SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

SIMONA HALEP LA ROLAND GARROS // Ciudatul caz al Magdei Linette, adversara Simonei din turul 2: „Nu se știe de ce mi se întâmplă. Nu pot face nimic, doar să aștept următorul atac. Partea rea e că poate dura o zi”

Magda LInette // FOTO: Guliver/GettyImages
Magda LInette // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 29 mai 2019 15:10

Simona Halep (3 WTA) o întâlnește joi pe poloneza Magda Linette (87 WTA) în turul II de la Roland Garros, o jucătoare pe care nu a mai înfruntat-o până acum. 

  • Partida Simona Halep - Magda Linette va fi joi în direct pe Eurosport și liveTEXT pe GSP.RO. Organizatorii vor anunța azi ora de start a meciului

„Fiecare meci e diferit. Fiecare meci e dificil. Gândurile mele sunt, sută la sută, îndreptate doar spre partida următoare, nimic altceva”, spunea românca după victoria din primul tur. O victorie care a avut porția ei de emoții, dar și rolul de a le regla.

Acestea vin în mod normal odată cu debutul într-un turneu de Mare Șlem, beneficiind și de un supliment, adus de postura de campioană en titre. Odată depășit primul obstacol, atenția deținătoarei titlului se îndreaptă spre runda și adversara din turul secund.

Premieră pentru Simona

Joi, Halep o întâlnește pe Magda Linette. Jucătoarea poloneză în vârstă de 27 de ani, care ocupă actualmente locul 87 în ierarhia mondială și al cărei cel mai bun rezultat precedent la Roland Garros este turul al treilea atins în urmă cu doi ani.

Cele două nu s-au mai încrucișat până acum în circuit, nici la junioare, deși sunt de aceeași vârstă. Linette a trecut în primul tur de o favorită locală, Chloe Paquet, 3-6, 6-1, 6-2, după un meci în care, spunea pentru sportl.pl, „am fost iritată fiindcă în primul set nu am fost la nivelul meu”.

A continuat apoi: „I-am dat prea mult spațiu, am lăsat-o să dicteze termenii jocului. Știu cum pot juca și de aceea a fost foarte frustrant pentru mine. Mă bucur însă că am reușit să schimb soarta meciului. M-am calmat în interior, mi-am schimbat atitudinea. Am început să joc agresiv și efectul s-a văzut”.

„Nu implor greșeala adversarei”

Atunci când întâlnește pentru prima dată o adversară, Simona s-a obișnuit în ultima vreme să caute pe YouTube în ziua dinaintea partidei imagini din meciurile acesteia.

Alte indicii, spunea mai demult, vin inclusiv de la mingile schimbate la încălzire. Linette își dezvăluie însă cu cuvintele proprii stilul de joc și strategia abituală.

„La antrenamente, muncesc mult să fiu mai agresivă deoarece cred că nu sunt suficient de puternică să pot lovi mult dinapoia liniei din spate a terenului”, explica ea pentru aceeași sursă.

„Nu m-aș simți bine să implor greșeala adversarei. Vreau să-mi creez propriile acțiuni, să dictez tempoul jocului. Sunt meciuri în care iese și altele în care nu. Vom vedea ce se va întâmpla în următorul. Cu siguranță, voi avea o oponentă mai dificilă”.

Poloneza a anticipat bine, a dat exact peste campioana de anul trecut, care, la rândul ei, va căuta să dicteze ea jocul, nu să intre în ritmul adversarei.

Câtă vreme a făcut acest lucru contra Ajlei Tomljanovici în turul inaugural – și nu numai, a avut succes, când australianca a avut inițiativa, acest lucru s-a văzut pe tabelă în setul secund. O situație pe care Simona va face totul să o evite, mai ales în aceste prime meciuri de pe tablourile majore. Energia trebuie conservată, iar să ajungi cu rezerve cât mai mari în săptămâna a doua este unul dintre țeluri. 

Migrenele Magdei

Adversara de joi a Simonei a avut în ultima vreme problmele de sănătate a căror cauză încă nu a putut fi determinată. „De ceva timp am migrene", a mărturisit ea. „La Bogota criza a fost atât de puternică încât am ajuns la spital. Nu se știe de ce mi se întâmplă. Uneori am probleme când zbor, atunci mă panichez pentru că în aer, unde nu ai un doctor la îndemână, nu e cel mai plăcut lucru care ți se poate întâmpla. Dar nu pot face nimic, doar să aștept următorul atac. Partea cea mai rea e că poate dura chiar și o zi sau două. Dureri severe de cap și stare de greață, acestea sunt simptomele”,a precizat Magda.

Înainte de Madrid, a făcut o indigestie puternică. „Joc multe turnee, călătoresc mult, corpul meu nu se ma regenerează ca în urmă cu câțiva ani. Apare oboseala și de aceea mă îmbolnăvesc”, a adăugat ea. O ajută doar relaxarea, când se poate, și cât mai multe ore de somn. 

2 sunt ocaziile în care Simona Halep s-a oprit în turul secund la Roland Garros, 2011 și 2015

3 jucătoare poloneze a întâlnit românca până acum, din 2010 încoace, Agnieszka Radwanska (5-6), Urszula Radwanska (2-1), Katarzyna Piter (1-0)

Citește și:

Simona, interviu la Tennis Channel: „Nu mai e nimic ca anul trecut” + „Aș vrea serviciul lui Monfils”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (11)
2434495066582245
Monique Dalle  •  30 Mai 2019, 18:25

Halal adversare pentru marea campioana, bine aranjat tabloul

10219311390443907
Paul Severin  •  30 Mai 2019, 10:41

Sumatriptan este substanta activa, medicamentul propriu-zis se gaseste la noi sub diferite denumiri. deci cu siguranta nu sunt platit sa ii fac reclama. La farmacie iti trebuie obligatoriureteta ca sa-l obtii , prin urmare eu am postat in ideea ca isi va chestiona doctorul curant in legatura cu acest medicament, sau va fi indrumat de catre farmacist sa faca asta.. Stiu ca functioneaza din proprie experienta, nu l-am gasit pe Google, ci mi-a fost prescris de medicul neurolog,dar iti multumesc pentru urarile cu puscaria. Daca ai fi avut vreodata o migrena adevarata, intelegeai ca poti face ce analize vrei ( de sange, RMN, Tomograf, etc), fara sa se identifice cauza. Daca ai mare noroc, poti identifica factorul declansator. Sumatriptan nu vindeca migrena, din pacate, ci trateaza doar efectul. Stiu ca un medicament banal ca Ibuprofenul poate cauza un soc anafilcatic, daca esti alergic, care poate sa te ucida, din fericire nu este cazul sumatriptanului. Un site de sport este la fel de bun loc ca oricare altul pentru aprimi o sugestie, despre care este OBLIGATORIU sa iti intrebi medicul. In rest, de aici, de la puscarie, eu iti urez doar sanatate.

vladutz13
vladutz13  •  29 Mai 2019, 22:16
Postat de ciclistul pe 29 Mai 2019, 18:19

Daca ai probleme cu migrenele, iti recomand imbunatatirea imunitatii cu Imunoinstant Multiplu produs in Romania dupa o reteta americana. Este suta la suta natural, o cura de 30 de zile costa vreo 12 milioane dar ai toate sansele sa iti treaca chiar din prima luna migrenele si nici sa nu mai racesti. Pe langa asta, corpul va produce anticorpi puternici care vor lupta cu orice bacterie pe care o ai in corp. Deci are trei beneficii: imunitate, antiraceala si curata corpul.

Multumesc pentru sfat, dar migrenele nu prea au nicio treaba cu imunitatea sau cu racelile. Sunt cel mai probabil genetice, le ai sau nu le ai, iar cauzele de declansare sunt stimuli externi, presiune, stres, oboseala puternica, simplul fapt ca de exemplu ti-ai uitat ochelarii acasa :)). Preventie exista, dar cred ca o folosesc doar cei care chiar au probleme recurente saptamanal.... In rest Paul Severin are dreptate, se iau medicamente, un simplu antinevralgic, ibuprofen pot sa ajute enorm... sau nu. Problema este ca efectul nu are cum sa fie imediat, legat de articolul asta, daca pe Linette o izbeste o chestie din asta pe teren, e terminata... orice medicament ia, nu poate evita aura/orbirea temporara.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează