SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

SIMONA HALEP - JOHANNA KONTA // Adversara Simonei Halep, în fața unei noi provocări: „A fost cea mai rapidă schimbare pe care am trăit-o până acum”

Articol de - Publicat luni, 06 mai 2019 20:35

Simona Halep (27 de ani, 3 WTA) o va înfrunta în turul secund de la Madrid pe Johanna Konta (27 de ani, 41 WTA). Cele două s-au mai întâlnit o singură dată pe zgură, iar victorioasă a ieșit jucătoarea noastră.

  • Halep și Konta deschid ziua pe arena „Manolo Santana”, de la ora 13:00;
  • Partida va fi liveTEXT cu video pe GSP.ro și în direct pe TV Digi Sport 2.

Singura întâlnire pe suprafața roșie dintre Simona și britanică are o istorie aparte, cumva personală. E vorba de cea din Cupa Fed, din aprilie 2017, de la Mamaia. Atunci, în miezul scandalului, Halep s-a mobilizat impecabil și a câștigat cu un 6-1, 6-3 contondent. România a mai strâns un punct și a trecut de Marea Britanie, dar asta e altă poveste.

La vremea respectivă, Simona spunea că nu are mare importanță faptul că partida fusese pe zgură. Covorul pe care românca se simte ca un delfin în largul mării, în timp ce Konta nu ar pune-o prea sus pe lista ei de preferințe. S-ar putea să conteze marți însă, când se reîntâlnesc la Madrid, în turul secund.

Acolo e regatul Simonei, locul unde a triumfat de două ori, 2016 și 2017, și a mai disputat o finală, 2014. E locul unde se simte răsfățată de toată lumea, de public, staff, presă. Poate mânca la orice restaurant din club, e tratată cu respect și afecțiune. Zilele acestea, se simte mai puțin bine, asaltată de o răceală cauzată de frigul din avion, în drumul spre Madrid. Chiar și așa, a rezolvat fără să se împiedice meciul din prima rundă, cu Margarita Gasparian, 6-0, 6-4. A spus apoi că se bucură de victorie și de faptul că merge mai departe într-unul dintre turneele ei favorite, chiar dacă sănătatea nu e la sută la sută.

Schimbare-provocare

La rândul ei, Konta începe parcă să se împrietenească încet-încet cu zgura, dovadă faptul că sâmbăta trecută a disputat finala la Rabat, învinsă fiind de Maria Sakkari. A urcat apoi la 9 seara în avion, a ajuns la Madrid la 23:30 și s-a dus la culcare la 01:30. A doua zi, a avut un antrenament de oră și jumătate, după care a învins-o pe Alison Riske, 6-4, 6-1, pentru a-și aranja înfruntarea cu Halep.

A fost o schimbare rapidă, cea mai rapidă pe care am trăit-o până acum. Abia așteptam însă o asemenea provocare. Nu a fost ușor, condițiile de la Madrid sunt foarte diferite de cele de la Rabat”, a spus Johanna, care până anul acesta avea o medie de două meciuri câștigate pe zgură pe sezon.
Rămâne de văzut cum va fi azi, ce factori vor conta mai mult. Oricum însă, Halep pornește favorită. 

3-3 e bilanțul întâlnirilor de până acum dintre Halep și Konta, românca adjudecându-și-o pe cea mai recentă, la Toronto 2017

Vezi și: 

Konta, adversara lui Halep, dă declarații măgulitoare: „De fapt, toate suprafețele sunt bune pentru ea”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
1581870215401957
Andronic Popovici  •  07 Mai 2019, 09:56

Simona pleaca cu prima sansa ,trebuie sa si-o ia . Succes Simo.

merace
merace  •  06 Mai 2019, 22:58

Cred ca Simona are prima sansa. In 2017, Konta era in Top 10, azi e in Top 50, nu mai e la fel. Simona e tot in Top 2, ca atunci. Invingatoarea o sa joace cu Kuzmova, tanara si ambitioasa.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează