SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

SIMONA HALEP. Declarații tari ale psihologului Simonei Halep: "Trebuie să ai o personalitate uriașă ca să reușești asta"

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat joi, 21 iunie 2018 08:47

Succesul Simonei Halep de la Roland Garros a fost analizat și din perspectiva psihologului său personal, americanca Alexis Castorri, cea despre care se spune că are un rol determinant în ascensiunea româncei din ultimii ani. 

"Lucrul de care sunt cel mai mândră la Simona este secvența celor două finale, cea de anul trecut și cea de anul acesta. Sunt foarte mândră de munca intensă pe care a depus-o în aceste 12 luni, atât în echipă, cât și ea cu sine. A făcut o treabă foarte bună. Nu o să mai aibă niciodată dubii că nu poate face ceea ce își propune. Și-a obținut titlul cum scrie la carte, întâi fiind bătută rău, suferind, apoi revenind și revanșându-se față de ea însăși.

Aceștia sunt oameni care au avut nevoie de încercări multiple înainte să reușească. Aceștia sunt oameni care perseverează. Trebuie să ai o personalitate uriașă ca, după ce ai avut o victorie care ți s-a luat, sau pe care ai pierdut-o din mână, să te întorci anul următor, sau doi ani mai târziu, și să continui să urci muntele. Asta cere un tip anume de perseverență", a declarat psihologul Alexis Castorri, într-un interviu acordat site-ului oficial al WTA.

Americanca Alexis Castorri, 65 de ani, colaborează cu Simona de doi ani. De-a lungul anilor a lucrat cu Ivan Lendl, Kevin Anderson și Andy Murray, fiind unul dintre cei mai apreciați oameni din domeniu. Pe Kevin Anderson, finalist în 2017 la US Open, Castorri l-a încurajat să țipe "Come on" în fața oglinzii, iar lui Lendl i-a recomandat yoga și aerobic.

Citește și:

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează