SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

TABLOU ROLAND GARROS // Simona Halep-Ajla Tomljanovic în primul tur! Sorana, meci incendiar! + Cu cine joacă Begu și Buzărnescu

Articol de GSP - Publicat joi, 23 mai 2019 20:43

Tragerea la sorți de la Roland Garros 2019 a avut loc azi. Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu și Sorana Cîrstea și-au aflat adversarele de la al doilea Mare Șlem al anului, care debutează pe 26 mai. 

Cu cine joacă Simona Halep la Roland Garros

turul I: Ajla Tomljanovic (Australia, 26 de ani, 47 WTA) 
turul II: Chloe Paque - Magda Linette
turul III: Eugenie Bouchard, Daria Gavrilova, Lesia Tsurenko
Optimi: Qiang Wang, Daria Kasatkina
Sferturi: Petra Kvitova, Aryna Sabalenka, Mihaela Buzărnescu
Semifinale: Naomi Osaka, Serena Williams
Finală: Karolina Pliskova, Kiki Bertens, Karolina Pliskova, Elina Svitolina

Cine e Ajla Tomljanovic, adversara din primul tur

În vârstă de 26 de ani, australianca de origine croată Ajla Tomljanovic, număr 47 WTA, are cel mai bun rezultat la un Grand Slam la Roland Garros, în 2014, optimi de finală. De atunci, a trecut peste o accidentare serioasă la umăr, care a dus-o până pe locul 930 WTA. Revenită în circuit full time în 2018, Tomljanovic a reușit să treacă de primul tur la un singur Grand Slam, US Open 2018.

Halep s-a întâlnit o singură dată cu Ajla Tomljanovic, în șaisprezecimile de la Cincinnati, în 2018. Jucătoarea noastră a câștigat în 3 seturi, 4-6, 6-3, 6-3.

Rezumatul meciului AICI

Cu cine joacă Begu și Buzărnescu. Duel tare pentru Sorana

  • Mihaela Buzărnescu (30 WTA) o va înfrunta pe Ekaterina Alexandrova (60 WTA).
  • Irina Begu (118 WTA) va juca în turul I cu chinezoaica Lin Zhu (104 WTA).
  • Sorana Cîrstea (93 WTA) va juca în turul I contra cehoaicei Petra Kvitova (5 WTA).

Alte meciuri tari din turul I

  • Jelena Ostapenko vs. Victoria Azarenka
  • Elina Svitolina vs. Venus Williams
  • Aryna Sabalenka vs. Dominika Cibulkova
  • Barbora Strycova vs. Sam Stosur

Cum ar putea arăta „sferturile”

  • [1] Naomi Osaka vs. [8] Ashleigh Barty
  • [3] Simona Halep vs. [6] Petra Kvitova
  • [7] Sloane Stephens vs. [4] Kiki Bertens
  • [5] Angelique Kerber vs. [2] Karolina Pliskova

Marius Copil (81 ATP), singurul reprezentant de pe tabloul masculin, îl va înfrunta în primul tur pe francezul Benoit Paire.

Tragerea la sorți, video

 

Cum stau româncele pe zgură + cotă Simona Halep

Simona Halep (27 de ani, 3 WTA) pornește turneul din calitate de campioană en-titre. Simona, cap de serie numărul 3, este văzută favorită de majoritatea specialiștilor. Și bookmakerii îi dau cele mai mari șanse, având o cotă situată în jurul valorii de 5,50.

Mihaela Buzărnescu (31 de ani, 30 WTA) e plină de încredere înaintea startului pe zgura de la Paris. Românca încearcă să depășească performanța de anul trecut, când a atins turul 4.

Sorana Cîrstea (29 de ani, 93 WTA) e în formă maximă înainte de Roland Garros. Astăzi s-a calificat în semifinalele turneului de la Nurnberg, după o victorie în fața sârboaicei Nina Stojanovic, scor 4-6, 6-4, 6-2.

Irina Begu (28 de ani, 118 WTA) are un sezon slab pe zgură, cu eliminări în primul tur la Madrid, Roma și Nurnberg.

Simona Halep: toții ochii pe albină!

Campioană en-titre la Roland Garros, liderul ierarhiei pe zgură din ultimele trei sezoane și jucătoarea cu cel mai solid joc arătat la Madrid, Simona Halep e departe prima favorită a Open-ului francez. 

Atuurile româncei au fost prezentate de oameni cu greutate în lumea tenisului. Belgianca Justine Henin crede că românca e „extrem de puternică din punct de vedere fizic”, în timp ce Karolina Pliskova e pesimistă dintr-un singur punct de vedere înainte de startul Roland Garros-ului: „Acolo va fi Simona! Va avea o mare încredere, pentru că ea joacă foarte bine acolo”.

3 finaleare Simona Halep la Roland Garros, două pierdute la Maria Sharapova și Jelena Ostapenko

Vezi AICI care sunt principalele rivale ale Simonei Halep

 

Vezi și: 

SIMONA HALEP LA ROLAND GARROS / Darren Cahill preconizează un nou turneu de excepție pentru Halep: „Simona e una dintre favorite”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
ioan1964
ioan1964  •  24 Mai 2019, 09:28

nici eu nu cred ca va mai face un turneu asemanator cu cel de anul trecut! Sa dea Domnul sa ma insel! Bafta SIMIONA!

ray51
ray51  •  24 Mai 2019, 08:35

Simona e obosita, Miki sta rau cu increderea de sine, Irina s-a 'taiat'. Poate Sorana trece frumos prin viata de jucator pe zgura daca nu i se ofera vreo idila parisiana...

martinpen
martinpen  •  24 Mai 2019, 07:22

Hai sa mai corectam pe corigentii care fac articole la gsp, sa isi ia si ei salariul... citez: "...Finală: Karolina Pliskova, Kiki Bertens, Karolina Pliskova, Elina Svitolina"... Deci, astia au clonat-o pe Pliskova si au pus-o in finala... Acum e ora 7:24, sa notam cat dureaza pana corecteaza corigentii...

Vezi toate comentariile (16)
Comentează