SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MONTREAL

„Degeaba te uiți!” » Izbucnirea Simonei Halep din meciul cu Danielle Rose Collins

Simona Halep / Sursă foto: Imago Images +7   FOTO
Simona Halep / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat joi, 12 august 2021 10:44 / Actualizat joi, 12 august 2021 16:38

Simona Halep (29 de ani, 13 WTA) a fost eliminată din turneul de la Montreal, după ce a cedat în trei seturi în fața americancei Danielle Rose Collins (27 de ani, 28 WTA), scor 6-2, 4-6, 4-6.

Dintr-un meci pe muchie de cuțit, cum a fost cel din această dimineață, nu aveau cum să lipsească momentele tensionate. Un astfel de episod s-a petrecut la începutul setului decisiv, protagonistă fiind chiar Simona Halep. 

Scoasă din sărite după ce a returnat greșit un serviciu, Halep a izbucnit:

„Nu te uita în tribună! Degeaba te uiți!”, a strigat Halep, nemulțumită de modul în care arăta jocul său în acel segment al meciului.

Imagini din meciul Simona Halep - Danielle Rose Collins / foto: Imago Images
Imagini din meciul Simona Halep - Danielle Rose Collins / foto: Imago Images
Imagini din meciul Simona Halep - Danielle Rose Collins / foto: Imago Images
Imagini din meciul Simona Halep - Danielle Rose Collins / foto: Imago Images
Imagini din meciul Simona Halep - Danielle Rose Collins / foto: Imago Images
+3 FOTO

Simona Halep - Danielle Rose Collins: filmul meciului

  • Absentă din circuit la ultimele competiții importante, Simona a revenit cu multă încredere pe teren. Iar primul set a adus în multe momente aminte de vechea versiune a lui Halep. Agresivă, dictând ritmul punctelor, românca a zburdat pe teren în prima manșă, una în care s-a impus autoritar, scor 6-2. Simo a salvat o minge de break la 0-1, apoi a supus-o pe Collins unei presiuni frecvente: jucătoarea noastră a reușit două break-uri și a închis setul în 44 de minute. 
  • Cumva normal după o pauză atât de lungă, fluctuațiile și-au făcut apariția în jocul Simonei Halep începând cu al doilea set. Iar cele mai mari ezitări au fost la serviciu, una dintre vulnerabilitățile cu care ea s-a mai confruntat și în trecut. Nu doar că Danielle Rose Collins a fost în permanență la conducere, dar Simona și-a pierdut serviciul de nu mai puțin de patru ori. Cu un procentaj de doar 46% al punctelor câștigate cu primul serviciu, Simona s-a văzut nevoită să accepte situația și să se pregătescă pentru bătălia din decisivul ce avea să vină. 
  • Chiar dacă procentajele ei au mai crescut, Simona n-a reușit să facă toate reglajele de care avea nevoie pentru victorie. Halep a condus cu 2-1 și 3-2, de fiecare dată cu break în față, însă americanca a arătat de ce are 11 victorii consecutive în circuit: a revenit de fiecare dată, a blocat inteligent tactica Simonei și s-a impus în cele din urmă cu 6-4. Ultimul game al partidei a fost unul maraton. Halep a avut două oportunități de a trimite setul în prelungiri, dar Collins a închis partida la cea de-a cincea minge de meci avută.
„Degeaba te uiți!” » Izbucnirea Simonei Halep din meciul cu Danielle Rose Collins
Statisticile meciului, conform SofaScore

Simona Halep, după înfrângerea cu Danielle Rose Collins: „Multe lucruri pozitive” 

La fix trei luni de la ultima apariție într-o competiție, Simona Halep a revenit pe teren în această dimineață, la turneul pe care îl câștigase de două ori în trecut. Halep a luat primul set, a condus de două ori în decisiv, însă lipsa meciurilor și-a spus cuvântul: adversara sa, cu o serie remarcabilă la activ, a întors soarta partidei și s-a impus cu 6-4.

În ciuda înfrângerii, sunt, totuși, semne îmbucurătoare pentru Simona: în două ore și 47 de minute de joc, nu a părut deloc să se confrunte cu probleme fizice, luptând de la egal la egal cu o adversară aflată pe val. 

„Multe lucruri pozitive în ce privește felul în care am jucat azi. E un pic neașteptat să vii după trei luni în care n-ai putut juca cine știe ce tenis și să joci trei ore la un nivel foarte ridicat cu cineva care câștigă multe meciuri și turnee în ultima vreme”, a afirmat Simona Halep la finalul meciului, potrivit WTA Insider.

VIDEO Rezumatul meciului Simona Halep - Danielle Rose Collins

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Simona Halep, înfrângere la prima apariție după 3 luni, într-o bătălie aprigă cu Danielle Rose Collins

Sorana Cîrstea, spulberată în turul 2 la Montreal » Românca a luat doar 4 game-uri cu Victoria Azarenka

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
raikkonen79
raikkonen79  •  12 August 2021, 21:12
Postat de Tihamér Takó pe 12 August 2021, 14:03

Jocul a fost echilibrat,calitativ usor in favoarea Daniellei ! Halep nu a fost peste jucatoarea de pe locul 26 WTA,aratand ca locul ei ocupat momentan,nr.14 mondial este chiar mai superior decat nivelul ei.Halep este mai aproape de locul ei nr. 41 ocupat in clasamentul anului curent !Halep este intr-un regres continuu de peste un an,probabil la sfarsitul anului va ajunge pe locurile 18-20 si nr.50 mondial in clasamentul race ! Este o cadere foarte rapida,fata de alte foste jucatoare de top !

Tihamer si teoria superioritatii! Superior.....mai superior si cel mai superior :)

gago747
gago747  •  12 August 2021, 17:19

Egalitate perfectă, 14-14 la ghemuri. Cînd bat penaltyurile?

valyomanyd
valyomanyd  •  12 August 2021, 16:00
Postat de vasileroaita pe 12 August 2021, 12:06

Degeaba te uiti la jocul Simonei. Nu ai sanse sa vezi TENIS!

De prost ce esti nu ai observat ca a avut peste 25 de winnere ?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează