SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

VIDEO Simona Halep - Elena Rybakina 7-6(11), 4-6, 6-3. Forță pură! Simona e în optimi la US Open, după o confruntare de senzație cu Rybakina » Când și pe cine va înfrunta

Simona Halep - Elena Rybakina, în turul 3 la US Open
Simona Halep - Elena Rybakina, în turul 3 la US Open

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 septembrie 2021 20:34 / Actualizat vineri, 03 septembrie 2021 23:29

Simona Halep (29 de ani, locul 13 WTA) a învins-o pe kazaha Elena Rybakina (22 de ani, 20 WTA), scor 7-6(11), 4-6, 6-3 și s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la US Open.

Elena Rybakina și-a etalat toate atuurile încă din primele game-uri. Simona Halep a început ezitant, a cedat primele trei game-uri, sub forța loviturilor de forehand ale adversarei, apoi a revenit, pas cu pas, impunându-și stilul.

Chiar dacă nu a mai produs servicii nereturnabile, Halep a fost din nou la cote înalte cu arma remarcată de Mats Wilander și de Cristian Tudor Popescu. Procentajul punctelor jucate cu prima minge depășea 70% după jumătatea primului set.

Simona Halep, victorie fabuloasă cu Rybakina la US Open

Finalul actului a fost unul dramatic. Simona a salvat o minge de set a adversarei la scorul de 4-5, a împins disputa în tie-break și a pornit ca din tun. A ratat 4 mingi consecutive de set, dar și-a păstrat cumpătul. La scorul de 6-6 a avut loc un raliu epuizant. 

Simona a scos întreg arsenalul, a lovit cu forehand-ul în lung de linie, apoi a închis cu lovitura semnătură, un backhand în lung de linie plasat perfect. Totul s-a încheiat cu o dublă greșeală a Elenei Rybakina.

Actul secund a avut o desfășurare identică până într-un punct. Rybakina a condus cu 3-0, dar Halep nu a făcut rabat de la planul tactic inițial. Cele două jucătoare au avut nevoie și de intervenția terapeutului, la scorul de 3-2. Kazaha a acuzat probleme la glezna stângă, iar Simona la umărul drept.

Simona Halep, forță pură în disputa cu Rybakina de la US Open

Campioana de la Wimbledon 2019 a trecut în avantaj, 4-3, loviturile Elenei au căpătat greutate. Mingea a venit tot mai puternic din jumătatea kazahei. Halep a arătat primele semne de frustrare și a cedat setul după un game cu 3 servicii imposibil de returnat.

În decisiv, Halep a avut o singură sincopă, chiar în game-ul inaugural. Jocul ei a fost apoi perfect. A deschis ideal unghiurile și a profitat de problemele de deplasare ale jucătoarei din Kazahstan. Rybakina a încercat să scurteze punctele și să aibă o poziție dominantă, în centrul terenului, dar reacțiile Simonei au fost impecabile.

Ce înseamnă pentru Simona Halep calificarea în „optimi” la US Open

Pentru calificarea în optimile de finală, Simona Halep va încasa un cec în valoare de 265.000 de dolari. Elena Rybakina va obține la rândul ei o sumă importantă, 180.000 de euro.

Halep poate urca spectaculos și în clasamentul WTA. Într-o ierarhie live, neoficială, ocupă deja locul 11, cu 4.051 de puncte. Distanță față de sportiva din față, Petra Kvitova, este una minimă. Simona poate reveni chiar pe podiumul mondial. Trebuie să câștige turneul, iar dar depinde și de rezultatele jucătoare din față.

Simona Halep - Elena Rybakina 7-6(11), 4-6, 6-3. Forță pură! Simona e în optimi la US Open, după o confruntare de senzație cu Rybakina » Când și pe cine va înfrunta

Statistica meciului, via Sofascore.ro

FINAL » Simona Halep - Elena Rybakina 7-6(11), 4-6, 6-3

Game Rybakina, 5-3: Simona a forțat cu forehand-ul, a încercat să închidă acum partida, dar a trimis în banda fileului. 
Game Halep, 5-2: Simona nu are emoții pe propriul serviciu. Rybakina închide ochii și lovește tare, dar fără succes. Românca e la un singur game de calificarea în șaisprezecimile de finală. 
Game Rybakina, 4-2: Elena riscă și cu serviciul secund, în tentativa de a scurta punctele. 
Game Halep, 4-1: Rybakina acuză probleme medicale la glezna stângă. Kazaha se deplasează cu greu spre centrul terenului. 
Break Halep, 3-1: Simona este descătușată în aceste secvențe ale meciului! Toate loviturile îi intră perfect, deschide excelent unghiurile, iar Rybakina este scoasă complet din ritm.
Game Halep, 2-1: Simona câștigă punctul meciului. Scoate incredibil două mingi, cu slice-ul de forehand, apoi închide cu un forehand în cross.

Ce au în comun Simona Halep, Ashleigh Barty și Garbine Muguruza? „Să sperăm că în viitor vom reuși”
US Open
Ce au în comun Simona Halep, Ashleigh Barty și Garbine Muguruza? „Să sperăm că în viitor vom reuși”

Break Halep, 1-1: Schimburile devin tot mai aspre. Simona depune mai mult efort în raliuri. Rybakina rămâne în centrul terenului și direcționează mingea cu lovituri puternice de forehand. 
Break Rybakina, 0-1: Simona nu reușește nici de această dată să își păstreze serviciul în debutul setului. 

A început setul decisiv! 

Simona Halep și Elena Rybakina, decisiv la US Open 

Game și set Rybakina: Sportiva din Kazahstan servește impecabil, ajunge la 11 ași, și împinge disputa în decisiv. 
Break Rybakina, 4-5: Fără să facă prea multe, kazaha trece în avantaj. Simona a greșit două lovituri simple de forehand. Apar primele semne de frustrare.
Game Halep, 4-3: Simona controlează cu mult calm ostilitățile. Rybakina pare fără soluții în acest moment. Lovește puternic, dar fără un plan exact. Inevitabil, apar erorile. 
Break Halep, 3-3: Rybakina comite trei duble greșeli în acest game. 
Game Halep, 2-3: Simona izbutește primul as al ei din acest meci. Rybakina cere intervenția fizioterapeutului, acuzând dureri la glezna stângă. Simona profită de această pauză și cheamă la rândul ei medicul, pentru o problemă la umărul drept.
Break Halep, 1-3: Se repetă scenariul primul set. Simona mărește ritmul, ia mingile mult mai rapid și își prinde adversara pe picior greșit. 
Break Rybakina, 0-3: Kazaha capătă încredere. Are și o doză de șansă, cu două lovituri care prind milimetric linia. 
Game Rybakina, 0-2: Sportiva din Kazahstan expediază doi ași într-un game. Singurul punct adjudecat de Halep a venit în urma unei „scurte”. 
Break Rybakina, 0-1: Simona începe slab și setul secund. Rybakina nu a acuzat șocul pierderii tie-break-ului și a lovit cu mult curaj. 

A început setul secund! Simona Halep servește prima. 

VIDEO Simona Halep câștigă primul set al disputei cu Elena Rybakina, de la US Open 2021

Set Halep, 7-6: Tie-break epuizant. Simona a condus cu 6-2 și a irosit pe parcurs nu mai puțin de 6 mingi de set. Schimburile au avut o intensitate aparte, superioară tuturot meciurilor de pe tabloul feminin de la actuala ediție. La scorul de 6-6 a avut loc un raliu epuizant. Simona a scos întreg arsenalul, a lovit cu forehand-ul în lung de linie, apoi a închis cu lovitura semnătură, un backhand în lung de linie plasat perfect. Totul s-a încheiat cu o dublă greșeală a Elenei Rybakina.

Ion Țiriac critică un aspect de la US Open 2021: „Ia să lucrezi o lună la mină la Lupeni sau la Steagul Roșu, cum făceam eu”
US Open
Ion Țiriac critică un aspect de la US Open 2021: „Ia să lucrezi o lună la mină la Lupeni sau la Steagul Roșu, cum făceam eu”


Break Rybakina, 6-6: Diferență imensă între punctele jucate cu prima minge și cele jucate cu minga secundă de Halep. Rybakina este agresivă, Halep încearcă să îi răspundă cu aceeași monedă, dar este surclasată la capitolul forță. 
Break Halep, 6-5: Mâna Elenei Rybakina începe să tremure în fața jocului de metronom al Simonei. Sportiva din Kazahstan greșește tot mai des, din poziții în care în startul partidei găsea frecvent liniile. 
Game Halep, 5-5: Cel mai scurt game de serviciu pentru Halep. Toate retururile kazahei au fost greșite. 
Break Halep, 4-5: Simona accelerează mai des cu forehand-ul. Rybakina forțează primul serviciu, încercând să obțină puncte ușoare, dar nu pune mingea în teren. Halep controlează schimburile lungi. 
Break Rybakina, 3-5: Halep are ghionion în schimbul decisiv. Mingea a ieșit milimetric afară, iar Elena va servi pentru câștigarea primului set. 
Game Rybakina, 3-4: Simona luptă pentru fiecare minge, o obligă pe Rybakina să trimită mereu o minge în plus. Apar și iminentele greșeli. Kazaha este salvată din nou de serviciu. Are deja 4 ași. 
Game Halep, 3-3: Simona continuă revenirea. Condusă cu 15-30, pune din nou prima minge în teren. 
Break Halep, 2-3: Simona trece în control. Închide game-ul cu o combinație superbă, două lovituri de backhand plasate perfecte, ultima într-un cross scurt. 
Game Halep, 1-3: Simona pune primul serviciu în teren și o incomodează pe kazahă. Elena începe să greșească loviturile de forehand. 
Game Rybakina, 0-3: Continuă erorile necaracteristice din jocul Simonei. Rybakina face ce știe mai bine. Servește tare și continuă cu lovituri agresive de forhand. 


Break Rybakina, 0-2: Rybakina returnează agresiv și o face pe Halep să lovească din poziții incomide. Simona greșește neforțat lovitura decisivă. Trimite mult în afară cu un forehand din centrul terenului. 
Game Rybakina, 0-1: Kazaha servește excelent în game-ul inaugural. SImona nu câștigă niciun punct. 

A început partida! Rybakina servește prima.

Citește mai multe știri din tenis: 

Simona Halep, prima reacție după calificarea în turul 3 la US Open: „Recunosc, am fost chiar îngrijorată! Azi am avut ceva noroc”

Sorana Cîrstea e în turul 2 la US Open, după un set decisiv perfect!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (59)
10204444699616941
Ion Ionescu  •  04 Septembrie 2021, 08:53

Cuvantul *** a fost moderat de vreun prostea de la GSP. ***". Nu l-am scris aici ca ma gandesc ca *** moderator s-o fi gandit ca are legatura *** . Ce papagali ridicoli sunteti, bre GSP-istilor!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10204444699616941
Ion Ionescu  •  04 Septembrie 2021, 08:42
Postat de bazinga pe 03 Septembrie 2021, 20:28

Iar mi-a stricat seara...

La cat esti tu de stricat la creier, ce mai conteaza si o seara stricata?

10204444699616941
Ion Ionescu  •  04 Septembrie 2021, 08:41
Postat de idi53 pe 03 Septembrie 2021, 20:04

Recunosc ca desii nu sunt fan .Simona a jucat bine si desii va pierde merita felicitari pt jocul ei!

DESII esti ***, insisti sa scrii tampenii. Vezi c-a castigat, prostovane!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (59)
Comentează