SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

SIMONA HALEP LA SHENZEN // Dialogul de la distanță dintre Simona Halep și Bianca Andreescu: de la „generoasă și modestă” la „este o luptătoare”

Articol de - Publicat vineri, 25 octombrie 2019 20:04

Simona Halep și Bianca Andreescu sunt în aceeași grupă, cea Mov, la Turneul Campioanelor - Shenzhen, și se vor înfrunta luni în ultimul meci de simplu al zilei. 

Primele 8 jucătoare ale lumii au aflat, la Shenzhen, sub ce culoare vor evolua în următoarele lor trei meciuri. 

Grupele Turneului Campioanelor sunt Roșie și Mov, iar în cea de-a doua au fost repartizate Simona Halep și Bianca Andreescu, alături de Karolina Pliskova și Elina Svitolina. 

Ceea ce înseamnă că, în fine, cele două vor avea ocazia de a se întâlni pe teren. În afara lui au avut o interacțiune în urmă cu trei ani, pe care românca și-o amintește destul de clar. 

„I-am spus atunci că ar trebui să devină jucătoare profesionistă pentru că are suficientă forță să facă acest lucru", a rememorat Halep în conferința de presă de dinainte de US Open-ul din acest an. 

„Este o luptătoare”

Turneu pe care Bianca l-a câștigat, o realizare memorabilă, după o finală cu Serena Williams. 

„Nu e meritul meu pentru succesul ei”, adăuga Simona, zâmbind. „Este o jucătoare bună, sunt sigură că poate reuși mai mult. Întotdeauna am spus că este o luptătoare, că merita să învingă în toate acele meciuri pentru că nu se dă bătută. Muncește mult, așa am înțeles. Nu am însă vreo conexiune cu ea, nu suntem prietene". 

Pentru jucătoarea canadiană cu origini românești Halep înseamnă ceva mai mult. Un model, un idol, o referință. Cele două s-au întâlnit în iulie 2016, la Montreal, la un eveniment de lansare Mini Rogers Cup, organizat pe esplanada Parcului Olimpic înaintea turnelui de categorie Premier 5 din Canada. Ambele jucătoare fuseseră invitate să bată mingea cu tinerii participanți. „A fost incredibil! Sunt atât de fericită că am avut șansa să o întâlnesc. Simona e atât de drăguță", exulta apoi Bianca. 

„Generoasă și modestă"

A surprins-o vorbindu-i în română. „Am întrebat-o câteva lucruri și mi-a dat sfaturi bune. Despre diferențele dintre circuitul juniorilor și cel profesionist. A fost generoasă și modestă", a detaliat ea la momentul respectiv. 

Românca s-a impus în acel turneu la care mica ei admiratoare a primit un wild card pentru calificări, fără a le depăși însă. Avea doar 16 ani, dar sezonul acesta a triumfat în respectivul concurs, găzduit însă de Toronto.

Apoi, după ce Halep a cucerit primul ei titlu de Mare Șlem, la Roland Garros, anul trecut, canadianca a fost între cei care i-au transmis felicitări pe Twitter. 

„A muncit atât de mult și nu a renunțat niciodată. Idol @Simona Halep" e ceea ce a scris atunci Andreescu.

Între timp, ea a avut anul acesta un salt spectaculos. Un sezon început cu o finală un pic surprinzătoare la Auckland s-a transformat într-un drum pavat cu aur. Primul titlu adjudecat la Indian Wells, de categorie Premier Mandatory, apoi cel de la Toronto, apoi US Open, un triumf rotund de Mare Șlem.

Revin după Beijing

În 2019, Simona și-a adăugat și ea în palmares al doilea trofeu de Grand Slam, la Wimbledon. Ceea ce face înfruntarea lor, programată luni – ultimul meci de simplu al zilei – cu atât mai pasionantă. Ambele au jucat cel mai recent la Beijing, unde Andreescu a cedat în "sferturi" în fața lui Naomi Osaka, iar Halep în turul secund la Ekaterina Alexandrova. 

Românca a avut apoi nevoie de o pauză și tratament pentru probleme la spate, însă a reluat pregătirea în urmă cu aproximativ două săptămâni în vederea WTA Finals. În fine, așteptarea va fi împlinită și vom vedea un duel Halep-Andreescu. Cu ce rezultat? Vom vedea luni.

Grupa Roșie

Ashleigh Barty, Naomi Osaka, Petra Kvitova, Belinda Bencic

Grupa Mov

Karolina Pliskova, Bianca Andreescu, Simona Halep, Elina Svitolina

Programul de duminică

Grupa Roșie, ora 11:30
Osaka-Kvitova
Urmat de
Barty-Bencic

Programul de luni

Grupa Mov, nu înainte de ora 13:30
Pliskova-Svitolina
Nu înainte de ora 15:00
Andreescu-Halep

Vezi și:

TURNEUL CAMPIOANELOR // Bianca Andreescu a prefațat duelul cu Simona Halep: „Am urmărit-o, va fi o partidă interesantă. Sunt entuziasmată!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close