SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MONTREAL

Simona Halep și-a aflat prima adversară de la Montreal: întâlnește o jucătoare în mare formă

Simona Halep și-a aflat prima adversară de la Montreal
Simona Halep și-a aflat prima adversară de la Montreal

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 august 2021 08:22 / Actualizat miercuri, 11 august 2021 08:33

Simona Halep (13 WTA, 29 de ani) și-a aflat prima adversară din turneul WTA de la Montreal. Jucătoarea nostră, ieșită recent din Top 10, o va întâlni pe americanca Danielle Rose Collins (27 de ani, 28 WTA).

Duelul Halep - Danielle Rose Collins va avea loc joi dimineață, în jurul orei 02:00, ora României. Va fi cea de-a doua înfruntare directă dintre cele două, Simona învingând-o pe americancă în 2014, la US Open, scor 6-7 (2), 6-1, 6-2.

În primul tur, Danielle Rose Collins a trecut în trei seturi de elvețianca Jil Belen Teichmann, scor 4-6, 6-1, 6-3, la capătul unui meci întins pe durata a două ore.

Simona Halep e dublă campioană la turneul canadian. În 2016, a învins-o în finală pe Madison Keys, în timp ce în 2018 s-a impus în fața lui Sloane Stpehens, într-una dintre cele mai spectaculoase finale din edițiile recente ale competiției.

Simona Halep și-a aflat prima adversară de la Montreal: întâlnește o jucătoare în mare formă

La primul meci după trei luni, pauză cauzată de o ruptură musculară survenită pe 12 mai, Halep va avea o misiune extrem de complicată, urmând să înfrunte o jucătoare aflată pe val. Danielle Rose Collins are 11 victorii consecutive în circuit, ea câștigând în ultimele săptămâni turneele de la Palermo (zgură, în finală chiar împotriva Gabrielei Ruse) și San Jose (hard).

Simona Halep și-a aflat prima adversară de la Montreal: întâlnește o jucătoare în mare formă
Danielle Rose Collins e pe val în circuitul WTA / foto: Guliver/Getty Images

Simona Halep, gata de WTA Montreal 

Simona Halep (29 de ani) și-a aflat traseul de la WTA Montreal. A avut primul tur liber, iar în cel secund va da peste americanca Danielle Collins.

Traseul Simonei Halep la turneul din Canada este unul extrem de dificil. În turul 3 i-ar putea ieși în cale rusoaica Anastasia Pavlychenkova (17 WTA), finalistă la Roland Garros, sau estona Anett Kontaveit (29 WTA). Pe aceeași jumătate de tabloul se mai află Petra Kvitova, Elina Svitolina sau Bianca Andreescu.

Simona Halep a ieșit din top 10 WTA după 373 săptămâni!

Înainte de a participa la turneul de la Montreal, Simona Halep (29 de ani) a ieșit din top 10 WTA.

Aflată în Canada, Halep a coborât trei locuri și se află acum pe locul 13. Astfel, Simona nu se mai află printre primele 10 jucătoare ale lumii pentru prima dată în ultimele 373 de săptămâni.

Halep are în acest moment 3.925 de puncte, fiind depășită în precedenta săptămână de Barbora Krejcikova, Belinda Bencic și Petra Kvitova.

Ies din Top 10 după mulți ani, va fi un obiectiv să reintru în top. A fost o accidentare dificilă, n-am avut până acum ruptură de mușchi. Am dorința de a reveni la nivel înalt. Voi merge la turneul de la Montreal, vreau să fiu aptă să joc toate cele 3 turnee pe hard și să câștig meciuri, dacă se poate. - Simona Halep

VIDEO Simona Halep, conferință de presă la Montreal

Citește și alte știri din tenis: 

Novak Djokovic, decizie de ultim moment înainte de US Open: „Nu voi fi pregătit să concurez”

Acum e oficial: Simona Halep a ieșit din top 10 WTA după 373 săptămâni! Pe ce loc se află + cum arată clasamentul

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
267890
267890  •  11 August 2021, 21:15

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

422888588979119
Clau Muncel  •  11 August 2021, 19:57

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

viomarmi22
viomarmi22  •  11 August 2021, 16:23

Să sperăm că Simona nu a legat tenisul de gard și stă cu mintea doar la luna de miere ! Are șanse minime să câștige cu americanca Collins după 3 luni de pauză competițională, dar să ne demonstreze toturor celor care iubim tenisul feminin, că va face un meci bun de mare angajament fizic și să câștige acel set dătător de speranțe pentru următoarele turnee puternice pe hardul american !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează