SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP LOCUL 1 WTA

SIMONA HALEP LIDER WTA. Scandal între granzii WTA! Antrenorul Serenei Williams, după ce Simona Halep a detronat-o: "Nimeni nu ar trebui să fie locul 1 fără să câștige un Grand Slam"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 noiembrie 2017 08:59

Simona Halep, 26 de ani, a terminat anul pe locul 1 WTA. Jucătoarea noastră nu a câștigat niciun turneu de Grand Slam, dar a fost cea mai constantă jucătoare a sezonului.

Modul în care se punctează în circuitul feminin a stârnit controverse, mai multe nume importante cerând o schimbare și acordarea mai multor puncte pentru câștigarea turneelor de Grand Slam.

Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams, este una dintre cele mai importante persoane care cere schimbarea manierei de punctare.

"Am început să lucrez cu Serena în 2012, după Roland Garros. A câștigat Wimbledon, US Open, medalia de aur la Jocurile Olimpice și Turneul Campioanelor. La finalul anului, a terminat pe 3. Nimeni nu ar trebui să fie locul 1 fără să câștige un turneu de Grand Slam. Dacă ajunge, e irelevant", a spus Mouratoglou pentru ESPN.

Și antrenorul Craig Kardon, fost antrenor al Martinei Navratilova, cere mai multe puncte la turneele de Grand Slam.

"Ar trebui să conteze și să te descurci bine în timpul anului, dar uitați-vă la câștigătoarele de Grand Slam și la cât de puțin joacă. Sunt staruri și sunt în dezavantaj. Trebuie acordate mai multe puncte pentru Grand Slam-uri. Lumea le vede mai importante", a spus Gordon.

 NAVRATILOVA DE PARTEA SIMONEI

Martina Navratilova, fosta câștigătoare a 18 Grand Slam-uri, se implică și ea și spune că este mai greu să te descurci bine tot anul, decât la un turneu de Grand Slam.

"Eu cred că e mai greu să termini anul pe primul loc WTA decât să câștigi un turneu de Grand Slam. Să ajungi pe locul 1 trebuie să joci grozav și să ai un tenis consistent. Trebuie să fii mai bun decât toți. La un Mare Șlem poți prinde două săptămâni bune și să câștigi. Doar trebuie să fii mai bun decat cei 7 jucători cu care te duelezi", a spus Navratilova pentru site-ul WTA.

Halep este a 6-a jucătoare care ajunge pe locul 1 fără să câștige un turneu de Grand Slam, după Kim Clijsters, Amelie Mauresmo, Jelena Jankovici, Dinara Safina, Caroline Wozniacki și Karolina Pliskova. Dintre acestea, primele două au reușit ulterior să câștige un Grand Slam.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (69)
duffyduck
duffyduck  •  01 Noiembrie 2017, 13:39

Am citit stirea pe ESPN. Inteleg acum supararea lui Mouratoglou, Serena are 36 de ani si un copil, Venus 37. El ar vrea mai multe puncte pentru turneele ITF, pentru ca Serena si Williams sa participe la cat mai putine turnee, sa castige cat mai multe puncte, sa fie cat mai sus clasate in WTA si sa castige cat mai multe premii in bani din turnee si din contracte de publicitate. Mai importanta este opinia Navratilovei pe acest subiect, Mouratoglou doar vrea multi bani.

1325245327494140
Cristi Cri  •  02 Noiembrie 2017, 01:02

Muragtologu ala se ocupa de americance ca americanii de alte sporturi. *** Dar lucreaza din greu sa sape la alte natii.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

andrei.33
andrei.33  •  01 Noiembrie 2017, 22:34

Eu zic sa se faca in asa fel incat elevii lui Muratoglu sa aiba mereu avantaj. Degeaba e francez, ca tot turc din bazar este ca mentalitate.

Vezi toate comentariile (69)
Comentează