SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

SIMONA HALEP LA MIAMI // Două probleme găsite la Simona Halep de un fost antrenor: „Nu e ca Serena! Să câștigi un Grand Slam în 4 ani nu e o performanță deosebită”

Smona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages
Smona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 21 martie 2019 16:38

Firicel Tomai, fost antrenor al Simonei Halep la începuturile carierei acesteia, a vorbit despre situația în care se află jucătoarea de pe locul 3 WTA.

  • Simona Halep va juca direct în turul II al turneului de la Miami cu învingătoarea meciului Taylor Townsend, locul 96 WTA, jucătoare venită din calificări și Johanna Larsson, locul 79 WTA.

Firicel Tomai a spus că Simona Halep nu și-a atins potențialul maxim, chiar dacă a câștigat Roland Garros 2018, și că a avut de suferit din cauza emoțiilor.

„Cred că Simona, care a fost numărul 1 timp de 64 de săptămâni și a avut rezultate deosebite, nu a obținut performanțele pe care putea să le obțină. Mă gândesc la concursuri câștigate, la turnee mari și la meciuri câștigate. Faptul că a luat un turneu de Grand Slam în 4 ani nu mi se pare o performanță deosebită.

Din punct de vedere emoțional, ea a avut probleme foarte mari. Și acum pierde foarte mulă energie și are emoții foarte mari pe teren. Nu se compară cu Serena. Ea este stabilă emoțional și mental.

Simona are o perioadă în care vrea să îşi dovedească că poate să joace fără antrenor. Eu i-am spus de multe ori că nu antrenorul e important pentru ea. Poate să joace un tenis foarte bun și fără antrenor, dar nu pe o durată lungă.

Ai nevoie de cineva care să îţi mai analizeze deciziile, să îţi mai spună ce să faci. Ea va lua decizia corectă pentru că e foarte deşteaptă. Ia deciziile cele mai bune pentru ea, chiar în detrimentul altor persoane”, a declarat Firicel Tomai pentru Prosport.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (7)
10155633308976552
Cornel Perju  •  22 Martie 2019, 03:40
Postat de Lazar Andrei pe 21 Martie 2019, 18:43

In sfârsit cineva care stie tenis ,si a spus lucrurilor pe nume.

cea mai buna gluma e aia cu "serena stabila emotional". sa spui chestia asta dupa circul facut de serela la US Open 2018 este o dovada de prostie pura. Serena a fost stabile emotional doar cand castiga. De fiecare daca cand a pierdut a facut circ

merace
merace  •  21 Martie 2019, 20:43

Simona debuteaza la Miami contra lui Taylor Townsend, venita din calificari (a trecut usor in turul 1 de Johanna Larsson, 6-1 6-2), locul 85 WTA (live).

merace
merace  •  21 Martie 2019, 20:18

Cate Grand Slamuri a castigat Firicel Tomai?! Daca ar fi castigat macar unul, ar mai fi zis oare ca nu e o performanta deosebita?! :D hahaha

Vezi toate comentariile (7)
Comentează