SPORTURI  »  TENIS  »  MADRID

Corespondență de la Madrid Simona Halep, laude pentru Cori Gauff înaintea confruntării de la Madrid: „Este periculoasă oricând”

Simona Halep și Cori Gauff
Foto: Imago
Simona Halep și Cori Gauff Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 01 mai 2022 19:50 / Actualizat duminica, 01 mai 2022 20:45

Trimisul Gazetei la Madrid a analizat-o împreună cu Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) pe Cori Gauff (18 ani, 16 WTA), viitoarea adversară a româncei de la turneul de la Madrid.

  • Meciul dintre Halep și Gauff va putea fi urmărit liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Digi Sport 2;
  • Gazeta se află la Madrid, prin intermediul specialistei în tenis Luminița Paul, care trimite informații de la primul turneu al Simonei Halep cu Patrick Mouratoglou antrenor.
Organizatorii au anunțat ora de start a supermeciului Halep - Gauff, din optimile de la Madrid
Madrid
Organizatorii au anunțat ora de start a supermeciului Halep - Gauff, din optimile de la Madrid

„Nu-mi amintesc ce făceam la 18 ani", a spus râzând Halep, referindu-se la vârsta viitoarei adversare, Coco Gauff, pe care o întâlnește luni în turul 3. A treia partidă pe care Simona o va disputa în fața tinerei americance are loc la Madrid, pe zgură, la altitudine. 

Este, de asemenea, a treia suprafață diferită pe care se înfruntă cele două, după iarba londoneză în 2019, în optimile de finală ale turneului câștigat până la urmă de româncă, și după hardul de la Indian Wells, din luna martie a acestui an. În turul secund, dubla campioană de Mare Șlem s-a impus, apoi a avansat până în semifinale. 

VIDEO Simona Halep, antrenament înaintea meciului cu Gauff

„Ce an era? Oh, eram la început. Am jucat de curând cu ea”, a spus Halep. „Este periculoasă oricând, o adversară dificilă. E extrem de tânără și joacă un tenis grozav, așa că tot creditul pentru ea. E plăcut să vedem așa ceva în tenis”. Apoi a fost întrebată cum era ea la 18 ani. „Au trecut prea mulți ani”, a replicat râzând. 

„Mă simt bătrână acum. Sincer, nu prea îmi amintesc. Ce an era?”. I se răspunde că 2010. „Oh, abia eram la început în tenisul profesionist. Două povești total diferite, nu putem compara”. A pomenit apoi că în 2009 a făcut operația de micșorare a bustului, „de aceea eram la început. Pentru ea e altceva, e grozavă la această vârstă”. 

Coco Gauff a trecut tot sâmbătă seară, în ultimul meci de pe arena Manolo Santana, de Iulia Putințeva cu 6-1, 2-6, 6-4 în două ore și 20 de minute. În contrast, partida Simonei cu Badosa a durat doar o oră și 16 minute. 

Zgura o avantajează pe româncă, este suprafața pe care se simte confortabil în orice circumstanță, atacând sau apărându-se, spre deosebire de adversara de azi, care încă are nevoie de adaptare. Rămâne de văzut cum se va prezenta „noua Simona” în fața unei noi provocări la turneul pe care l-a câștigat în două rânduri.

4 game-urii-a luat Coco Gauff cel mai mult într-un set până acum Simonei Halep, în meciul de la Indian Wells 0 seturi a cedat românca în fața americancei în cele două înfruntăridirecte de până acum

Citește alte știri din tenis:

Simona Halep, reinventată alături de Patrick Mouratoglou?! » 3 idei ale unui cunoscut jurnalist american: „Și Serena a avut parte de același lucru”
WTA MADRID
Simona Halep, reinventată alături de Patrick Mouratoglou?! » 3 idei ale unui cunoscut jurnalist american: „Și Serena a avut parte de același lucru”
Fotografia de mii de like-uri postată de Patrick Mouratoglou, după ce Simona Halep a pulverizat-o pe Paula Badosa la Madrid
WTA MADRID
Fotografia de mii de like-uri postată de Patrick Mouratoglou, după ce Simona Halep a pulverizat-o pe Paula Badosa la Madrid

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează