SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

SIMONA HALEP - HARRIET DART, turul 2 la Australian Open 2020 // Cine e Harriet Dart: dietă fără gluten, Maria Sharapova e idolul ei și e fană Arsenal

Articol de - Publicat miercuri, 22 ianuarie 2020 12:35

Simona Halep (28 de ani, 3 WTA) va juca în turul II la Australian Open cu britanica Harriet Dart (23 de ani, 173 WTA), o jucătoare care este doar la a patra prezența pe un tablou al unui turneu de Grand Slam.

  •  Meciul Simona Halep - Harriet Dart se va juca joi, de la ora 10:00, și va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe Eurosport.

Prima săptămână la un turneu de Mare Șlem poate avea multe capcane pentru jucătoarele de top, una dintre ele fiind adversarele necunoscute. Simona Halep se va duela pentru un loc în turul al treilea la această ediție a Australian Open cu britanica Harriet Dart, 23 de ani și 173 WTA.

+10 FOTO

La prima vedere, pare o întâlnire mult mai simplă decât prima confruntare de la Melbourne, atunci când fostul lider mondial a avut de luptat cu forța lui Jennifer Brady, un meci pe care Simona Halep l-a câștigat cu 7-6(5), 6-1.

Simona Halep - Harriet Dart. Maria Sharapova, idol fără milă

Harriet Dart a crescut admirând-o pe Maria Sharapova, însă stilul său de joc nu seamănă deloc cu al rusoaicei. Nu are vreo armă imensă, fiind caracterizată de o inteligență tactică ieșită din comun.

„Am admirat-o mult pe Maria pentru că mereu arăta bine când juca și pentru faptul că nu se exterioriza prea mult pe teren. Aveam șapte ani când ea a câștigat la Wimbledon și de atunci mi-am dorit să ajung numărul unu și să câștig un turneu de Grand Slam", a spus Harriet.

Britanica a avut deja ocazia să se dueleze cu idolul său, chiar la Australian Open, anul trecut, iar atunci rusoaica a fost nemiloasă învingând-o cu 6-0, 6-0. 

VIDEO » Harriet Dart - Maria Sharapova

Era doar a doua sa prezență pe tabloul unui turneu de Grand Slam, după ce în 2018 primise un wild card pentru a evolua la Wimbledon. Invitație care i-a fost acordată și în 2019, când a reușit să atingă turul al treilea, fiind învinsă de Ashleigh Barty cu 6-1, 6-1. La US Open a trecut de calificări, iar în primul tur a pierdut la Ana Bogdan cu 3-6, 1-6.

„Sunt fericită că am trecut de primul tur, e o mare oportunitate pentru mine s-a înfrunt pe campioana de la Wimbledon. Mă simt bine din punct de vedere fizic și sunt mândră de cum m-am descurcat astăzi. Este o campioană incredibilă, mă așteaptă un meci greu. Va fi o altă oportunitate să văd la ce nivel mă aflu cu jocul”
- Harriet Dart la Eurosport, potrivit ziare.com

Harriet Dart, dietă fără gluten și fan Arsenal

La această ediție a Australian Open a adunat trei victorii în calificări, apoi a reușit să o învingă pe japoneza Misaki Doi cu 2-6, 6-4. 7-6 (6). Harriet vine dintr-o familie de sportivi: Susie, mama sa, a fost jucătoare de tenis, și este membră a All England Club, iar Nick, tatăl său, joacă squash. Cel mai sus a ajuns în clasamentul mondial pe poziția a 92-a, are o dietă fără gluten și ține cu Arsenal.

Pe lângă necunoscuta reprezentată de adversara sa, Simona mai are una, după ce s-a ales cu o accidentare la încheietura mâinii drepte suferită în timpul meciului cu Jennifer Brady, când a căzut și s-a sprijinit fix pe acea parte. Dacă adrenalina meciului a ținut-o în primul tur, rămâne de văzut cum a evoluat această problemă în ziua de pauză. 

„O știu pe Harriet Dart, dar nu am jucat împotriva ei. Chiar dacă nu are rezultate bune cu jucătoare de top, nu e un mare avantaj pentru mine fiindcă toată lumea vrea să te bată. Iar dacă te gândești la acest lucru, nu mai ai timp să te gândești la tine. Eu voi încerca să mă concentrez pe jocul meu și apoi vom vedea"
- Simona Halep

4-1este raportul dintre victorii și înfrângeri în 2020 pentru Harriet Dart

2-1este raportul dintre victorii și înfrângeri în 2020 pentru Simona Halep

VIDEO » Interviul Simonei Halep după victoria cu Jennifer Brady

Citește și:

Ce a remarcat Mats Wilander după accidentarea Simonei Halep: „Uitați-vă puțin la încheietură” + ce spune despre meci

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
2434495066582245
Monique Dalle  •  23 Ianuarie 2020, 07:20

Mare adversara are Halep , da, o bine meritata victorie va fi si un la fel de meritat trofeu cu asa adversare. Bun tablou are mereu . Covorul rosu se asterne deja.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close