SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ROMA

Simona Halep, după victoria de la Roma: „La Praga a fost mai greu” + ce spune despre Roland Garros

Simona Halep. foto: Guliver/Getty Images +30   FOTO
Simona Halep. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 21 septembrie 2020 17:54 / Actualizat luni, 21 septembrie 2020 19:07

Simona Halep (28 de ani, 2 WTA) s-a impus în finala turneului Premier 5 de la Roma, scor 6-0, 2-1 în fața Karolinei Pliskova (28 de ani, 4 WTA). Jucătoarea din Cehia s-a văzut nevită să abandoneze din cauza unei accidentări, facilitând astfel drumul lui Halep către trofeu. 

  • Halep ajunge la 22 de trofee câștigate în carieră, din 39 de finale disputate. E cel de-al treilea titlu la rând cucerit de Halep, după cele câștigate la Dubai și Praga.

După speech-ul ținut la festivitatea de premiere, Simona Halep a vorbit pe larg în cadrul unei intervenții televizate despre cele mai importante momente din victoria cu Pliskova, dar și despre planurile pe care le are în continuare. Numărul doi mondial poate ajunge din nou pe primul loc după Roland Garros, dar spune că nu se gândește deocamdată la acest obiectiv. 

Halep: „La Praga a fost mai greu decât aici”

„Mă bucur că am intrat bine în meci și am jucat atât de agresiv. Am fost puternică pe picioare și am returnat acolo unde nu îi place adversarei. Am mișcat-o foarte mult și asta m-a ajutat să am un start bun. La Praga a fost mai greu, nu am avut ritmul pe care l-am avut aici. Am avut meciuri mai dificile acolo, dar la Roma chiar am jucat un tenis bun, a fost de la zi la zi mai bine. Faptul că am reușit să câștig îmi dă încredere că zgura rămâne suprafața mea favorită. Mă simt mai confortabil pe zgură. 

Turneul de la Roma era unul dintre marile obiective ale carierei, mă bucur foarte mult că am reușit să câștig această competiție. Nu voi sărbători acest titlu, rămân restricțiile de rigoare. Voi sărbători această victorie alături de familie, dar după Roland Garros”, a spus Halep, la emisiunea „Așii Tenisului”, de la Digi Sport. 

Nu sunt un mare fan al statisticilor. Îmi place doar să intru în teren și să lupt pentru fiecare meci. Așa am procedat în ultimii ani și am fost foarte încrezătoare în fiecare partidă pe care am disputat-o. 

E devreme să mă gândesc la trofeul de la Paris. E visul meu să mai câștig un Grand Slam și să revin pe primul loc, dar e dificil. Mă gândesc doar la primul meci, sper să joc cât mai bine.
 - Simona Halep

FOTO. Imagini spectaculoase din meciul Simona Halep - Karolina Pliskova

Halep a învins-o pe Pliskova și a cucerit trofeul de la Roma. Sursă foto: Guliver/Getty Images
Halep a învins-o pe Pliskova și a cucerit trofeul de la Roma. Sursă foto: Guliver/Getty Images
Halep a învins-o pe Pliskova și a cucerit trofeul de la Roma. Sursă foto: Guliver/Getty Images
Halep a învins-o pe Pliskova și a cucerit trofeul de la Roma. Sursă foto: Guliver/Getty Images
Halep a învins-o pe Pliskova și a cucerit trofeul de la Roma. Sursă foto: Guliver/Getty Images
+26 FOTO
  • foto: Guliver/Getty Images

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

SIMONA HALEP. Înapoi în vârf? Halep poate reveni pe primul loc! Care e singura condiție

Simona Halep - Karolina Pliskova 6-0, 2-1. VIDEO + FOTO Halep cucerește titlul de la Roma, profitând de abandonul adversarei

Discursul lui Halep după triumful de la Roma: „Sper să ne revedem în finala de la Roland Garros!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează