SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Ilie Năstase nu-l crede Patrick Mouratoglou, după ce acesta și-a asumat responsabilitatea la TAS: „Nu merge!”

Articol de - Publicat joi, 08 februarie 2024 18:57 / Actualizat joi, 08 februarie 2024 21:00

Fostul tenismen Ilie Năstase (77 de ani) l-a „taxat” pe Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep (32 de ani), după ce acesta și-a asumat responsabilitatea pentru testul pozitiv al sportivei.

Astăzi a avut loc a doua zi a audierilor în cazul de dopaj al Simonei Halep. Sportiva nu a mai participat direct, în sală a venit doar Patrick Mouratoglou, care ș-a asumat responsabilitatea pentru contaminarea Simonei. 

Ilie Năstase nu înțelege de ce Mouratoglou nu și-a recunoscut vina imediat după ce Simona a fost suspendată.

Ilie Năstase se ia de Patrick Mouratoglou: „Trebuia să și-o asume atunci”

„Pentru mine, e prea târziu. Trebuia să și-o asume atunci. Când a mințit: atunci sau acum? Nu merge! Să lăsăm să se judece și vedem. Până atunci, nu am ce să spun”,a spus Ilie Năstase, pentru Playsport.

Mouratoglou și-a asumat răspunderea abia în urmă cu trei luni

Imediat după suspendarea venită pe 12 septembrie 2023, antrenorul francez s-a declarat șocat de decizia luată de ITIA, pe care o considera nedreaptă, fără însă să-și reproșeze ceva, 

„Nu îmi vine să cred ce decizie a luat astăzi ITIA în cazul Simonei. Sunt extrem de șocat, și am fost pe durata întregului an, de metodele și de comportamentul unei organizații care ar trebui să trateze jucătorii în mod egal și să lupte pentru stabilirea adevărului. Iată ce vreau să spun:

1. Știu cât de integră este Simona și nu am niciun dubiu. Nu a luat niciodată vreo substanță interzisă.

2. Am stat alături de ea pe durata celor două zile de audieri și NU ÎMI VINE SĂ CRED că Tribunalul a ajuns la această decizie în urma dovezilor și a argumentelor prezentate

3. ITIA a fost nedreaptă pe durata procesului, iar acest lucru este total inacceptabil. 4. Sper ca Simona să aibă succes la TAS. E singurul Tribunal care nu este controlat de ITIA”, a spus Mouratoglou, imediat după suspendare. 

La aproape două luni de la suspendare, francezul a oferit o nouă reacție. De această dată, a spus că el și echipa lui sunt responsabili de contaminarea Simonei.

Sunt încrezător pentru viitorul Simonei Halep, după apelul făcut la TAS, deoarece e un tribunal independent. Am putut stabili de unde a venit contaminarea. Într-adevăr, noi i-am propus să ia colagenul și l-am cumpărat de la o companie. S-a întâmplat ca acest colagen să fie contaminat. Nu aveam de unde să știu, dar îmi mă simt responsabil pentru ce s-a întâmplat, deoarece e vorba de echipa mea și de mine. Noi i-am adus acest colagen.
- Patrick Mouratoglou, în luna noiembrie

Citește și:

Învinsă la turneul WTA de la Abu Dhabi, Emma Răducanu a fost complimentată de adversară: „Sunt un mare fan al ei”
Abu Dhabi
Învinsă la turneul WTA de la Abu Dhabi, Emma Răducanu a fost complimentată de adversară: „Sunt un mare fan al ei”
Miza declarațiilor lui Patrick Mouratoglou. Ce speră Simona Halep să obțină la TAS
AUDIERI HALEP
Miza declarațiilor lui Patrick Mouratoglou. Ce speră Simona Halep să obțină la TAS

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
VanBasten2000
VanBasten2000  •  09 Februarie 2024, 11:13

Are dreptate Nastase.

laur_gr
laur_gr  •  08 Februarie 2024, 21:27

Era mai bine sa spuna la inceput. Dar mai bine mai tarziu decat niciodata.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează