SPORTURI  »  TENIS  »  ROGERS CUP

Simona Halep și puștoaica Leylah Fernandez, eliminate în primul tur la Rogers Cup » Diferență de 28 de ani între partenera Simonei și una dintre adversare

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 06 august 2019 22:12

Simona Halep (27 de ani) și canadianca Leylah Fernandez (16 ani) au fost eliminate în proba de dublu a turneului de la Rogers Cup (Toronto) Inedita pereche a pierdut în trei seturi în fața mult mai experimentatelor Nicole Melichar (SUA, 26 de ani) și Kveta Peschke (Cehia, 44 de ani), favoritele 7 ale competiției, scor 6-1, 3-6, 5-10 în super-tie-break.

Halep și tânăra sa parteneră au început entuziasmant meciul și au făcut un prim set solid, câștigat cu autoritate, scor 6-1. Aflată pentru prima oară alături de un nume atât de mare din circuitul feminin,  Leylah Fernandez a trecut peste emoții și a arătat o serie de lovituri demne de invidiat pentru vârsta sa. Românca a asigurat plusul de experiență și de maturitate, într-un mix ce a contribuit la adjudecarea primului set. 

Deși au început cu break setul secund, Halep și Fernandez n-au mai putut ține ritmul dictat de experimentatele lor adversare. Melichar și Peschke au recuperat break-ul și au dominat ostilitățile, impunându-se cu 6-3.

Decisivul, desfășurat sub forma unui super-tie-break, a fost dominat de Melichar și Pescke. Acestea s-au distanțat rapid, au condus inclusiv cu 8-3, câștigând în final cu 10-5. 

28 de ani a fost diferența de vârstă dintre Leylah Fernandez, partenera de 16 ani a Simonei Halep, și Kveta Peschke, experimentata jucătoare de 44 de ani care a făcut pereche cu Nicole Melichar  

Halep vs Brady se joacă în a cincea zi de competiție

La simplu, Simona Halep (4 WTA) o va înfrunta pe americanca Jennifer Brady (24 de ani, 76 WTA) în turul secund de la Toronto. Halep și Jennifer Brady nu s-au mai întâlnit niciodată în circuit, duelul din turul II din Canada urmând să consemneze o premieră.

Meciul dintre cele două va fi miercuri după-amiază sau joi noapte, la o oră ce urmează a fi anunțată de organizatori.

Halep, jucătoarea lunii iulie

Vezi și: 

Leylah Annie Fernandez, jucătoarea de 16 ani care face pereche cu Simona Halep, e fascinată de româncă: „M-am întâlnit cu ea. E fabuloasă”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
347655969058390
Ion Popescu  •  07 August 2019, 06:55

Simona a fost eliminata din primul tur la dublu, dar Raluca Olaru a castigat primul tur la dublu si merge mai departe. Este de neinteles ca GSP scrie numai de Halep si Becali indiferent de situatie. Oare succesul Ralucai nu are nici o valuare ?

347655969058390
Ion Popescu  •  07 August 2019, 00:40

La simplu, nr.1 WTA - Barty a fost eliminata din prima. La fel rachetele nr. 1 din Germania-Kerber si din Anglia-Konta. Ciudat ca haterii din tarile lor nu le-au manjit cu noroi, cum se intampla in *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

347655969058390
Ion Popescu  •  07 August 2019, 00:22

Un exemplu cum Canada sustine si incurajeaza tinerii sportivi. Au acordat wild card Simonei la dublu pentru a juca impreuna cu o foarte tanara canadianca. A casigat toata lumea. Simona a facut un antrenament pe gratis cu publicul, iar Anni Fernandez castiga experienta si incredere.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close