SPORTURI  »  TENIS  »  WTA SYDNEY

Simona Halep în impas » Marea carență arătată încă de la primul meci din 2019 și cum poate fi ea remediată

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 ianuarie 2019 16:24

Simona Halep (1 WTA) a fost eliminată în turul doi de la Sydney de Ashleigh Barty (15 WTA), scor 6-4, 6-4. Semnele necesității unui antrenor au apărut încă din primul meci din 2019. 

Halep s-a despărțit de australianul Darren Cahill și a decis să înceapă anul fără un antrenor oficial.

Dar la conferința de după jocul cu Barty, românca a admis, fără să vrea, că o intervenția promptă a unui tehnician i-ar fi putut aduce victoria astăzi. 

Ce a spus Simona Halep

"Ashleigh a jucat foarte bine, slice-ul ei a fost foarte bun azi. A meritat să câștige acest meci, dar și eu am fost foarte aproape să câștig. Am avut multe șanse să trec în avantaj, dar nu am putut. Simt că încă nu am ritmul necesar.  

Azi, Ashleigh a fost un pic mai bună decât mine", a fost declarația Simonei din conferința de presă. 

Episodul Rogers Cup

Prin comparație, când l-a avut pe Cahill alături Simona Halep a găsit puterea să revină cu Barty. Sugestiv rămâne episodul din august 2018.

În semfinala Rogers Cup, Simona s-a impus 6-4, 6-1, dar a suferit un blocaj în primul set.

Halep a cedat două game-uri consecutive și a cerut intervenția lui Cahill. După dialogul în care Darren i-a transmis "Mișcă-te, va lovi din ce în ce mai riscant. Trebuie să stabilești ritmul, să nu o lași să se așeze pe lovituri. Trimite mai lung pe forehand", Simona a câștigat 8 din următoarele 10 game-uri.

Ashleigh Barty este considerată de mulți specialiști una dintre marile promisiuni ale anului 2019. Australianca are o serie de calități evidente, printre care se numără serviciul, jocul în preajma fileului și lovitura de slice pe backhand. Cea din urmă a fost desemnată cea mai bună din lume, într-un top alcătuit de experții New York Times. Detalii AICI. 

 

 

Vezi și: 

Reacția presei internaționale după eliminarea Simonei Halep de la Sydney: "E ziua lui Ashleigh Barty, care obține cea mai mare victorie a carierei!"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
cipinho79
cipinho79  •  11 Ianuarie 2019, 10:53
Postat de dinamo100 pe 11 Ianuarie 2019, 07:58

Problema cea mare este motivatia, nu lipsa antrenorului. Tehnic sunt convins ca Simona stie ce are de facut, insa este greu sa se monteze pentru efort asa cum a facut-o acum 1 an. Ea a facut eforturi uriase, fizic si mental, pentru a putea ajunge nr. 1 si a castiga Roland Garros, este foarte greu ca acum sa mai aiba motivatia necesara pt a face astfel de eforturi. Ea nu poate castiga in starea de "relaxata".

stii vorba aia "teoria ca teoria, dar practica te omoara" sigur ca Simona isi cunoaste carentele, stie ca ii trebuie antrenor. proababil Simona nu avea mari pretentii de la Sydney si nu s-a grabit sa angajeze un antrenor ca sa se obisnuiasca cu faptul ca la AO coaching-ul nu este permis. eu l-as vedea pe Andrei Pavel ca pe cel mai potrivit s-o antreneze pe Simona ca "principal" cu el at putea progresa, inca e timp ;)

dinamo100
dinamo100  •  11 Ianuarie 2019, 07:58

Problema cea mare este motivatia, nu lipsa antrenorului. Tehnic sunt convins ca Simona stie ce are de facut, insa este greu sa se monteze pentru efort asa cum a facut-o acum 1 an. Ea a facut eforturi uriase, fizic si mental, pentru a putea ajunge nr. 1 si a castiga Roland Garros, este foarte greu ca acum sa mai aiba motivatia necesara pt a face astfel de eforturi. Ea nu poate castiga in starea de "relaxata".

10153808081703374
Peter Tudosio  •  11 Ianuarie 2019, 06:40
Postat de Peter Tudosio pe 11 Ianuarie 2019, 06:38

Da ma prostanac sacastic, de aia e ea la 27 de ani, si numai 1:68m, pe locul 2 de peste un an, cu 18 turnee cistigate(99% din WTA nu vor cistiga nic macar UN turneu in cariera lor!!) printre care si un GS, si alte t GS finale, 5 finale anul trecut, 3 iitluri, jucaiond jumate de an cu gleznele zdrobite si mijlocul, terminind cu al pe locui 2 la recordul anului, aleasa ceam amai bun de WTA,ITF, ziare de sport, plus lovitura anului, etc Sa, toate astea s-au intimplat pentru ca , ai dreptate, Simona nu e din Galaxia noastra, e fin Andromeda!! Darren a luat 1 millionpe an fasa sa face nimic, 4-5 turnee, nimic! Ca se inteleg in afara terenului, e altceva!! Tu du-te inapoi in pestera ta, ca ti-au furat maimutele focul! Moron, Simona had 18 turn. on GS, peste 35 de milioane inclusiv sponsorii, si se poate retrage manine! Nu are de ce sa-i fie rusine1 TU? Tot prost, gelos si fomist ai sa ramai!! iar cind vrei sa te mai dare mare 'glumet' take a trip to my FB page and vezi cit de mic esti!

'Sarcastic'!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează
Close