2019

POLONA HERCOG - CORI GAUFF // FOTO + VIDEO FABULOS! Simona Halep înfruntă în optimi noua senzație de la Wimbledon! Cori Gauff a salvat două mingi de meci și e în optimi

Polona Hercog - Cori Gauff // FOTO: Reuters +7   FOTO
Polona Hercog - Cori Gauff // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 iulie 2019 21:14

Cori Gauff (15 ani, 313 WTA) este viitoarea adversară a Simonei Halep din optimile de finală ale turneului de la Wimbledon. Americanca a continuat să impresioneze și a obținut o victorie monumentală în fața slovenei Polona Hercog (28 de ani, 60 WTA), scor 3-6, 7-6 (7), 7-5, după un meci dramatic, întins pe durata a două ore și 46 de minute de joc.

  • Duelul dintre Simona Halep și Cori Gauff va avea loc luni, la o oră ce va fi anunțată ulterior. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Eurosport

După un prim set în care Hercog a dominat ostilitățile, Gauff a opus o rezistență serioasă pe sfârșit de set secund. A revenit dintr-o postură nefavorabilă, a salvat două mingi de meci ale slovenei și a câștigat un tie-break-dramatic, în care s-a impus cu 9-7, trimițând astfel partida în decisiv.

Setul trei a fost un nou maraton incredibil al nervilor. Cele două jucătoare au mers cap la cap până la 5-5. În ciuda vârstei fragede, americanca a gestionat uluitor momentele echilibrate de la acel scor. A trecut în avantaj și apoi a făcut break-ul, declanșând nebunia în tribunele Arenei Centrale de la Wimbledon. 

Halep, uimită și ea de „fenomenul” „Cori Gauff: „E fantastic ce face la 15 ani!” + 3 informații despre jucătoarea care a impresionat la Wimbledon

cori gauff 1 +8 FOTO

„A fost un meci lung, primul al meu pe Terenul Central. Întotdeauna caut să lupt, indiferent de scor, aceasta este mentalitatea mea. Niciodată nu mă gândeam că la 15 ani voi fi în optimi la Wimbledon. Aș vrea să le mulțumesc tuturor din echipa mea, mereu au fost alături de mine și m-au încurajat”, a spus Cori Gauff, la finalul meciului. 

Cori Gauff, în vârstă de doar 15 ani, a avut un parcurs uluitor la această ediție de la Wimbledon, unde le-a învins pe Polona Hercog (60 WTA), Magdalena Rybarikova (139 WTA) și Venus Williams (44 WTA).  

Vezi și: VIDEO CTP analizează victoria lui Halep: „Azarenka a avut o tactică arogantă” + „a fost cel mai bun meci al lui Halep din acest an”

Citește AICI cronica meciului Simona Halep - Victoria Azarenka 6-3, 6-1

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (62)
merace
merace  •  06 Iulie 2019, 20:35

Am toata increderea in forma si experienta Simonei. Cori Gauff e o revelatie, dar e foarte tanara si joaca maine al 7-lea meci la rand (a jucat si 3 meciuri in calificari). Ieri deja parea ca i s-a terminat benzina, la 3-6, 2-5, dar a revenit senzational, ceea ce arata ca promite foarte mult. Dar o ajunge si pe ea oboseala si tensiunea competitiei, deci cred ca o bate Simona.

sakamoto
sakamoto  •  06 Iulie 2019, 14:26

Ma tare tem pt Simona, in meciul cu fatuca din America. Si nu de alta, dar la romani este o vorba:una calda...una rece. Dupa ce Simona a surclasat-o pe Swiatek, a pierdut lamentabil cu Anisimova. Acum ca a invins-o detasat pe Azarenka, sa dea Domnul sa nu repete figura cu tinara din America. Sa nu uitam ca serviciul Simonei in meciul cu Azarenka a fost...un fel de n-ar mai fi! In primul set, am numarat la Simona, din 8 prime servicii, a gresit...6! La rind. Nu Simona a jucat fantastic, Azarenka a jucat catastrofal! Asa ca atentie Simona! Vei avea un meci foarte greu! Fatuca de 15 ani din State, nu face cadouri. Este o strasnica luptatoare. Succes Simona! Sintem alaturi de tine!

patrutreitrei
patrutreitrei  •  06 Iulie 2019, 12:48

Calități fizice uluitoare pentru un copil de 15 ani.

Vezi toate comentariile (62)
Comentează