SPORTURI  »  TENIS  »  FINALA AUSTRALIAN OPEN

SIMONA HALEP / Halep a dezvăluit ce i-a spus Darren Cahill la doar câteva momente de la terminarea finalei

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 27 ianuarie 2018 15:40

Simona Halep a făcut o analiză lucidă a finalei pierdute în fața lui Caroline Wozniacki, scor 6-7, 6-3, 4-6.

Știm că e greu să te prezinți în fața noastră după această înfrângere, dar poți să ne spui cum te simți, e frustrant, depresiv sau încă mai poți zâmbi?

- Da, pot zâmbi, mi-e bine. Am plâns, dar acum zâmbesc. Până la urmă e doar un meci de tenis, dar sunt tristă pentru că nu am putut câștiga. Am fost din nou aproape, dar nu am mai avut energie pe final. Ea a fost mai bună, mai proaspătă și a avut mai multă energie.

- După atâtea meciuri grele în acest turneu, cum ai fost din punct de vedere fizic la începutul finalei și pe tot parcursul ei?
- Cu siguranță am fost foarte obosită. Am o groază de probleme la picioare, durere peste tot. Dar cu toate acestea cred că m-am descurcat bine în ciuda a tot ce mi s-a întâmplat. După primul set eram complet out. Nu știu ce s-a întâmplat. Nu mai aveam energie, putere. Dar mi-am spus că trebuie să lovesc toate mingile și așa am reușit să iau al doilea set. Am revenit și în al treilea, dar când a trebuit să servesc pentru 5-3 s-a terminat benzina și nu am reușit să merg mai departe. E puțin trist!

- Ai avut meciuri grele, iar mentalul tău s-a îmbunătățit, ești mândră de felul în care ai luptat până la capăt.
- Da, am dat sută la sută din ce am avut. De aceea pot spune că nu sunt atât de tristă. Evident că e acolo puțină tristețe pentru că am pierdut, pentru că nu sunt eu învingătoarea, dar viața merge mai departe. Cu siguranță, dacă voi continua să muncesc la fel și să joc la fel, voi fi din nou într-o poziție ca aceasta.

- Ai spus că poate la Roland Garros nu erai pregătită pentru un trofeu de Mare Șlem, acum erai pregătită?
- Da, așa m-am simțit, dar corpul meu nu era, pentru că am avut multe meciuri lungi. Mușchii erau obosiți, dar mental eram pregătită. Simt că pot face față oricărei provocări, că pot să joc împotriva oricui și că pot câștiga cu oricine. Dar uneori nu e cum vrei pentru că nu poți din punct de vedere fizic.

- E diferit față de cele două finale pierdute anterior?
- Da, a fost cu totul diferit. Am jucat mai bine. Nu m-am putut mișca așa cum mi-am dorit pentru că nu am putut. Dar jocul a fost OK. Partea mentală a fost OK. Cred că am îmbunătățit multe lucruri la acest turneu. Plec din Australia cu multe gânduri și lucruri pozitive. Pentru că ce am reușit aici nu mai făcusem în toată cariera.

- Te ajută faptul că și jucătoare precum Kim Clijsters sau Chris Evert au pierdut câteva finale înainte să câștige un trofeu?
- Da, dar îmi doresc să câștig. Încă sunt în tabăra învinșilor și a celor care așteaptă. (zâmbește). Poate a patra oară va fi cu noroc.

- Ce ți-a spus antrenorul după meci?
- Mi-a spus că e foarte mândru de mine, de ce am făcut la acest turneu. Că am fost cel mai bine din punct de vedere mental și fizic și că am luptat până la capăt. E mulțumit de felul în care am evoluat.

- E vreun moment din meci în care regreți deciziile luate?
- Nu prea. Poate în primul set trebuia să lovesc așa cum am făcut-o în al doilea și în al treilea. Atunci simțeam că am energia necesară să joc cu ea. Poate a fost o greșeală. În tie-break trebuia să fiu mai agresivă. Dar cum am mai spus nu mi-a mai ajuns energia. Poate de aceea nu m-am mai putut concentra și nu am mai putut să risc.

- Acum ți-e clar cum trebuie să joci?
- Da și am început să simt acest joc foarte bine. Voi continua pe acest drum. Dar mai întâi am nevoie de o pauză lungă.

- Cât de lungă?
- Nu vă spun.

- Când ai avut crampe?
- În al doilea set, dar mi-am revenit în al treilea, a fost mai bine. Dar durerea încă era acolo.

- Cât de bine ți-a prins pauza de zece minute?
- Mi-a fost foarte bine pentru că am stat în vestiar la răcoare, dar poate a fost prea lungă și mi-a luat din energie. Dar aveam nevoie de ea, pentru a putea respira și pentru cap, care m-a durut în timpul meciului. E o regulă bună atunci când simți că ai nevoie de ea.

- De aceea ai chemat doctorul? Pentru durerea de cap?
- Da, durere de cap și amețeală.

- Ai spus că nici picioarele nu sunt bine, ai bătături?
- Nu, doar durere la tendoane.

- La gleznă?
- Am picioarele umflate, dreptul. Amândouă sunt complet moarte. De aceea am nevoie de pauză.

- Ai nevoie de mai multe investigații?
- Da, la amândouă picioarele, dar o să le fac acasă.

- În semifinale ai avut 50 de lovituri câștigătoare, azi ai urcat la fileu, ai avut multe voleuri drive, Simți că jocul tău se schimbă, că ești mai agresivă? Te antrenezi pentru asta?
- Da, fac lucrul acesta. Mi-am propus să fiu mai agresivă. De aceea urc la fileu. Dar azi picioare nu m-au ajutat, nu am fost destul de rapidă. Dar am reușit să fac niste puncte la fileu. Poate un pic mai multă energie și forță m-ar fi ajutat să câștig meciul.

- Crezi că balanța s-a înclinat în favoarea ei când a luat acel time out medical?
- Poate un pic pentru că eram în față, conduceam cu 4-3. Poate mi-a fost greu în acele momente, dar regulile sunt reguli, nu mă plâng.

- Mergi la Sank Petersburg?
-Nu (zâmbește)

alte articole despre finala australian open

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (31)
kryi
kryi  •  27 Ianuarie 2018, 21:27
Postat de tihi pe 27 Ianuarie 2018, 18:57

Te rog sa scrii pe intelesul tuturor,si sa nu bati joc de limba romana.Nu stii sa scrii,lasa balta comentariile ca nu sint de inteles si deranjeaza intelectul.Ganduri confuze,scris de clasa 1-a cu foarte multe greseli si texte fara nici o logica !

Eu personal prefer sa discut cu o persoana care are carente in exprimare, insa nu ii lipseste bunul simt, decat cu un invidios pe realizarile altora care se da mare academician dar cu un caracter 0rdi,nar. Aceste persoane pline de fustrari, care nu au realizat nimic in viata nu vor incerca niciodata sa faca ceva pentru semenii lor. Ei se ghideaza in viata dupa proverbul ,,sa moara si capra vecinului".

indolentu
indolentu  •  27 Ianuarie 2018, 19:04
Postat de tihi pe 27 Ianuarie 2018, 18:57

Te rog sa scrii pe intelesul tuturor,si sa nu bati joc de limba romana.Nu stii sa scrii,lasa balta comentariile ca nu sint de inteles si deranjeaza intelectul.Ganduri confuze,scris de clasa 1-a cu foarte multe greseli si texte fara nici o logica !

lasa ba ca lumea a inteles adica cei de ai mei nu minoritariica tine cind o sa ti invat limba ta materna adica niciodata atunci scriu pe intelesu tau clar?si ca sa nu mai scriu fonetic vezi ca fonetic nu ie injuratura o sa scriu cum se scrie nu fonetic repet cum imi place mie deci csm bucuresti gyor 28 la 22 hai romaniaaaaa!

daniels7714
daniels7714  •  27 Ianuarie 2018, 19:01
Postat de tihi pe 27 Ianuarie 2018, 17:29

Bravo tuturor!! Va felicit pentru comentarii !! Lipsa de bun simti si carentele in inteligenta, nu schimba realitatea: Wozniacki este campioana mondiala si nr. 1 in clasamentul WTA !!

Se vede treaba ca tu stii tot , asta dupa ce ai trambitat ca un prost tot turneul la fiecare meci infrangerea Simonei , ai reusit in schimb sa-ti umpli frigiderul de carne , habar nu ai ce inseamna sportul sau sportivitatea . PROSTULE .

Vezi toate comentariile (31)
Comentează