SPORTURI  »  TENIS  »  NOUTĂȚI

Simona Halep, despre ultima schimbare din staff: „Cu el n-aș fi ajuns la accidentări grave!” + ce spune despre retragerea lui Tecău și demonstrativul din Africa de Sud

Simona Halep // foto: Guliver/gettyimages
Simona Halep // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 noiembrie 2021 14:14 / Actualizat duminica, 28 noiembrie 2021 14:54

Prezentă la Cluj-Napoca pentru duelul România - Peru din Cupa Davis, Simona Halep (30 de ani, locul 20 WTA) a oferit declarații legate de retragerea lui Horia Tecău, starea ei fizică și revenirea lui Teo Cercel în echipa sa.

Despre Horia Tecău, aflat foarte probabil la ultima sa apariție în echipa de Cupa Davis a României, Simona a spus:

„Horia a avut un vis și l-a împlinit. A excelat în proba de dublu, vreau să-l felicit din suflet că a făcut o performanță deosebită pentru sportul românesc. Eu am mai vorbit cu Horia, chiar la Indian Wells, mi-a spus că se gândește la asta, că e un pic obosit, că e momentul să treacă la următorul pas în viață, dar nu l-am crezut 100%”.

Halep a recunoscut că decizia retragerii lui Tecău a emoționat-o serios: „Apoi, când am citit mesajul postat de el pe social medial, m-am emoționat teribil, chiar am avut lacrimi în ochi pentru că am realizat că nu mai avem un coleg în echipa noastră. Toți suntem colegi, cu cât suntem mai mulți, cu atât mai bine, avem mai multă încredere. Mă bucur foarte mult pentru el că a făcut acest pas împăcat, fericit, îi doresc mult bine în viață, pentru că merită”.

A contat mult că acești oameni din tribune l-au susținut și felicitat prin aplauze care parcă nu se mai terminau. A fost o atmosferă plăcută, chiar dacă nu a fost sala plină. La Transylvania Open nu am avut spectatori și s-a simțit lipsa lor, dar acceptăm, pentru că trăim ceea ce trăim. 

- Simona Halep, pentru DigiSport

Simona Halep, despre... 

... starea sa fizică și așteptările pentru 2022: „Nu vreau să mă gândesc la retragere, mai am câțiva ani. Am făcut tratament după Linz, nu a fost o accidentare gravă dar nu am vrut să risc nimic pentru că îmi doream tare mult să am un off-season complex, cu de toate. A fost o decizie bună că m-am oprit la acel moment, acum sunt bine, am început de o săptămână să mă antrenez și pot să spun că-mi place foarte mult să fiu pe teren, să încerc să fiu mai bună de cât am fost. 

Mă uit cu încredere spre 2022, pe care-l aștept cu mare drag, pentru că anul ăsta nu am jucat prea mult. Am nevoie de meciuri oficiale, sper ca în primele luni din 2022 să am cât mai multe meciuri și să ajung la nivelul de încredere de anul trecut”. 

... revenirea lui Teo Cercel în staff-ul său: „Este un om deosebit care m-a ajutat foarte mult, a ajutat echipa cu totul. Sunt deja 7-8 ani de când lucrăm împreună, mă bucur foarte mult să-l am din nou în echipă. Mă simt bine cu el, este exact ce trebuie.

I-am simțit lipsa ca antrenor, poate aș fi gestionat mai bine anumite chestii cu el și nu aș fi ajuns la accidentări atât de grave. Eu consider că ce se întâmplă, se întâmplă cu un motiv, nu vreau să mai privesc înapoi negativ. Teo e din nou în echipa mea, atât contează”.  

... turneul demonstrativ din Johannesburg, Africa de Sud: „Nu mai merg, pentru că mi-e teamă. Nu vreau să risc nimic”. 

... participarea la Fed Cup, în aprilie 2022, cu Polonia: „100% joc, am spus înainte ca domnul Dobre să fie căpitan că voi juca. Îmi doresc tare mult să câștigăm, am avut noroc că ne-am calificat direct la baraj, eu sper și spun cu tărie că avem șanse să ne calificăm la turneul final”. 

Citește mai multe știri din tenis: 

Rafa Nadal, primul nume mare care filmează pentru mega-documentarul cu Ilie Năstase » Regizorul, dat pe spate: „Excepțional!”

Horia Tecău, discurs emoționant după ultimul meci al carierei: „Pot spune că sunt împlinit”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
347655969058390
Ion Popescu  •  29 Noiembrie 2021, 11:02

Renuntarea la Teo Cercel a fost o mare eroare care a platit/o.

347655969058390
Ion Popescu  •  29 Noiembrie 2021, 11:00

Turneul respectiv a fost anulat. Nu mai vine nimeni. S/a suspendat marea majoritate a curselor aeriene. Japonia si Israel au inchis granitele pentru toti cetatenii straini.

267890
267890  •  29 Noiembrie 2021, 07:51

Mare pierdere pentru Africa de Sud. Cand vor mai avea ei ocazia sa o auda pe Halep urland? Cat despre accidentari, nu e vorba de lipsa vreunui antrenor. Poate Halep sa-i ia si pe Muratoglu si pe Daren, la pachet, că ea tot dupa cum o duce capul va juca. Adica alergari furibunde si urlete animalice. E firesc sa se accidenteze. De mirare e doar ca n-o doare in gat.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează