SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Simona Halep - Eugenie Bouchard // Profilul antrenorului pe care ar trebui să-l angajeze Halep: „Simona face acum ce vrea, crede că e cea mai bună!”

Simona Halep // FOTO: Reuters
Simona Halep // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 19 februarie 2019 10:57

Simona Halep - Eugenie Bouchard, WTA Dubai // Înaintea debutului la turneul din Emirate, Simona Halep, 27 de ani, 2 WTA, e sfătuită să-și găsească cât mai repede un anumit tip de antrenor.

  • Simona Halep evoluează azi în turul II al turneului de la Dubai contra lui Eugenie Bouchard. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Digi Sport, de la ora 12:00!

Fostul tenismen român Mihai Rusu, 70 de ani, în prezent stabilit în Germania, fost prezentator de știri sportive la Europa Liberă, a vorbit despre profilul antrenorului care ar putea s-o ajute pe Simona Halep în perioada următoare. 

„Simona trebuie să găsească un antrenor care să-i influențeze atitudinea. N-are nevoie de cineva care s-o învețe tenis. E locul 2 WTA, a fost locul 1, ce s-o mai învețe antrenorul?

În schimb, îi trebuie un coach care s-o domine moral și intelectual. În acest moment, ea crede că este cea mai bună, așa că se pune probleme dacă Simona este dispusă să primească și să-și însușească indicațiile antrenorului.

E o situație complicată, pentru că personalitatea și atitudinea ei sunt cu totul altele față de momentul în care a început colaborarea cu fostul antrenor, Darren Cahill.

Simona Halep face acum ce vrea! Se antrenează cum și când vrea, se recuperează la fel, își face programul după cum consideră ea că e mai bine. Dacă va avea rezultate, e bine, însă dacă rezultatele vor întârzia să apară, invariabil își va pune întrebarea: «Rămân singură sau apelez la un antrenor?». Este clar, îi trebuie un coach de top care s-o ajute. Acum mai trebuie ca ea să accepte să se lase ajutat” a declarat Mihai Rusu pentru Libertatea

„După ce Marius Copil a anunțat că s-a despărțit de Andrei Pavel, este o șansă ca antrenorul român să ajungă lângă Simona Halep. E însă o soluție de avarie, se reîncălzește o supă, pentru că Pavel a mai fost antrenorul lui Halep. Nu știu ce gust va avea supa.

După cum spuneau și cei de la Eurosport, Simona Halep este o sportivă dificil de antrenat. În plus, are nevoie de un tehnician care a lucrat în tenisul feminin, în timp ce Pavel, cu acea excepție, ca 'secund' al lui Cahill, a pregătit numai bărbați” Mihai Rusu

Vezi și: Simona Halep, din nou alături de Andrei Pavel? Motivul pentru care cei doi ar putea colabora din nou

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (6)
para.para
para.para  •  19 Februarie 2019, 15:48

Profilul antrenorului pe care ar trebui să-l angajeze Halep trebuie sa convina cuplului Simona - Stere. Adica antrenorul s-o antreneze gratis pe Halep, eventual din placere Asta este singurul profil pe care si-l doresc *** si ta-su.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ursulalb
ursulalb  •  19 Februarie 2019, 13:28

Poate ar trebui sa il informeze cineva si pe dl Rusu ca Andrei Pavel a pregatit, cu exceptia lui Marius Copil, doar fete: Jelena Janković, Tamira Paszek si, evident, Simona...

cainele_leonidas
cainele_leonidas  •  19 Februarie 2019, 12:29

Simona este acum in faza carierei in care era si Novak Djokovic inainte sa domine tenisul masculin. Era un jucator defensiv, care nu avea curaj sa faca pasi spre fileu. A inceput sa faca asta abia dupa ce Boris Becker a devenit antrenorul sau. Din punctul meu de vedere, Simona Halep poate ajunge sa domine tenisul feminin, daca accepta un antrenor ceva mai ofensiv, precum Boris Becker.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează