SPORTURI  »  TENIS  »  TRANSYLVANIA OPEN

FOTO „Vreau să progresez pe partea de agresivitate” » Halep, declarații importante despre viitor + participă la un nou turneu

Simona Halep +31   FOTO
Simona Halep

Articol de , , - Publicat luni, 25 octombrie 2021 18:38 / Actualizat luni, 25 octombrie 2021 19:43

Simona Halep (18 ani, 30 WTA) debutează miercuri la Cluj-Napoca, iar astăzi a avut o întâlnirea virtuală cu presa, în care a vorbit despre multe subiecte de actualitate, dar și despre cum vede jocul său în viitor. 

Fostul lider mondial a petrecut prima zi întreagă la Cluj-Napoca, una încărcată de antrenamente și întâlniri cu presa. „Mă simt bine, m-am pregătit bine, sper să fiu gata pentru primul meci”, a spus ea. 

Simona Halep, favorita principală a turneului va debuta miercuri în compania Gabrielei Ruse pe care nu a mai întâlnit-o până acum, dar cu care s-a pregătit în mai multe rânduri și chiar a jucat dublu la Indian Wells.

„A evoluat foarte bine anul asta și a aduanat multe victorii, are încredere. Nu am nimic de pierdut vin după o pauză lungă, sper să fie un meci bun, să arătăm un tenis bun”. 

Ce luptă! Emma Răducanu revine de la 0-1 la seturi și se califică în turul următor! Urmează duelul cu Ana Bogdan
TRANSYLVANIA OPEN
Ce luptă! Emma Răducanu revine de la 0-1 la seturi și se califică în turul următor! Urmează duelul cu Ana Bogdan

Simona Halep recunoaște: „M-am întristat”

Halep nu a mai jucat la un turneu WTA în România din 2016, atunci când se impunea pentru a doua oară în carieră pe zgura de la Arenele BNR. „Sunt încântată să joc din nou acasă ,în trecut am mai făcut-o de două ori la București, am avut succes. Nu știu cum va fi, organizatorii fac o treabă minunată, păcat că nu vom avea fani”, a spus ea. 

Deși se vânduseră multe bilete, organizatorii și jucătoarele au aflat săptămâna trecută că deciziile Impuse de Guvern vor lăsa tribunele goale. „M-am întristat vineri, când am aflat, pentru că-mi doream tare să mă reîntâlnesc cu publicul de la Cluj-Napoca și oamenii care veneau din țară, mereu mi-a plăcut să joc aici în Fed Cup”, a subliniat ea. 

Halep a fost întrebată și despre o eventuală victorie în finala de duminică. „Ar însemna enorm să câștig aici având în vedere ce an am avut, e foarte departe însă, o iau meci cu meci. Dacă se va întâmpla va fi un mare plus”. 

+27 FOTO

Simona Halep: „Un bonus că sunt pe teren” 

Privind spre imaginea de ansamblu și spre a spus Adrian Marcu, unul dintre antrenori săi, ea își propune să îmbunătățească anumite aspecte din jocul său. 

„Putem spune că ne gândim un pic la ce am jucat în 2013, jucam un pic mai agresiv, știu asta, sunt conștientă, bineînțeles că o să adaptez și la cel pe care l-am avut în anii trecuți pentru că a fost unul solid și bun dacă am ajuns pe primul loc și am câștigat Grand Slam-uri”, a explicat Halep. 

Apoi a continuat: „Da, vreau să progresez pe partea de agresivitate un pic, este în plan, lucrez la acest lucru, de aceea fac anumite greșeli ușoare în timpul meciurilor pentru că încă nu-l stăpânesc, dar simt că de al săptămână la săptămână intră în mine acest joc și mi-e mai ușor să-l fac. 

Pentru off-season încă n-am discutat pentru că vrem să terminăm turneele pe care le mai avem de jucat și apoi vom discuta toți și vom face un plan, dar aceasta este oarecum ideea, un pic mai agresivă. Se simte vreun pic presată? 

„Nu simt presiune din afară, și nici presiunea mea. Cred că este un bonus faptul că sunt pe teren aici să joc, au fost momente grele cu accidentarea de anul acesta, nu am știut cum s-o gestionez și ce va fi. Este presiunea jocului, îmi doresc tare mult să progresez cât mai repede”, a încheiat ea.

11 turneea jucat până acum Simona Halep în acest sezon

18-9este raportul dintre victorii și înfrângeri pentru Simona Halep în acest sezon

Am fost acolo sus, tenisul nu s-a pierdut, trebuie să joc mai multe meciuri ca să-mi recapăt ritmul de dinainte" "Eu mă concentrez indiferent dacă sunt spectatori în tribune sau nu. Ce nu e plăcut este faptul că nu ai energia publicului. Mă simt destul de stăpână ca experiență și mai ales ca anul trecut am jucat multe turnee fără spectatori, cumva sunt obișnuită.

A fost un an dificil, acum mă lupt să revin. Mă bucur că pot să joc din nou, faptul pozitiv este că am putut să joc câteva turnee, câteva meciuri. Nu e niciodată ușor să revii după o accidentare. Sunt încrezătoare că la anul va fi mai bine. Încă îmi place tenisul și îmi place să fiu pe teren 

- Simona Halep

Simona Halep, privire spre viitor

Pentru că România a jucat multe întâlniri de Fed Cup la Cluj-Napoca, și pentru că echipei „tricolore” i s-a dat șansa de a juca în play-off-ul pentru calificarea între cele mai bune echipe, Simona Halep a fost întrebată dacă intenționează să revină în echipă.

Da, sută la sută voi juca anul viitor în Fed Cup”. Dar se gândește și la Paris 2024? 

„E un obiectiv important, dar sunt prudentă, din experiență, pentru că mi-am dorit tare mult să merg și la ediția trecută și nu am reușit".

Transylvania Open nu e ultimul turneu 

Deși inițial anunțase că întrecerea de la Cluj-Napoca va fi ultima a sezonului, Simona Halep a dezvăluit azi că va merge și la Linz, competiția WTA 250, care se va desfășura în perioada 6-12 noiembrie. 

„Orice voi face aici e un bonus și ce voi face și săptămâna viitoare la Linz, la fel”, a spus ea. 

Simona Halep, despre anunțul făcut de Australian Open: „O veste bună”

În partea de conferință în limba engleză, Simona Halep a fost întrebată ce părere are despre faptul că jucătorii vaccinați vor putea să meargă în Australia fără a mai sta în carantină, în timp ce restul vor trebui să stea izolați 14 zile

E o veste bună ce au spus, abia aștept să merg la Australia, să joc primul turneu de Mare Șlem al anului. Autoritățile australiene au luat această decizie, nu pot eu să comentez, dar eu sunt provaccin pentru această boală, jucătorii ar trebui să se vaccineze, dacă vor desigur, e mai ușor așa pentru că nu există reguli stricte pentru cei care fac acest lucru"

Citește și alte știri din tenis: 

Emma Răducanu, gata de primele meciuri de la Transylvania Open: „Totul e mai rapid după US Open! Sunt încă nouă în circuit”

Prima mare surpriză la Transylvania Open! Favorita #4, eliminată după două ore de joc

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
c23665
c23665  •  25 Octombrie 2021, 19:27

Poate ar fi cazul sa progreseze pe partea de tenis...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează