SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Sorana Cîrstea e în turul 2 la US Open, după un set decisiv perfect!

Sorana Cîrstea
Foto: Imago
Sorana Cîrstea Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 septembrie 2021 07:27 / Actualizat miercuri, 01 septembrie 2021 08:58

Sorana Cîrstea (31 de ani) s-a calificat în turul 2 al US Open după ce a trecut în 3 seturi de Veronika Kudermetova, scor 7-6 (5), 3-6, 6-0, după două ore și 4 minute de joc.

Cîrstea a început meciul mai slab, permițându-i lui Kudermetova să se distanțeze la 3-1. Sorana a revenit apoi și a cucerit 3 game-uri consecutive, iar setul a fost decis în tiebreak. Românca, numărul 39 WTA, a condus cu 5-2, dar a pierdut trei game-uri la rând și a fost egalată, reușind în cele din urmă să-și adjudece setul.

Setul secund i-a revenit rusoaicei, care s-a impus cu 6-3, astfel că meciul a ajuns în decisiv, unde Sorana nu i-a dat nicio șansă adversarei sale. A câștigat 6 game-uri consecutive și a „înghețat” tabela la 6-0, obținând calificarea mai departe la US Open.

În turul doi al ultimului Grand Slam din 2021, Sorana Cîrstea o va înfrunta pe Shelby Rogers, care a trecut în această seară de Madison Brengle în două seturi, scor 6-4, 6-0, într-un meci care a durat doar 57 de minute.

„Cred că ajunge în fazele finale, a scăpat de presiune!” » Simona Halep, analizată înaintea meciului din turul II de la US Open
US OPEN
„Cred că ajunge în fazele finale, a scăpat de presiune!” » Simona Halep, analizată înaintea meciului din turul II de la US Open

Sorana devine a doua româncă care se califică în turul 2 la US Open după Simona Halep în urma acestei victorii.

Gabriela Ruse și Ana Bogdan, eliminate ieri în turul 1 la US Open

Gabriela Ruse a pierdut în minimum de seturi, 5-7, respectiv 0-6 cu Marketa Vondrousova (22 de ani, 38 WTA). Meciul jucat pe terenul 4 a durat o oră și 28 de minute. 

Primul act a fost echilibrat. Ruse a început extraordinar, cu două break-uri, distanțându-se rapid la 5-2. A servit pentru set, a avut două mingi decisive, ambele salvate de Vondrousova, iar de atunci s-a rupt totul. Din acel punct, Ruse a pierdut 11 gameuri la rând, neavând replică la jocul cehoaicei. Vondrousova o va întâlni pe Daria Kasatkina în turul 2.

Ana Bogdan, în schimb, a fost învinsă de Rebeka Masarova (22 de ani, 231 WTA), jucătoare venită din calificări. Meciul a fost un veritabil thriller. Toate cele 3 seturi au fost decise în tie-break, scor 6-7 (9-11), 7-6 (7-2), 7-6 (11-9), iar duelul a durat 3 ore și 40 de minute. 

Potrivit portalului treizecizero.ro, a fost cel mai lung meci feminin jucat vreodată la Flushing Meadows de la introducerea tiebreak-ului. Precedentul record fusese stabilit în 2017 de duelul Shelby Rogers - Daria Gavrilova, câștigat de americancă după 3 ore și 33 de minute. Ana a câștigat primul set, unul extrem de disputat, în tie-break. 

Echilibrul s-a păstrat și în al următoarele două seturi. În al treilea, jucătoarea din România a salvat două mingi de meci, la 5-4 pentru adversară. S-a ajuns la tie-break, unde după ce Ana a salvat alte 3 mingi de meci, românca a ajuns în postura de a servi pentru a închide partida.

La rândul ei, a ratat două puncte cu care ar fi putut închide partida, iar Masarova nu a mai iertat-o la a 6-a ei minge de meci.

În turul 2, Masarova, aflată la debutul ei la un turneu de Grand Slam, va da peste Elina Svitolina, favorita numărul 5.

Citește alte știri din tenis:

„Are o tentă masculină” vs. „Încercăm să-i reproducem serviciul” » Două dintre favoritele de la US Open, în atenția tuturor: „Vin cu lucruri noi”

„M-am grăbit, am forțat” » Simona Halep admite că și-a dorit imens să joace la Wimbledon

Stefanos Tsitsipas, inamicul nr. 1 la US Open » Murray: „S-a dus tot respectul” + Kyrgios: „Vreau și eu să mă c***”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
2599625293432770
Sorin Mihai Agristean  •  01 Septembrie 2021, 13:04

felicitari sorana!

minos3
minos3  •  01 Septembrie 2021, 10:15
Postat de adrian_riga pe 01 Septembrie 2021, 09:45

A pierdut 3 gameuri la rand in tiebreak? Nu mai bine impachetati voi pastravii si scrumbiile in continuare?

Cand ai vazut 3 meciuri de tenis in toata viata ta, este normal sa scrii ca tie break-ul are game-uri.

adrian_riga
adrian_riga  •  01 Septembrie 2021, 09:45

A pierdut 3 gameuri la rand in tiebreak? Nu mai bine impachetati voi pastravii si scrumbiile in continuare?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close