SPORTURI  »  TENIS  »  WTA/ATP

Simona Halep, decizie majoră: sare peste US Open! Anunț oficial despre restartul tenisului

Simona Halep în 2019 la un turneu din SUA
Simona Halep în 2019 la un turneu din SUA

Articol de - Publicat marti, 16 iunie 2020 14:10 / Actualizat marti, 16 iunie 2020 16:19

Simona Halep va renunța la turneele nord-americane, inclusiv US Open, cel de-al patrulea Grand Slam al anului. 

  • UPDATE 15:00. Conform PRO TV, Simona Halep a spus că în 2020 va participa doar la turneele care se vor organiza în Europa.
  • Cotidianul spaniol Marca a anunțat că există date stabilite pentru reluarea celor două circuite: 3 august cel feminin și 10 august cel masculin.

Spaniolii de la Marca au anunțat că jucătorii de tenis au primit luni seară vești bune de la WTA și ATP. Conform surselor jurnaliștilor, s-au stabilit deja datele la care se vor relua cele două circuite și cum va arăta calendarul sezonului. La feminin, primele turnee care se vor juca sunt cele de la Palermo și Charleston, ambele disputându-se pe zgură începând cu 3 august. 

Apoi, de pe 10 este programat turneul de la Washington pe hard. În următoarea săptămână, 17-24 august, ar trebui să se desfășoare turneul de la Cincinnati, care va fi mutat la New York, iar după o săptămână de odihnă e programat US Open. 

Asia inclusă în calendar 

În cea de-a doua săptămână a turneului de Mare Șlem din SUA, în Europa se va juca pe zgură la Karlsruhe. De pe 14 septembrie sunt programate turneele de la Madrid, Istanbul și Bol, urmate de Roma și Strasbourg. Începând cu 28 septembrie ar trebui să aibă loc Roland Garros. După încheierea lui ar urma bucata asiatică a sezonului încheiată cu Turneul Campioanelor de la Shenzhen, 1-8 noiembrie. 

Mai mult în Europa 

La masculin, circuitul se va relua pe 10 august, cu turneul de la Washington, iar jucătorii nu vor fi nevoiți să stea în carantină 14 zile. În săptămâna imediat următoare e Cincinnati, mutat la New York și US Open, 31 august-14 septembrie. 

Ca și la feminin, urmează bucata de zgură, iar apoi cei de la ATP nu vor să ducă circuitul în Asia, așa cum era programat pe final de an, preferând să alcătuiască un calendar cu turnee indoor pe hard în Europa, Anvers, Stockholm, Basel sau Viena și să încheie sezonul la Londra între 15-22 noiembrie. 

Aflat într-o continuă dezbatere, rămâne de văzut ce vor face jucătorii de top, dacă vor călători sau nu la New York pentru US Open. Organizatorii americani așteaptă avizele din partea guvernului statal pentru a face anunțul că turneul va avea loc la datele stabilite. Simona Halep, Ashleigh Barty, Novak Djokovic sau Nick Kyrgios și-au exprimat dubiile cu privire la participarea la US Open.

8 martieeste data la care tensiul la nivel mondial s-a oprit din cauza pandemiei de COVID-19

Ce au spus jucătorii despre participarea la US Open

„Suntem în mijlocul unei pandemii globale, există riscuri când vine vorba despre călătorit la care se adăugă o posibilă carantină și toate schimbările din jurul turneului, toate acestea mă fac să mă gândesc bine" - Simona Halep

„La un moment dat trebuie să începem și noi să jucăm din nou. Nu va mai exista o situație normală până nu va apărea un vaccin, chiar și în sezonul viitor vor fi cazuri de oameni bolnavi, așa că trebuie să ne adaptăm cât mai repede la această situație"- Karolina Pliskova

„Cel mai corect ar fi ca toată lumea să poată juca și să existe și calificări. Eu cred că jucătorii care acum spun că nu vor participa se vor răzgândi. Îi înțeleg pe organizatorii de la US Open, dar dacă doar o parte pot călători, nu e corect să se țină"- Richard Gasquet

„Eu o să joc dacă se va organiza. Un astfel de turneu nu ar trebui să depindă numai de cei mai buni jucători ai lumii. Dacă Djokovic sau Nadal decid să nu meargă la New York ar trebui ca turneul să se dispute și fără ei" -  Feliciano Lopez

„E clar că oamenii din SUA își doresc ca turneul să aibă loc, dar este o dorință egoistă”- Nick Kyrgios

Citește mai multe știri din tenis:

Petrecere nebună la Belgrad cu Djokovic, Thiem, Zverev și Dimitrov în prim-plan

Interviu cu Adrian Voinea: „Să pot ajuta un jucător profesionist mă fascinează" + cum o caracterizează pe Simona Halep

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  16 Iunie 2020, 19:12

Da, sunt dezamagit de decizie. Totusi macar in felul acesta sper ca e clar tuturor ca lipsa de la Rio 2016 nu tine de lipsa de patriotism, cum s-au grabit unii , extaziati ca au argumente sa o mai loveasca o data, ci de personalitatea panicarda si cam ipohondra a Simonei. Asta e, fiecare cu maniile si temerile noastre.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează