SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2020

SIMONA HALEP - AMANDA ANISIMOVA. Simona Halep, față în față la Roland Garros cu coșmarul din 2019! Cine e adversara din turul III

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 septembrie 2020 19:31 / Actualizat miercuri, 30 septembrie 2020 20:41

Simona Halep (2 WTA, 29 de ani)  a trecut de Irina Begu (30 de ani, 73 WTA), în turul II de la Roland Garros, scor 6-3, 6-4 și s-a calificat în runda următoare.

În turul III de la Roland Garros, Halep va da peste americanca Amanda Anisimova (19 ani, 29 WTA), care a trecut de Bernarda Pera (25 de ani, 61 WTA), scor 6-2, 6-0. Meciul se va juca vineri, organizatorii urmând să anunțe ulterior ora de start. 

Îmi aduc aminte de meciul de anul trecut. Îmi amintesc și că nu am jucat cum am vrut. Voi face câteva schimbări, voi încerca să joc mai bine și să profit de șansele mele”, a spus Simona Halep despre Anisimova.

Amanda Anisimova a învins-o pe Simona Halep

Până acum, Halep și Anisimona s-au întâlnit o singură dată, în 2019, tot la Roland Garros. Atunci, americanca s-a impus surprinzător în sferturi, în două seturi, scor 6-2, 6-4.

„Mi-au cam tremurat mâinile, n-a fost simplu. Simțeam presiunea de fiecare dată când eram aproape de victorie, simțeam că-mi tremură mâna pe rachetă din ce în ce mai mult. 

Știam că trebuie să lovesc bine cu reverul în lung de linie și cred că am avut un plan de joc bun. A fost pentru prima oară când joc pe «Philippe Chatrier», a fost incredibil, e o arenă senzațională. Încă nu-mi vine să cred ce rezultat am obținut. Faptul că am ajuns să joc cu Simona era deja incredibil, dar și să trec de ea e nebunesc!”, a spus Amanda Anisimova după acea victorie.

VIDEO Rezumatului meciului Simona Halep – Amanda Anisimova, Roland Garros 2019

Cine e Amanda Anisimova, adversara Simonei Halep la Roland Garros 2020

Amanda Anisimova este considerata a fi una dintre viitoarele staruri ale tenisiului feminin.  Are un titlu WTA în carieră, obținut la Bogota în 2019. Amanda provine dintr-o familie cu origini ruse, care s-a mutat în 1998 în SUA cu fiica lor Maria, pe atunci în vârstă de zece ani. La patru ani de la instalarea în noua țară, a venit pe lume Amanda, care a început să joace tenis la doi ani. 

1,889,409 $a câștigat Anisimova din tenis până acum

Olga și Konstantin au învățat împreună cu fiicele lor tainele acestui sport, iar tatăl i-a fost antrenor. „Părinții ei au sacrificat multe", spune Nick Saviano, unul dintre mentorii americancei la academia căruia se antrenează Amanda. Anisimova a beneficiat de la o vârstă fragedă de o echipă cu preparator fizic, cu antrenor sau cu manager, ea fiind reprezentată de celebra firmă IMG.

A cucerit titlul la US Open la junioare în 2017, apoi a renunțat să mai dispute turnee de asemenea categorie de vârstă.„Vreau să devin numărul unu în lume și să câștig toate turneele de Mare Șlem, câte unul din fiecare ar fi minunat", a spus ea pentru New York Times.

A debutat pe tabloul unui turneu de Mare Șlem la seniori în 2017, pe când avea doar 15 ani, la Roland Garros, grație unui wildcard. Însă a pierdut în primul tur la japoneza Kurumi Nara.

1.80 mînălțime are Amanda Anisimova

Konstantin, tatăl ei, a murit în august 2019, ceea ce a determinat-o pe Anisimova să se retragă de la US Open. 

E foarte determinată să devină o jucătoare mare, iar părinții săi s-au devotat acestei idei în totalitate. Are calități incredibile, lovește minunat de pe linia de fund a terenului. Poate să vină la fileu și e îndemânatică la voleu, are o atingere foarte bună, e o atletă minunată și o jucătoare cu multă forță. E ca și cum mingea explodează atunci când pleacă din racheta sa, iar acest lucru o ajută să lovească direct câștigător dintr-una care pare normală
- a explicat Saviano pentru New York Times

FOTO: Cele mai tari imagini din meciul Simona Halep - Irina Begu

+9 FOTO

Citește mai multe știri de la Roland Garros 2020: 

Scene tensionate la Roland Garros! Kiki Bertens, scoasă de pe teren într-un scaun cu rotile, dar adversara a izbucnit la final: „Du-te dracului!”

Fanii, scandalizați pe Twitter după ce n-au putut urmări meciul: „Voi sunteți serioși? Cum e posibil să dați asta în loc de Halep - Begu?!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
cris4co
cris4co  •  01 Octombrie 2020, 19:18

Cine e Anisimova asta? A avut ocazia sa arate ce poate si inca nu a ajuns prea sus...e prea tanara sa-i reziste Simonei...Hai Simona.

267890
267890  •  01 Octombrie 2020, 17:15

Daca e vorba de cosmaruri, atunci Halep e un cosmar pentru tenis.

1223953254372879
Alexandru Cristian Vasile-Bugarin  •  01 Octombrie 2020, 13:18

Daca avea 10 ani in 1998, cqnd s-a mutat cu parintii in SUA, explicati cum ar (mai) putea fi o mare speranta, la 32 de ani? Fata e nascuta in 2001, expertilor!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează