SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Simona Halep, cotată surprinzător la Wimbledon » Cum văd bookmakerii șansele la câștigarea trofeului + turneu fără puncte, dar cu premii-record

Simona Halep
Foto: Imago
Simona Halep Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 09 iunie 2022 19:01 / Actualizat joi, 09 iunie 2022 20:03

Simona Halep (30 ani, 20 WTA) este una dintre preferatele bookmarkerilor la câștigarea turneului de la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului.

  • Ediția din 2022 de la Wimbledon este programată în intervalul 27 iunie - 10 iulie

Românca a avut un sezon sub așteptări pe zgură. A fost eliminată în „sferturi” la Madrid, în turul al doilea la Roma și, cel mai important, tot în turul al doilea la Roland Garros. Chiar și așa, Halep este credidată în continuare cu șanse bune de a se impune la turneul de pe iarba londoneză.

Eric, imagine de pe patul de spital: „Și aici port banderola... dar nu de căpitan. Sunteți cei mai tari!”
PROBLEME DE SĂNĂTATE
Eric, imagine de pe patul de spital: „Și aici port banderola... dar nu de căpitan. Sunteți cei mai tari!”

Sportiva noastră, care a reușit să triumfe la „All England Club” în 2019, este considerată a patra favorită, având o cotă de 14, la egalitate cu Emma Răducanu. Nume importante precum Anett Kontaveit (locul 2 WTA), Paula Badosa (locul 3 WTA) sau Ons Jabeur (locul 4 WTA) sunt depășite de Simona în topul bookmakerilor. 

În schimb, Iga Swiatek, liderul mondial și câștigătoarea de la Roland Garros, este considerată favorită certă la Wimbledon. Poloneza are o cotă de 2.40.

Cum arată cotele pentru câștigarea turneului de la Wimbledon

  • Iga Swiatek 2.40
  • Naomi Osaka 9.00
  • Coco Gauff 12.50
  • Simona Halep 14
  • Emma Răducanu 14
  • Anett Kontaveit 17
  • Ons Jabeur 17.50
  • Paula Badoas 18.50
  • Maria Sakkari 20
  • Karolina Pliskova 20

Premii-record la ediția din 2022 a Wimbledon

Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunţat că fondul de premii pentru ediţia din acest este de 40,3 milioane de lire sterline (47 de milioane de euro), sumă cu 11% mai mare decât în 2021!

Câștigătorul de pe tabloul masculin de simplu va primi 2,35 milioane de lire sterline, în timp ce câștigătoarea de pe tabloul feminin de simplu va fi recompensată cu 2 milioane de lire sterline. 

Dacă recompensa financiară este una semnificativă, lucrurile stau diferit în privința punctajelor acordate de ATP și WTA. După ce sportivii ruși și bieloruși au primit interzis la Wimbledon, cele două foruri au decis ca turneul de pe iarba londoneză să se desfășoare fără puncte.

Citește și alte știri despre tenis:

Continuă problemele pentru Emma Răducanu » S-a accidentat la Nottingham și riscă să rateze participarea la Wimbledon

EXCLUSIV Sonya in Paris » Încă o jucătoare cu origini românești bate la porțile tenisului de elită. Salt de 181 de locuri după Roland Garros: „E talentată, de perspectivă”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (7)
267890
267890  •  10 Iunie 2022, 16:49

Dacă Nadal a câștigat la RG jucând în cârje, de ce n-ar câștiga și Halep la Wimbledon? Doar să-i treacă atacul de panică.

chibit
chibit  •  10 Iunie 2022, 07:07

Turul 2bmaxim turul 3.

tikitakabarceloona
tikitakabarceloona  •  10 Iunie 2022, 01:05

Caracter 0, sportiva 0, sanse 0

Vezi toate comentariile (7)
Comentează