SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2018

SIMONA HALEP ÎN FINALĂ LA ROLAND GARROS // Superconferința de presă a Simonei Halep: "Sunt puternică, nu? O să pun o statistică în ramă"

Articol de - Publicat joi, 07 iunie 2018 20:26

Zâmbitoare și bucuroasă, Simona Halep a identificat cheile partidei din semifinalele de la Roland Garros cu Garbine Muguruza, scor 6-1, 6-4. Sâmbătă, de la ora 16:00, pe Eurosport și Pro TV, Simona o va înfrunta pe Sloane Stephens în a patra ei finală de Grand Slam.

"Cred că am fost la un nivel înalt pe tot parcursul meciului. Chiar dacă primul set a fost 6-1. Nu a cedat în nicio clipă. Sunt bucuroasă că am reușit să înving o jucătoare ca Muguruza.

E o adversară extrem de dură și e mereu greu împotriva ei. Cred că am jucat un meci foarte bun împotriva ei și cred că a fost cel mai bun meci al meu de până acum", a explicat cea care și-a apărat numărul unu mondial învingând-o pe Garbine Muguruza.

Fidelă jocului său

Simona Halep a fost întrebată la conferința de presă de după partida din semifinale cum se descurcă într-o lume a jucătoarelor care lovesc puternic.

"Sunt puternică, nu? Mereu încerc să-mi îmbunătățesc lucrurile pe care le fac bine și dacă sunt din nou într-o finală de Mare Șlem înseamnă că am făcut lucrurile bine. Tactica e foarte importantă într-un meci cu o jucătoare care lovește puternic, dar cel mai important lucru este să te concentrezi pe jocul tău.

Dacă pot să-mi fac jocul meu de fiecare dată, atunci am o șansă mai bună să câștig. Dacă mă concentrez pe adversară, atunci pierd și nu mai sunt relaxată. Nu gândesc limpede. Încerc să fac lucrurile simplu, ca la antrenament", a explicat ea.

"Fizic, am fost mai puternică"

Chiar dacă scorul a fost unul clar, meciul din semifinale a avut multe game-uri decise la avantaj. "A fost un meci greu, e normal să fie așa, e locul trei în lume, a fost locul unu, a câștigat două Grand Slam-uri, e o jucătoare extraordinară, însă m-a motivat stilul ei de joc, am luptat pentru fiecare punct.

Chiar dacă am fost condusă în setul doi, am simțit că am o șansă să câștig, că am jocul potrivit pentru a câștiga meciul și nu am renunțat nicio clipă. Cred că fizic am fost mai puternică, chair și la lovituri, chiar dacă ea a lovit tare, am blocat unele lovituri și am pus și eu putere în mingi. A ieșit un meci foarte bun", a explicat ea. 

Statistica de pus ramă

După primul set câștigat de Simona, pe Twitter a început să circule informația că Simona a avut media vitezei pe rever 121 km/h, în timp ce Rafael Nadal a fost la 120 km/k.

"O să pun această statistică în ramă", e exclamat românca. Concentrarea înainte de meciul cu Mugurza a fost extrem de intensă, ultimul om cu care ea a schimbat câteva cuvinte a fost Darren Cahill."Am vorbit despre meci, nimci altceva"

"Cred că e a doua cea mai importantă victorie a carierei mele pentru că prima este împotriva Șarapovei" Simona Halep

"M-am simțit foarte bine pe teren, m-am simțit pozitivă și am început în forță încă de la primul punct" Simona Halep

"Știam că trebuie să fiu agresivă, la fel ca ea, să încep meciul cu multă forță. Am fost puternică pe picioare, am împins-o dincolo de linia de fund a terenului, am deschis foarte bine terenul și am lovit bine mingea" Simona Halep

"Eu am o relație foarte specială cu Gică Hagi, este un om care mereu mi-a dat sfaturi bune, m-a motivat prin ceea ce a făcut el. Este un moment deosebit să-l am în loja mea, ca și pe Gică Popescu. Este plăcut să ajung la acest nivel. Le mulțumesc pentru susținere și poate de data asta au venit cu noroc și o să fie bine sâmbătă" Simona Halep

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
114653029430026
Ducu Praz  •  08 Iunie 2018, 11:13
Postat de lionforever pe 08 Iunie 2018, 00:30

Bravo Simona ! Jocul te recomanda ca si castigatoare anul acesta la RG.

Saltul facut de Sloane,jocul ei care a avansat in finala,de ce nu ar recomanda si pe ea ca castigatoare.Nu se stie cine va castiga:sint doua participante,ambele pretendente,poate sa castige oricare dintre ele.Sa nu uitam ca Sloane este urmasa Serenei.

114653029430026
Ducu Praz  •  08 Iunie 2018, 11:09
Postat de tzacaneala pe 07 Iunie 2018, 23:17

cel mai important lucru este să te concentrezi pe jocul tău pune-o in teren si tzacaneste-o pana moare

De ce sa moare?esti cam dus

t0ni
t0ni  •  08 Iunie 2018, 03:10
Postat de claudiu.h12 pe 07 Iunie 2018, 21:29

Sa vina haterii sa ne explice....

Care hateri d-le? Forumul asta e plin de tot felul de neica nimeni ce nu se pricep la tenis, dar nici la alte sporturi. Sunt niste gusteri cu zeci si zeci de conturi pe care-i poti demasca imediat ca folosesc aceleasi tampenii zilnic. Nu mi-ar fi mirarea ca la cat de idioti si ipocriti sunt acum o lauda. :-)))

Vezi toate comentariile (11)
Comentează