SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2020

Simona Halep - Garbine Muguruza, în semifinalele de la Australian Open. Când se joacă meciul

Garbine Muguruza la Australian Open 2020 +14   FOTO
Garbine Muguruza la Australian Open 2020

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 ianuarie 2020 07:13

Simona Halep, număr 3 mondial, o întâlnește pe jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza în semifinalele Australian Open 2020, cea care a dispus în două seturi de Anastasia Pavlyuchenkova, 7-5, 6-3. Halep o va înfrunta pe Muguruza joi, de la ora 06:30, ora României. 

Garbiñe Muguruza (32 WTA), fost lider mondial și deținătoare a două trofee de Grand Slam, e din nou în semifinale într-un turneu major, după o pauză de aproape doi ani. Halep a trecut în această dimineață de Anett Kontaveit, în două seturi identice, 6-1, 6-1. 

Match preview Simona Halep - Garbine Muguruza

Simona Halep vs Garbine Muguruza 2-3

Jucătoarea din Spania știe extrem de bine ce înseamnă triumful, dar cunoaște în aceeași măsură și abisul. Și-a făcut intrarea pe scena mare a tenisului în 2014, când la Australian Open și Roland Garros reușea să le învingă pe Caroline Wozniacki, respectiv Serena Williams.

Ascensiunea sa a continuat, iar în 2015 a venit prima finală de Grand Slam, la Wimbledon, apoi în 2016 și  primul trofeu de Mare Șlem, pe zgura de la Paris, urmat de cel de pe iarba londoneză în 2017.  

Un an mai târziu a fost învinsă de Simona Halep în semifinale la Roland Garros, iar evoluțiile sale în astfel de turnee au devenit din ce în ce mai palide. Fără încredere, jocul său puternic s-a dezintegrat.

A alunecat în clasament, iar plăcerea de a juca tenis s-a evaporat. După Wimbledon 2019 a decis să întrerupă relația cu antrenorul său, Sam Sumyk, cu care lucra din 2015.  

garbine muguruza australian open4 +15 FOTO

3 finale de Grand Slamare Garbine Muguruza în carieră. Una pierdută, la Wimbledon 2015, și două câștigate, la Roland Garros 2016 și Wimbledon 2017

GARBINE MUGURUZA, CA BRAD PITT ȘI JENNIFER ANISTON 

Pe final de an a anunțat că în 2020 la turnee îi va fi alături fosta mare jucătoare Conchita Martínez. Cea care o convinsese să reprezinte Spania în Cupa Fed și care-i fusese alături la câștigarea trofeului de la Wimbledon.

„Da, multă lume și-a dorit să lucrăm din nou împreună. E ca în cupluri, toți vrem ca Brad Pitt și Jennifer Aniston să fie din nou împreună, nu-i așa? Uneori chiar e posibil", a spus glumind Conchita într-o conferință de presă la Melbourne. Cum decurge relația lor de lucru?

„Faptul că este o fostă jucătoare face ca ea să mă poată înțelege imediat, nu avem nevoie de prea multe cuvinte. Am mai lucrat împreună și a mers de minune. Nu e o garanție, dar sunt fericită că a revenit în echipa mea”, a explicat Muguruza. 

Sub îndrumarea sa, Garbine pare că e din nou ea, fata care poate rupe norii și domina de o manieră înspăimântătoare orice jucătoare din circuit. La Australian Open 2020, le-a învins pe Shelby Rogers, Ajla Tomljanovic,  Elina Svitolina și Kiki Bertens.  În sferturi de finală, a trecut și de Anastasia Pavliucenkova. 

„E foarte agresivă, așa cum era în vremurile în care arata cel mai bun tenis al său. Fizic e foarte bine, ajunge la mingi destul de devreme, stă în teren, accelerează, finalizează la fileu, lucruri care sunt plăcute și pe care mă bucur să le văd pentru că am muncit mult în presezon”
- Conchita Martínez, antrenoare Garbine Muguruza

gsp live // jURNALIȘTII GSP DESPRE MECIURILE SIMONEI HALEP LA AUSTRALIAN OPEN

 

Citește și:

 VIDEO „Simo, te grăbești undeva?” » Interviu savuros după calificarea rapidă în semifinale! Cum va sărbători victoria + mesaj pentru Darren

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
viomarmi22
viomarmi22  •  29 Ianuarie 2020, 11:49

O să vedeți din partea lui Halep o execuție în direct în două seturi, n-are nici o șansă Muguruza chiar dacă joacă la 100% din potențialul ei, Simona este din altă galaxie, doar Barty îi poate crea probleme, având avantajul terenului propriu ! Brady și Mertens bătute clar de Simona sunt mult mai în formă în acest moment, decât ”obositele” Svitolina și Bertens pe care le-a învins Muguruza, de rusoaica Pavliucenkova nu mai zic, a făcut cel mai slab meci al ei la AO, la ceea ce a jucat în meciul cu iberica o zăpăceau cu bătaia multe jucătoare din a 2-a parte a clasamentului WTA ! Hai Simona, arată-i ușa de la vestiar și lui Muguruza !!!

parpalache
parpalache  •  29 Ianuarie 2020, 10:23
Postat de adi_stelistul pe 29 Ianuarie 2020, 08:23

Partea proasta, in statistica meciului, e ca Simona n-a batut-o niciodata pe hard, ci doar de doua ori pe zgura.

E o regula nescrisa,ca joci si cum iti permite adversarul!Muguruza-la inceputul primului set cu Pavliucencova-facea multe erori nefortate,iar la scorul de 3-3 a pierdut un game pe propriul serviciu(e incorect sa zici break-care inseamna desprindere)!Dar Pavliucencova-ori se taiase din cauza caldurii,ori din cauza slabiciunii psihicului rusesc-nu a profitat,ba chiar a pierdut primul set,facand nu mai putin de trei duble greseli in game-ul decisiv!Iar in setul doi s-a taiat definitiv,nereusind sa puna primul serviciu in teren!Ce vreau sa zic?Ca Simona-daca ii intra primul serviciu-porneste favorita in meciul cu Muguruza!Cu toate ca nici cu Kontaveit nu a fost chiar usor-in pofida scorului zdrobitor-pentru ca fiecare game a fost foarte disputat,in tot meciul fiind doar un game"la zero"!Morala?Nici un meci nu seamana cu altul!

pugliesi
pugliesi  •  29 Ianuarie 2020, 09:39
Postat de catalin.palcu pe 29 Ianuarie 2020, 09:13

Da, dar au trecut 2 ani de la ultima partida pe hard. Simona e alta jucatoare acum, zic eu. E mai completa ca jucatoare, mai tare psihic, mai experimentata si increzatoare. Bineinteles ca si Muguruza e f solida, dar eu zic ca Simona are ce-i trebuie sa o bata, chiar daca nu neaparat in 2 seturi

Simona, Simona...zici ca va cunoasteti asa vorbesti. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează