SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Halep, reproșuri la despărțirea de Australian Open: „Două lucruri pe care nu le-am făcut bine”

Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages +33   FOTO
Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 februarie 2021 09:18 / Actualizat miercuri, 17 februarie 2021 11:10

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) a fost eliminată marți de americanca Serena Williams (39 de ani, 11 WTA), scor 3-6, 3-6, în sferturile de finală de la Australian Open 2021.

După înfrângerea de la turneul de la Melbourne, Simona a plecat din Australia, urmând a se pregăti pentru viitorul turneu, din Qatar, care începe pe 1 martie.

Halep și-a luat la revedere de la competiția de la Antipozi și a postat un mesaj pentru organizatori și pentru fanii din Australia. Simona își reproșează o anumită atitudine negativă pe teren și faptul că s-a plâns prea mult.

„Victorie sau înfrângere, e mereu o experiență minunată să împart terenul cu Serena Williams. Îi mulțumesc lui Craig Tiley (n.r- șeful WTA) și Federației Australiene de Tenis pentru munca voastră neîncetată Ați depășit foarte multe provocări și nu ați încetat să lucrați pentru noi. Abia aștept să revin anul viitor”, a scris Simona Halep pe rețelele sociale.

„Poate că atitudinea a fost puțin mai negativă în acest turneu, dar voi lucra la asta și, cu siguranță, voi reveni mai puternică. 

Sunt puțin frustrată din cauza negativității de pe teren. Cred că m-am plâns foarte mult. Dar din punct de vedere al tenisului, am făcut o treabă bună. Am lucrat mult în pregătire, iar aici am văzut cât de mult mi-am crescut nivelul. Sunt fericită din acest motiv. Am încredere. Dar trebuie să lucrez ca să fiu din nou într-o formă la nivel mental
- Simona Halep

Citește mai multe știri de la Australian Open: 

Ce urmează pentru Simona Halep după Australian Open » Când va participa la următorul turneu

Cristian Tudor Popescu explică greșeala Simonei Halep contra Serenei Williams: „Aproape că aș fi vrut să piardă mai rău, dar măcar să facă asta”

Serena Williams, primele cuvinte după ce a eliminat-o pe Simona Halep de la Australian Open: „Știam că trebuie să fac cel mai bun meci din turneu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
maddad
maddad  •  19 Februarie 2021, 08:36

Nu doua sunt lucrurile pe care nu le faci bine, dragă Simo, ci unul singur: joci tenis. Nu ai calități de mare campioana, ceea ce nu e o crimă. Felicitări pt tot ce ai reușit, dar sa lasam iluziile deoparte. Ai 30 de ani si reacționezi ca la trei ani. Nu mai e timp sa te schimbi. Oricum, ai locul tau in istoria tenisului.

argus
argus  •  18 Februarie 2021, 19:59

"Nu te supara "frate" Simona, daca-ti spun ca plateste tributul auto-multumirii! Cand declari: "...Simt că am jucat bine, dar serviciul a fost cheia..." sau "; cât de mult mi-am crescut nivelul.." sau "..Sunt puțin frustrată din cauza negativității de pe teren..." sunt doar vorbe-n vant! Realitatea (daca nu cuva dl Darren ti-o ascunde, preferand statutul de yesman) o ai in statistica meciului! Statistica in care care nu se regaseste nici "negativitate" nici "nivelul de joc"! (https://www.gsp.ro/sporturi/tenis/simona-halep-explica-infrangerea-cu-serena-williams-de-la-australian-open-serviciul-nu-m-a-ajutat-623912.html) Nu Simona! Nu serviciul nu te-ajutat (de fapt TU nu l-ai ajutat, si stii bine, sau ar trebui sa stii ca in zadar ai un serviu bun, fara continuare, fara un retur aducator de puncte). Statistica meciului in care cu primul serviciu ai avut 68% in timp ce Serena a avut 55%, cum poti sa spui, sa crezi ca serviciul nu te-ar fi ajutat si nu RETURUL? Cu un serviciu mai bun in tot meciul ai totalul punctelor castigatoare a fost cu 10% mai mic decat al Serenei (45% fata de 55%); returul in ghemurile castigatoare 33% (Serena 67%); retur pcte. castigatoare 40% (Serena 52%); lovituri direct castigatoare 9 (Serena 24); ghemuri castigate consecutiv 2 (Serena 5). Desi Serena a avut 33 de greseli nefortate, fata de 9 ale tale, castiga meciul in ciuda unui serviciu mai slab si a numeroaselor greseli neforta

varutu
varutu  •  17 Februarie 2021, 20:09

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează