SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

Simona Halep - Karolina Pliskova, WTA FINALS SHENZEN // Situație ciudată la antrenamentele: de ce au repetat cu același sparring? Ce îi cerea Conchita Martinez: de la unghiuri plate la insistență pe rever

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 noiembrie 2019 09:05

Simona Halep (5 WTA, 28 de ani ) și Karolina Pliskova (2 WTA, 27 de ani) se întâlnesc astăzi, după ora 14:00, în ultimul meci din Grupa Mov de la Turneul Campioanelor. 

  • Simona Halep - Karolina Pliskova se joacă astăzi, după ora 14:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Digi Sport 2.
  • Învingătoarea de azi merge în semifinalele competiției alături de Elina Svitolina.

Și Halep, și Pliskova au exersat scheme de joc astfel încât să contracareze vreo schimbare din partea adversarei. 

La antrenamentul de ieri, Simona Halep a bătut mingea jumătate din timp cu același sparring partner spaniol la care a apelat și zilele trecute pentru regularitate, schimbare de direcție în raliu și finalizare cu reverul în lung de linie. 

Apoi, au așteptat ca acesta să plece, după ce Darren Cahill i-a mulțumit pentru efort, și australianul a exersat cu ea din coș, de data aceasta passingul de backhand în cros scurt.

După 20 de minute au apărut Karolina Pliskova și antrenoarea ei, Conchita Martinez, cu același sparring spaniol cu care cehoaica a lucrat exact ce repetase Halep. Conchita vorbea cu el în spaniolă, i-a cerut specific să îi dea pe rever astfel încât Karolina să evite backhandul și să lovească forehand inside-out sau inside-in. 

În pauze, Conchita vorbea cu el permanent și îi tot cerea tematic unde să plaseze mingile în așa fel încât Pliskova să lovească plat în unghiuri ca să-și elibereze terenul și să închidă punctul din interior sau cu voleu de intercepție.

Organizatorii chinezi asigura serviciile a 5 sparring partneri, dintre care unul de mână stângă pentru Kvitova. 4 dintre ei sunt europeni și unul chinez. 

CLASAMENT GRUPA MOV

JucătoareMeciuriSeturiPuncte
1. Elina Svitolina24-02
2. Karolina Pliskova22-21
3. Simona Halep22-31
4. Bianca Andreescu (retrasă)21-40

Vezi și:

Azi în Gazetă // SACRIFICIUL » Gabriel Hristache, primul antrenor al Biancăi Andreescu, și-a vândut casa și trăiește în rulotă pentru a-și ține copiii la tenis: „Din 10 meciuri cu Halep, Bianca ar câștiga 7!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
merace
merace  •  01 Noiembrie 2019, 15:19

Hai Simona!

viomarmi22
viomarmi22  •  01 Noiembrie 2019, 09:52

Pliskova poate să exerseze la infinit, dacă nu aleargă după mingi, Simona va avea o misiune ușoară și o va fugări pe tot terenul ! Nici cehoaicei nu-i place suprafața de joc că este prea lentă pentru loviturile de forță și ca să contracareze acest lucru, trebuie să aibă condiție fizică să alerge pentru a recupera mingile, ceea ce nu prea cred că se învață cu un sparring partner !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close