SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

SIMONA HALEP LA US OPEN // E vârsta o problemă? Ce se întâmplă cu presiunea? » Cum abordează Simona Halep turneul de la US Open

Articol de - Publicat luni, 26 august 2019 15:17

Simona Halep (27 de ani, 4 WTA) abordează relaxată ultimul turneu de Mare Șlem al anului. Românca debutează marți, în jurul orei 20:30, împotriva americancei Nicole Gibbs (135 WTA).

  • Simona Halep - Nicole Gibbs e liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Eurosport.

În 2013, anul exploziei în circuitul WTA, românca avansa pentru prima dată în a doua săptămână a unul concurs de Grand Slam. Avea deja 4 titluri în vitrină, inclusiv unul abia cucerit la New Haven, iar valul arătos pe care se afla s-a spart în optimi de finală, ajutat și de o pauză cauzată de ploaie în fața Flaviei Pennetta. 

Acel reper rămâne, chiar dacă de atunci Simona a dezvoltat o relație de love/hate cu importanta competiție americană. O semifinală în 2015, la care a ajuns eroic, dar pe care a pierdut-o fără dubiu, e diamantul dintr-un șir de pietricele mai puțin strălucitoare adunate de ea la US Open. 

Fiecare an aduce însă ceva nou, mai mult sau mai puțin. Cu butonul presiunii pus pe hold, Halep privește spre Flushing Meadows cu acea filozofie care, aplicată la Wimbledon, a dus la succesul suprem.

 „Presiunea de a face ceva special anul acesta a dispărut. Ceea ce vine de acum este bonus”, spunea ea în conferința de presă dinaintea turneului. „Nu știi niciodată. Nu vreau să-mi fixez așteptări clare, ci să iau totul zi după zi și să văd cât de bună pot fi în fiecare turneu”. 

Vârsta nu e problemă 

Darren Cahill, fostul ei antrenor, cu care se află în negocieri amuzante de revenire, crede că ea are o șansă grozavă să se impună la Flushing Meadows. 

„Are doar 27 de ani și, cum am văzut în această generație atât la feminin, cât și la masculin, mulți jucători își arată cel mai bun tenis la puțin după 30 de ani. Vârsta chiar nu este o problemă pentru ea”, a explicat pentru Omnisport tehnicianul australian, care va comenta US Open pentru ESPN. 

Cei doi coincid nu doar pe teren, la antrenamente, cum s-a văzut în zilele trecute, ci și în păreri. 

„Faptul că a câștigat două turnee majore a fost excelent pentru ea, dar cred că vede în continuare fiecare concurs la fel cum făcea și înainte de aceste succese. Are această abordare: Sunt aici, sunt pregătită și, dacă joc cel mai bun tenis al meu, am o mare șansă la victorie”.

SIMONA HALEP LA US OPEN // E vârsta o problemă? Ce se întâmplă cu presiunea? » Cum abordează Simona Halep turneul de la US Open
Simona Halep, intervievată de Darren Cahill înaintea turneului

Ideea Simonei e aproape identică, la fel cuvintele folosite: „Simt că am jocul corect și condiția fizică bună pentru a câștiga un turneu. Inclusiv unul de Grand Slam, am făcut-o deja de două ori”. 

„Dau totul în fiecare meci” 

Halep avertizează că nu-și va schimba mentalitatea de acum încolo.

 „Nu e ușor să începi un tablou de Mare Șlem și să te gândești direct la titlu. Nu mi-am pus niciodată problema astfel, că voi câștiga trofeul. În schimb, merg acolo, dau totul în fiecare meci pe care îl joc. Iar dacă muncești din greu în mod continuu, ai o șansă mai bună”, a conchis ea. 

La ediția actuală, campioana de la Wimbledon o va întâlni în turul inaugural, în premieră, pe Nicole Gibbs, 26 de ani, numărul 135 mondial. Americanca a jucat puțin anul acesta, dar a revenit recent pe terenuri după ce în luna mai fusese diagnosticată cu o formă rară de cancer al glandelor salivare. 

Simona Halep la US Open 

  • 2010 turul 1
  • 2011 turul 2
  • 2012 turul 2
  • 2013 optimi
  • 2014 turul 3
  • 2015 semifinale
  • 2016 sferturi
  • 2017 turul 1
  • 2018 turul 1 
     

„Mă simt sănătoasă, puternică și proaspătă. E puțină presiune, dar nu mă gândesc prea mult la rezultat. Mi-am atins scopul în acest an, prin câștigarea trofeului de la Wimbledon, așa că am așteptări doar de la felul în care vreau să mă prezint pe teren, să mă bucur și să fiu relaxată” - Simona Halep 

Vezi și:

Simona Halep întărește incompabilitatea cu US Open: „E un pic prea mult pentru mine”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
observator979
observator979  •  26 August 2019, 21:07

Succes, Simona!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close