SPORTURI  »  TENIS  »  INTERVIU

Interviu cu Simona Halep înainte de debutul în noul sezon » Cum crede că va fi 2022 și ce spune despre retragere: „Asta simt acum”

Simona Halep // FOTO: Imago
Simona Halep // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 03 ianuarie 2022 12:45 / Actualizat luni, 03 ianuarie 2022 13:49

Simona Halep (30 de ani, 20 WTA) se pregătește de debutul în noul an, la turneul de la Melbourne, și dezvăluie ce obiective are pentru 2022.

Simona se află în Australia, acolo unde va participa la Australian Open (17-30 ianuarie), primul turneu de Grand Slam al anului, și a vorbit pentru site-ul WTA despre provocările din 2022.

„În timpul antrenamentelor sunt foarte bună, câștig seturi. Mă antrenez mai mult decât ar fi normal. Stau două ore pe teren, ceea ce în trecut era greu. În această etapă văd tenisul diferit. Mă bucur mai mult și sunt mai relaxată. Nu mai pun presiune pe mine și vreau să fie așa și în timpul meciurilor”, a spus Halep.

Misterele lui 2022 » 7 mari dileme în noul an: de la Apocalipsa lui Dinamo până la temerile că Halep și Neagu sunt la capătul puterilor
ANALIZĂ
Misterele lui 2022 » 7 mari dileme în noul an: de la Apocalipsa lui Dinamo până la temerile că Halep și Neagu sunt la capătul puterilor

Ulterior, Simona a răspuns unor întrebări venite din partea celor de la WTA.

Simona Halep, obiectiv clar pentru 2022: „Vreau să revin în Top 10 WTA”

- Ce ar însemna pentru tine să ai succes în 2022?
- Să revin în Top 10 WTA. Acesta este principalul obiectiv. De fapt, e singurul. Restul va fi un bonus. Dar mă concentrez pe revenirea în Top 10.

- Anul trecut te-ai căsătorit și glumeai spunând că te simți bătrână la 30 de ani. Cum vezi această nouă etapă din carieră?
- Mă gândeam că sunt aproape de final, dar după pregătirea din presezon și având în vedere cum mă simt acum, simt că mai pot juca câțiva ani. Soțul mă sprijină, la fel și familia. Echipa spune că sunt suficient de bună pentru a concura în continuare. Deci încă nu mă gândesc la retragere. Vreau să mă bucur de tenis și să dau tot ce am mai bun.

- Ce te mai motivează acum?
- Vreau să văd cât de bună pot fi și să văd cât mai pot câștiga. Sunt motivată să dau tot ce am mai bun în fiecare zi. Mă bucur de tenis, de competiții. Vreau mai mult de la mine. Și sunt motivată și de faptul că am o echipă bună și oameni buni lângă mine.

- În finalul anului ai făcut o finală la Cluj și semifinală la Linz. Cum te-ai simțit?
- Acesta a fost obiectivul după US Open, unde cred că am jucat decent. Am ales să joc la turnee mici pentru a avea cât mai multe meciuri. Am avut un sentiment bun, chiar dacă la Linz m-am retras din cauza problemelor la genunchi. Trebuie să lucrez mai mult din punct de vedere fizic. Anul trecut, din cauza accidentărilor, nu am putut lucra așa mult.

- Cum vezi concurența în 2022?
- E diferită față de acum 5 ani. Este mai deschisă și sunt mai multe tinere, care au puterea de a câștiga turneele importante. Este foarte greu de fiecare dată, indiferent dacă joci în turul 1, turul 2 sau în semifinale. Dar e lun lucru bun pentru tenis. Anul acesta va fi interesant și abia aștept să văd dacă pot face față.

VIDEO Simona Halep, momente spectaculoase la Australian Open

Citește și: 

Simona Halep și-a aflat posibila adversară la Melbourne » Poate da de o româncă în turul 2

Trei românce au jucat deja în acest început de an » Cine a obținut unicul succes românesc

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează