SPORTURI  »  TENIS  »  BILLIE JEAN KING CUP

Misiune complicată » România și-a aflat viitoarea adversară din „Billie Jean King Cup”

Echipa de tenis feminin a României se va duela cu Polonia,
Echipa de tenis feminin a României se va duela cu Polonia,

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 noiembrie 2021 16:38 / Actualizat sambata, 06 noiembrie 2021 22:14

Echipa de tenis feminin a României se va duela cu Polonia, în deplasare, în calificările pentru turneul final al „Billie Jean King Cup”.

Disputa Polonia - România va avea loc în perioada 15-16 aprilie 2022. Miza e extrem de importantă: cine va câștiga confruntarea se va califica la turneul final Billie Jean King Cup de anul viitor.

În prezent, echipa Poloniei e formată din Iga Swiatek (#10 WTA), Magda Linette (#56 WTA), Alicja Rosolska (#119 WTA dublu), Magdalena Frech (#103 WTA) și Maja Chwalińska (#350 WTA). Campioana de la Roland Garros dă greutate unei echipe care se află în cel mai bun moment din ultimii ani. 

Daniel Dobre, unul dintre antrenorii Simonei Halep, va prelua rolul de căpitan-nejucător de la Monica Niculescu, cea care urmează să revină în echipă.

Chiar dacă am pierdut confruntarea cu Italia din aprilie, România va evolua și în 2022 în calificările pentru turneul final al „Billie Jean King Cup”. Naționala retrogradase în Grupa I, însă a revenit în postura de a disputa „barajul” după descalificarea Ungariei.

Simona Halep: „100% voi juca” 

În cadrul unei conferințe de presă de la Transylvania Open, Simona Halep a fost întrebată de Gazeta Sporturilor dacă intenționează să revină în echipa României. „Da, sută la sută voi juca anul viitor în Fed Cup”, a spus fostul lider mondial. 

12 jucătoareau evoluat pentru România în cei șapte ani în care echipa tricoloră a fost în elita BJK Cup: Halep, Begu, Niculescu, Cîrstea, Olaru, Dulgheru, Bogdan, Buzărnescu, Mitu, Ruse, Cristian și Bara

România, înapoi în grupa mondială

România revine în zona de elită a Billie Jean King Cup după o decizie a ITF și va juca la anul în calificările pentru turneul final.

 Federaţia Internaţională de Tenis a decis ca echipa naţională feminină a României să revină în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup - noul nume sub care se desfăşoară Fed Cup - şi să dispute anul viitor calificările pentru turneul final. Această hotărâre a venit în urma unor schimbări făcute în programul următoarei perioade, a informat Federaţia Română de Tenis. 

Lanțul schimbărilor Ungaria, care trebuia să găzduiască turneul final al competiției la Budapesta, în luna noiembrie 2021, între 1 și 6, a refuzat în cele din urmă să facă acest lucru, iar Cehia a preluat organizarea la Praga. 

Turneul fusese amânat deja de două ori. În aceste condiţii, Ungaria, care era calificată la turneul final ca ţară gazdă, a părăsit competiţia, iar locul ei a fost luat de Canada. Aceasta trebuia să joace în anul 2022 în calificările competiţiei Billie Jean King Cup, iar acel loc a devenit acum vacant.

Decizie inedită

Aflat într-o situaţie fără precedent, în urma recomandării Comitetului Billie Jean King Cup, Consiliul ITF a stabilit că România va înlocui Canada, deoarece era naționala cel mai bine clasată dintre cele care au pierdut în play-off-ul Grupei Mondiale 2021. În aprilie, la Cluj-Napoca, echipa României, compusă din Mihaela Buzărnescu, Irina Bara, Gabriela Ruse și Monica Niculescu, ultima fiind în premieră căpitan, era învinsă de Italia cu 3-1. 

În februarie 2020, România pierduse în fața Rusiei (2-3), tot la Cluj-Napoca, în calificările pentru turneul final 2021. 

Calificările pentru turneul final din 2022 vor avea loc în primele luni ale anului, anunță site-ul Billie Jean King Cup. Cel mai valoros rezultat al tricolorelor din ultimii ani, dar și istoric, a fost semifinala disputată în aprilie 2019 contra Franței, la Rouen, pierdută dramatic, 2-3, egalând astfel rezultatul din 1973.

Citește și alte știri din tenis:

Simona Halep și-a setat obiectivele imediate: „Mă interesează altceva, nu clasamentul” + noutăți despre accidentarea la spate

VIDEO Știm finalistele din Billie Jean King Cup! Belinda Bencic poate scrie istorie

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
1578362032478810
Tihamér Takó  •  07 Noiembrie 2021, 09:15

Cine crede pe Halep ??? Nu prea este interesata de succesul Romaniei ! Ea urmareste doar interese personale:bani si locul 1 WTA,de la care s-a indepartat definitiv ! A mai facut promisiuni,si nu s-a tinut de cuvant ! Ea este iubita de romani,dar din pacate nu merita ! Veti vedea,inaintea disputei ea va plange de dureri in spate sau la glezne !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează