SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Simona Halep le domină pe celelalte românce în întâlnirile directe. Care este singura conaţională cu un bilanț pozitiv contra Simonei

Simona Halep în acțiune la Paris FOTO Guliver/GettyImages
Simona Halep în acțiune la Paris FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 28 septembrie 2020 15:42 / Actualizat luni, 28 septembrie 2020 16:08

Simona Halep o va întâlni, miercuri, în turul secund de la Roland Garros pe Irina Begu, de departe compatrioata cu care s-a înfruntat cel mai des în circuit. Nu însă și în turnee de Grand Slam

De un deceniu - poate și mai mult - încoace, România a trimis pe tablourile principale ale concursurilor majore un număr apreciabil de jucătoare. Simona Halep, cea care a reușit performanțele cele mai strălucitoare din istorie, avansând des până în fazele înalte, nu a avut însă prilejul să se înfrunte cu compatrioate atât de des pe cât s-ar fi crezut. În realitate, duelul contra Irinei Begu va fi abia al doilea pe care îl susține actualul număr 2 mondial cu o altă „tricoloră". 

Primul a fost anul trecut, la Wimbledon, când viitoarea campioană de la All England Club a avut-o drept adversară în turul secund pe Mihaela Buzărnescu. A fost un meci interesant, de trei seturi, încheiat cu 6-3, 4-6, 6-2 pentru Simona. Acel act cedat lui Miki avea să fie singurul pierdut de Halep până la finalul turneului.

 „Competiție între românce"

 „Este întotdeauna dificil să joci cu o româncă, mai ales că este stângace, că avusese un an atât de bun în 2018", mărturisea fostul lider mondial într-un interviu pentru Gazetă la finalul anului trecut. 

„A fost o competiție între românce, am avut susținere importantă și pot să spun că în setul al treilea am simțit că am dominat un pic meciul", a adăugat ea. 

„Dacă ar fi să rejoc un meci din 2019 ar fi cel împotriva Simonei pentru că a fost frumos și mi-au plăcut mult atmosfera și evoluția noastră", a precizat și Mihaela, tot la finele lui 2019. 

Cu Irina însă, Simona are cel mai bogat bilanț dintre toate compatrioatele. S-au întâlnit de 7 ori până acum și de fiecare dată s-a impus dubla campioană de Mare Șlem. Cel mai recent s-a întâmplat la Praga, luna trecută, în semifinale. „A fost un meci bun, sunt fericită că am putut să-l câștig", spunea Halep după partidă. „Întotdeauna e greu să joc contra ei, e o jucătoare grozavă. A evoluat bine până la un punct, domina meciul", a punctat ea. 

„Suntem prietene" 

Miercuri, duelul se va reînnoda. „Mental este dificil să joci cu cineva din aceeași țară, dar atunci când intru pe teren totul se schimbă. Cu Irina e mai dificil pentru că suntem prietene, este o persoană deosebită. Sper să facem un meci frumos, ca de fiecare dată", a spus Simona Halep pentru Eurosport. 

Begu a prefațat și ea întâlnirea: „Suntem aceeași generație, am jucat de foarte multe ori, nici nu mai știu, îmi aduc aminte de selecții, îmi aduc aminte când am jucat chiar în Mamaia, cred că o finală, un turneu ITF, la clubul Idu. Au fost multe meciuri, am amintiri frumoase", a explicat ea.

Simona Halep contra altor românce

  • Halep – Irina Begu 7-0
  • Halep – Alexandra Cadanțu 3-0
  • Halep – Mihaela Buzărnescu 2-0
  • Halep – Monica Niculescu 2-0
  • Halep – Andreea Mitu 2-0
  • Halep – Alexandra Dulgheru 1-0
  • Halep – Sorana Cîrstea 1-2

21 de victoriiare Simona Halep în acest sezon 2020 abreviat, inclusiv cea din primul tur de la Paris, de duminică

22 de victoriiare Irina Begu în 2020 și 8 înfrângeri, ea câștigând la Cairo în februarie și la Indian Wells în martie

Citește mai multe știri despre Simona Halep:

Dialog savuros între Gael Monfils și Elina Svitolina despre Simona Halep

Surpriza zilei la Roland Garros, o puștoaică de 19 ani, o adoră pe Simona Halep

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close