SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

SIMONA HALEP LA AUSTRALIAN OPEN 2020 // Ce întrebări are Halep, TOP 5 adversare periculoase + ce poate Serena Williams?!

Articol de - Publicat duminica, 19 ianuarie 2020 09:00

Simona Halep, 28 de ani, locul 4 WTA, este pentru a zecea oară pe tabloul principal de la Australian Open 2020, acolo unde a alternat rezultatele bune cu eliminări din primul tur. Cum arată un TOP 5 al favoritelor, în afara Simonei. 

Finalistă în 2018, Simona Halep are o relație complicată cu Australian Open. Rezultatele Simonei au fost amestecate, uneori surprinzătoare. De când e în top 10, Halep a ajuns de patru ori în a doua săptămână, dar a bifat și două eliminări încă de la meciul de debut în primul Grand Slam al anului.

Simona Halep la Australian Open 2020, o problemă de încredere

În 2020, ea se prezintă la Australian Open având un turneu jucat la Adelaide, unde a învins-o pe Ajla Tomljanovic și a cedat în fața Arinei Sabalenka. 

Ultimul meci a zdruncinat un pic încrederea acumulată în presezon la Dubai alături de Darren Cahill, care a revenit în echipa româncei după o pauză de un an, de Artemon Apostu Efremov, antrenorul român recent cooptat, și de preparatorul fizic Teo Cercel. 

Cu toate acestea, Simona nu a făcut un mare caz din înfrângere. „Sunt OK! Mă simt pregătită pentru Australian Open. Știu că va fi dificil, e începutul anului și niciodată nu am jucat grozav în această perioadă. Vreau să-mi intru în ritm, să văd ce am de ajustat și să fiu mai bine de la zi la zi", a spus ea înainte de a pleca de la Adelaide.

+6 FOTO

Când se joacă Simona Halep - Jennifer Brady la Australian Open 2020

Halep va juca marți, iar adversara sa va fi americanca Jennifer Brady, 49 WTA. O jucătoare care lovește puternic, care are un serviciu performant și care a început anul cu victorii la Maria Șarapova și Ashleigh Barty.

Românca nu este printre alegerile specialiștilor, deși în ultimii doi ani a reușit să-și treacă în palmares câte un trofeu de Mare Șlem, Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019. S-a dovedit însă că Simonei îi e bine când nu este socotită printre marile favorite, așa cum s-a întâmplat la Wimbledon, când nimeni nu se gândea că ea va fi câștigătoarea.

"Fiți cu ochii şi pe Halep! Nu este o jucătoare care să lovească atât de puternic, dar cred că a arătat prin victoria de la Wimbledon că poate câștiga şi pe suprafețe mai rapide"
Martina Navratilova

19-9este raportul dintre victoriile și înfrângerile Simonei Halep la Australian Open

Simona Halep la Australian Open

2011 turul 3
2012 turul 1
2013 turul 1
2014 sferturi de finală
2015 sferturi de finală
2016 turul 1
2017 turul 1
2018 finală
2019 optimi de finală

SIMONA HALEP LA AUSTRALIAN OPEN 2020 // Ce întrebări are Halep, TOP 5 adversare periculoase + ce poate Serena Williams?!

Favoritele din 2020 la Australian Open

Ashleigh Barty 23 de ani, numărul 1 WTA

Cea mai bună jucătoare din sezonul trecut, cu un titlu de Mare Șlem în palmares și victorie la Turneul Campioanelor, vine acum cu experiența la nivel înalt care i-a lipsit în trecut. Jocul ei, o combinație spectaculoasă de forță controlată și varietate, se potrivește probabil cel mai bine pe suprafețele rapide – chiar dacă în 2019 s-a impus la Roland Garros. Ceea ce o poate face să șovăiască este presiunea pe care o resimt jucătorii din țările care organizează concursuri de Mare Șlem

Karolina Pliskova 27 de ani, numărul 2 WTA

Încă nu a obținut acel succes în turneele majore pe care l-ar recomanda ansamblul rezultatelor ei în circuit, dar Melbourne pare mereu un loc favorabil pentru cehoaică. În ultimele trei sezoane a avansat în "sferturi", 2017, 2018, și semifinale, 2019, iar cele trei titluri de la Brisbane, 2017, 2019 și anul acesta arată că se adaptează bine condițiilor din Australia. Cu serviciul ei valoros, o adevărată armă, și cu o voce nouă alături, antrenorul Dani Vallverdu, are șanse să ajungă departe și în 2020

Naomi Osaka 22 de ani, numărul 3 WTA

Campioana en titre a impresionat sezonul trecut, legând două triumfuri majore, după cel de la US Open 2018, și părând că e pregătită să domine scenele mari. Fluctuațiile mentale și din joc au schimbat apoi tabloul, însă nipona a recuperat din încredere pe finalul lui 2019. În plus, are capacitatea de a-și găsi cea mai bună versiune a ei în concursurile cu panaș, în bătăliile cele mai aprige. Are avantajul de a fi câștigat la Melbourne – experiență utilă, dar și dezavantajul presiunii de a apăra titlul cucerit în anul precedent.

Petra Kvitova 29 de ani, numărul 8 WTA

Mereu o favorită în turneele majore, mai ales cele pe suprafețe rapide, unde a și reușit rezultatele importante ale carierei. Unul dintre ele – chiar finala de la Melbourne, de anul trecut, venită după o perioadă de zbatere fizică, dar mai ales emoțională. A pornit în 2020 cu o semifinală la Brisbane, pierzând acolo la Madison Keys, dar arătând că are forma necesară pentru a ataca fazele avansate de la Australian Open. Atu – experiența și jocul agresiv, dezavataj – lipsa de consistență arătată uneori.

Serena Williams 38 de ani, numărul 9 WTA

Învingătoare cel mai recent la Melbourne în 2017, când a cucerit și cel mai recent trofeu al ei de Grand Slam, americanca e mânată de dorința de a ajunge la recordul de titluri majore al lui Margaret Court, 24. Are 7 trimfuri la Australian Open, iar anul trecut o accidentare în "sferturi" a pus sub semnul întrebării unde ar fi ajuns dacă nu intervenea această problemă medicală. Campioană la Auckland, a redescoperit gustul savuros al victoriilor finale. Ceva ce o poate ajuta să depășească amarul altor patru finale majore pierdute în 2018 și 2019.

Cote la cucerirea titlului

WTA 

Serena Williams 9/2
Naomi Osaka 8/1
Ashleigh Barty 8/1
Simona Halep 10/1
Karolina Pliskova 11/1
Arina Sabalenka 18/1
Petra Kvitova 20/1
Madison Keys 22/1
Elina Svitolina 28/1
Belinda Bencic 33/1

ATP

Novak Djokovici 5/4
Rafael Nadal 9/2
Daniil Medvedev 8/1
Roger Federer 10/1
Stefanos Tsitsipas 16/1
Dominic Thiem 25/1
Nick Kyrgios 33/1
Alexander Zverev 50/1
Denis Shapovalov 50/1
Andrei Rublev 66/1

SIMONA HALEP LA AUSTRALIAN OPEN // Alex Corretja, impresionat de Simona Halep: „Nu vrei să dai peste ea în turneu” » Schimbarea care l-a dat pe spate

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
116988019705812
Trafalet Simfoniu  •  19 Ianuarie 2020, 13:35

Iese din primul tur ... *** . Se duce cu *** ăla profitor să-și îndeplinească visul . Un gigi *** machidon mic ... Sunt *** machidonii , dar plini de bani

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează