SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

Simona Halep - Karolina Pliskova, WTA FINALS SHENZEN // VIDEO+FOTO Simona, ELIMINATĂ dramatic: a revenit de la 0-6 în primul set, după care s-a prăbușit în decisiv! A patra eliminare consecutivă în grupe

Articol de - Publicat vineri, 01 noiembrie 2019 09:18

Simona Halep (5 WTA, 28 de ani) a fost eliminată încă din grupe la Turneul Campioanelor, după ce a pierdut azi meciul decisiv pentru calificarea în semifinale, contra cehoaicei Karolina Pliskova (2 WTA, 27 de ani), scor 0-6, 6-2, 4-6.

La fel s-a întâmplat în 2015, 2016 și 2017. Un scenariu scris pe aceeași structură, diferind doar câteva replici, pe ici, pe colo pentru româncă. Primul meci câștigat, al doilea pierdut, ceea ce îl transforma pe cel de-al treilea în duel decisiv pentru calificarea în semifinale. De fiecare dată, Simona s-a împotmolit acolo, la ultimul gard al unei curse scurte și intense. La această ediție însă, a fost mai aproape de-și atinge ținta decât la precedentele. 

Halep a întâlnit o adversară cu care este familiarizată, pe cehoaica Pliskova. Și în fața căreia are în continuare un bilanț pozitiv, dar a cărui claritate s-a estompat mai mult în 2019. Karolina, semifinalistă ala WTA Finals în ultimele două ediții, a început furibund înfruntarea, nelăsându-i româncei aproape nicio șansă de a intra în meci. Servicii perfecte, schimburi încheiate repede, cu mingi plate în terenul deschis cu abilitate.  

Prea grăbită 

Nu era însă un tablou inedit. Campioana de la Wimbledon a avut de-a face de multe ori cu o asemenea configurație a jocului și a găsit până la urmă soluții. În primul set însă nu a fost cazul. În loc să își acorde puțin timp pentru a construi, a intrat într-o grabă febrilă, repezindu-se să servească atunci când mai avea 20 de secunde la dispoziție, supunându-se dominației adverse fără a o putea domoli. De aceea 0-6, un scor de set încă neînregistrat până ieri între ele, a venit firesc. 
În pauza dintre seturi, sfaturile lui Darren Cahill au curs în această direcție. Idei punctuale, exprimate clar, una dintre ele fiind aceea de a lovi dreapta cu mai mult spin – care au fost ascultate de Halep și puse imediat în practică. Și cu rezultate vizibile pe tabelă. Un act secund pe care ea l-a controlat, storcând energie din picioarele adversarei, obligând-o să greșească mai mult. 6-2 pentru Simona. 

Remontada frântă 

Tot ea a început bine și decisivul, distanțându-se la 2-0 cu un break reușit rapid. De data aceasta însă, Pliskova a avut reacție. Cumva, a regăsit o parte din incisivitatea loviturilor de la început plus serviciul care oferă puncte iuți și a recuperat diferența. Mai mult, a luat avans, servind pentru victorie la 5-3. Halep a zvâcnit cu orgoliul drept platoșă și a făcut break, însă nu și-a putut ține serviciul pentru a prelungi meciul. Un meci încheiat cu o minge norocoasă a cehoaicei, care a aterizat din banda fileului în terenul româncei, dar care a revenit, până la urmă, jucătoarei mai agresive și mai puternice. 

„Cred că am făcut o treabă bună pe toată durata meciului, mi-am asumat riscuri. Aceasta a fost răsplata, se pare. Am încercat, game-ul era aproape pierdut la 0-30, însă am forțat cu câteva lovituri. A fost ca un cadou din partea cuiva”, a spus Pliskova după meci. 

Ea e cea care avansează în penultimul act. Românca nu își atinge obiectivul pe care și-l fixase, acela de a depăși grupele după 4 ani de insucces. Venind însă după accidentarea la spate și o perioadă cu meciuri puține, a arătat că e capabilă să lupte. Un punct de pornire timpuriu pentru sezonul care vine. Fiindcă 2019 și-a tras cortina pentru Simona.

A 4-a eliminareconsecutivă pentru Simona Halep la Turneul Campioanelor, după anii 2015, 2016 și 2017. În 2018 s-a calificat, dar n-a participat din cauza unei accidentări

CLASAMENT GRUPA MOV

JucătoareMeciuriSeturiPuncte
1. Elina Svitolina36-03
2. Karolina Pliskova33-32
3. Simona Halep33-51
4. Bianca Andreescu (retrasă)21-30
5. Sofia Kenin10-20

Simona Halep - Karolina Pliskova 0-6, 6-2, 4-6

4-6, BREAK, SET, MECI PLISKOVA! Simona pierde 4 mingi consecutiv, după ce ultima lovitură a cehoaicei lovește fileul și cade în terenul româncei.
4-5, BREAK HALEP! Simona îi ia serviciul adversarei și se apropie de Pliskova. 
3-5, game Halep! După 5 game-uri pierdute consecutiv, Simona câștigă în sfârșit și e obligată să se impună pe serviciul adversarei.
2-5, game Pliskova! Simona pare fără replică în aceste moment. Greșește tot mai multe mingi relativ ușoare.
2-4, BREAK PLISKOVA! Jucătoarea din Cehia se distanțează pe serviciul Simonei. Jucătoarea noastră n-a câștigat niciun punct și Karolina bifează al patrulea game consecutiv.
2-3, game Pliskova! Karolina își câștigă cu greu serviciul, în urma a două lovituri în lung de linie, la care Simona n-a avut nicio șansă.
2-2, BREAK PLISKOVA! Jucătoarea din Cehia câștigă la zero pe serviciul Simonei Halep și egalează.
2-1, game Pliskova. Cehoaica își face serviciul, pentru prima oară după 6 gameuri adjudecate de româncă. 
2-0, game Halep! Simona luptă pentru fiecare minge, iar asta o agasează pe Karoline Pliskova. Cehoaica are nevoie de mai multe încercări ca să închidă punctele și nu reușește! Simona continuă marșul!
1-0, BREAK HALEP! Al cincilea game consecutiv reușit de Simona Halep! Jucătoarea noastră trebuie să susțină ritmul incredibil de joc, fiindcă Pliskova pare ușor descumpănită!

+8 FOTO

REVENIRE INCREDIBILĂ A SIMONEI HALEP: 6-2 în setul secund!

6-2. SET ENTUZIASMANT SIMONA HALEP! Jucătoarea noastră preia inițiativa meciului și împinge partida într-un decisiv pentru semifinale! Totul grație serviciului mult mai incisiv! A încheiat cu un AS!
5-2. BREAK HALEP! Simona și-a revenit din buimăceala primului set, acoperă excelent terenul, prinde câteva lovituri de excepție, inclusiv un rever în lung de linie excelent și se distanțează! 
4-2. Game Halep! Simona revine iarăși la două gameri distanță, după un game îngrijit în care Karolina a „scăpat” câteva forehanduri afară! 
3-2. BREAK HALEP! Game important câștigat de Simona, care vine la fileu ca să închidă. Simona lungește punctele, nu se mai grăbește și revine la conducere în set. Hai, Simo! 
2-2. BREAK Pliskova. Adversara Simonei a obținut egalarea fără să piardă vreo minge pe serviciul Simonei. 
2-1. Game Pliskova. Cehoaica își face serviciul fără multe probleme. 
2-0. Game Halep! Cu două duble-greșeli, Simona a arătat că e dispusă să servească riscant și să joace plat pentru a-i produce probleme Karolinei, iar rezultatele s-au văzut rapid. Simona a obținut primul game pe propriul serviciu din meci!
1-0. BREAK HALEP! Simona a ascultat ce i-a spus Darren, a jucat mult mai calculat punctele și a obținut primul game/break al ei în meci! 

Darren Cahill către Simona Halep: „Totul se joacă prea repede, dă-ți timp. Joacă cu mai mult lift pe reverul Karolinei, nu mai juca plat. Concentrează-te pe primul punct din game. Hai!”

$305,000este premiul pentru o victorie în grupele de la Turneul Campionilor!

Primul set a fost HORROR: 6-0 pentru Pliskova

0-6. BREAK, SET Pliskova. Cehoaica o lasă fără replică pe Simona, iar primul set se încheie după doar 20 de minute! Halep l-a chemat pe Cahill. 
0-5. Game Pliskova. Fără replică! Simona nu opune cine știe ce rezistență pe serviciul adversarei și adversara profită din plin. Primul set pare compromis pentru Simona. 
0-4. BREAK Pliskova. Pliskova a avut din nou minge de break, dar Simona a limitat pierderile până la avantaje, când a clacat iarăși. Start ratat complet pentru jucătoarea noastră. 
0-3. Game Pliskova. Cehoaica nu pare deloc emoționată, servește foarte, foarte bine și se distanțează rapid. 
0-2. BREAK Pliskova. Jucătoarea noastră reușește un punct frumos în startul gameului. Pliskova a reușit retururi bune, a dus gameul în prelungiri, după care a reușit breakul. 
0-1. Game Pliskova. Cehoaica deschide tabela, după un game singur, în care a servit agresiv și a urcat la fileu. 

Svitolina, neînvinsă în grupă

În celălalt meci al grupei, Elina Svitolina a trecut de Sofia Kenin, după un meci foarte disputat, scor 7-5, 7-6 (12-10). 

Vezi și:

Simona Halep - Karolina Pliskova, WTA FINALS SHENZEN // Situație ciudată la antrenamentele: de ce au repetat cu același sparring? Ce îi cerea Conchita Martinez: de la unghiuri plate la insistență pe rever

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (142)
luko2012
luko2012  •  01 Noiembrie 2019, 22:35
Postat de Doru Mircea pe 01 Noiembrie 2019, 18:17

ii intreb pe asa zisii suporteri si lautari pusi pe jigniri si calomnii atunci cand simona pierde un meci s-au o calificare in cazul de fata va sileste cineva sa va uitati la meciurile ei .tenisul este un sport profesionist necesita cheltuieli multe si nu cred ca rautaciosii postaci au contribuit cu vreun euro la deplasarile simonei la plata stafului la plata antrenorilor la plata hotelului a mancarii, a trasportului etc.,etc,etc.de fapt este vorba de niste oameni care n-au muncit in viata lor si li se pare ca meciurile la acest nivel sunt o joaca de copii.d-le ctp autopropunetiva antrenorul simonei poate va mai baga cineva in seama pentru sfaturile ;magnifice; pe care i le dati.

Fata asta a fost numărul 1, a caștigat 2 GS. Cei care o jignesc pe aici sunt niște suferinzi și "puțin" bolnavi psihic! Poporul ăsta nu are nicio șansa cu asemenea oameni!

flojo
flojo  •  01 Noiembrie 2019, 21:15

6-0, mulțumim Karolina!

bigbolo
bigbolo  •  01 Noiembrie 2019, 20:06

A pierdut dramatic? Se putea si altfel? :))) "jurnalistii" de spiru haret..

Vezi toate comentariile (142)
Comentează
Close