SPORTURI  »  TENIS  »  CAZUL HALEP

Simona Halep, out din Top 500 » Adrian Marcu: „Nici nu știu cum s-o trezi, cum s-o simți în fiecare zi” + Victor Hănescu crede că, indiferent de clasament, poate reveni

Simona Halep Foto Imago
Simona Halep Foto Imago

Articol de - Publicat luni, 14 august 2023 13:20 / Actualizat luni, 14 august 2023 14:21

Simona Halep, 31 de ani, a ieșit din Top 500 WTA săptămâna aceasta, când au dispărut punctele de la Toronto 2022, unde cucerise titlul. 

  • Aflată în așteptarea verdictului de la Sports Resolutions în cazul de dopaj cu Roxadustat, românca traversează o situație complicată, comentată pentru gsp.ro de Victor Hănescu, fost număr 26 ATP, și de Adrian Marcu, cel care a antrenat-o pe Simona Halep. 

Simona Halep a alunecat 520 de locuri într-o săptămână în clasamentul WTA, după ce i-au ieșit punctele obținute anul trecut în urma cuceririi titlului în turneul WTA 1000 de la Toronto, și se află acum pe poziția 578 în ierarhia mondială, cu un total de numai 70 de puncte.

Era ceva ce urma să se întâmple, conform regulilor de alcătuire a clasamentului mondial, calculat pe un sezon, însă, chiar și așa, faptul în sine impresionează.

Fostul lider mondial, depistată pozitiv la Roxadustat anul trecut, în urma unui test făcut după înfrângerea în primul tur la US Open în fața ucrainencei Daria Snigur, încă așteaptă verdictul din partea Sports Resolutions, tribunalul independent care se ocupă să îi judece cazul. Ea nu a mai jucat un meci oficial de 11 luni.

Andrei Pavel, fost antrenor al Simonei Halep, lansează o ipoteză-bombă: „Cred că de asta a luat substanța aia dopantă”
CAZUL SIMONA HALEP
Andrei Pavel, fost antrenor al Simonei Halep, lansează o ipoteză-bombă: „Cred că de asta a luat substanța aia dopantă”

Adrian Marcu: „Mi se pare ireal ce i se întâmplă Simonei Halep”

A trecut o lună și jumătate de când a fost audiată la Londra, pe 28 și 29 iunie, o perioadă lungă fără a se ști care este verdictul. Între timp, turneele au trecut, punctele ies, iar Simona Halep este în pericol să dispară complet din ierarhia mondială după ultimul turneu de Grand Slam al anului.

„Mi se pare ireal ce se întâmplă, cu toată amânarea asta”, a spus pentru Gazetă Adrian Marcu, cel care a antrenat-o pe Halep în două etape importante. ”Sincer, nu am mai auzit o situație ca asta în care să se târâie atât și să nu se ajungă la o concluzie. Care o fi ea această concluzie și după, nu știu, și tu încerci să arăți cum a fost de fapt situația”, a adăugat el.

Legat de alunecarea în clasament, antrenorul spune că este o situație descurajantă. „Acum vine US Open-ul, s-a terminat Montrealul și mai are, nu știu, de la US Open, câteva puncte. E clar că în momentul ăsta tu ești la 0 puncte în clasament. 

Să fi dat o chestie acum, să zici, e bună pentru mine că mă duc apoi să joc. La cât timp nu a jucat, va fi foarte foarte greu, dar măcar ai o luminiță în față, vine Australia, mă antrenez, joc, dar așa, stai...” lamentează el situația româncei.

Nici nu știu cum s-o trezi, cum s-o simți în fiecare zi. Cum te simți când nu ai nicio idee în ce situație ești. Mă antrenez, nu mă antrenez, habar n-am, nu știu. Ireal ce i se întâmplă”, repetă Adrian Marcu.

Simona Halep, out din Top 500 » Adrian Marcu: „Nici nu știu cum s-o trezi, cum s-o simți în fiecare zi” + Victor Hănescu crede că, indiferent de clasament, poate reveni
Adrian Marcu și Simona Halep la Australian Open 2022 Foto Imago

Adrian Marcu: „O văd revenind, Simona Halep nu se lasă”

Pe de altă parte, el e sigur că Simona Halep poate juca din nou la un nivel înalt. „Eu o văd revenind și jucând foarte bine, la cum o cunoaștem, mai ales acum, când ar avea de dovedit ceva. Simona nu se lasă, ar fi o mare surpriză să se lase, dar sunt sigur că nu o va face. 

Mă uit la ce se întâmplă acum în circuitul feminin, sunt sigur că poate ajunge din nou spre sus. O să-i trebuiască o perioadă să intre în ritmul, dar la ambiție stă bine”, a conchis Adrian Marcu.

Victor Hănescu: „E neplăcut, mai ales cînd ai fost la cel mai înalt nivel”

Victor Hănescu, fost număr 26 ATP, este și el intrigat de situația în care se află românca, dar e încrezător că poate reveni.

Cred că mai important este să-și încheie ea cazul și să știe ce face mai departe. Acum, că a ieșit din Top 500, cumva ne așteptam la lucrul ăsta și normal că nu e plăcut, mai ales știind că ai fost la cel mai înalt nivel din lume”, a declarat Hane pentru Gazetă, ”dar cred că trebuie să rămână pozitivă și să vadă ce poate face în momentul ăsta sau mai departe cu decizia care vine”.

El adaugă că „nu prea ai ce să faci mai mult decât atât în momentul ăsta. Și mai cred că indiferent de clasament, dacă vrei să revii și dacă îți place să faci chestia asta în continuare, o să revii. Și eu când eram pe locul 35 și am căzut până pe 800 în lume din cauza unei accidentări, până la urmă am revenit. Dacă ai nivelul și vrei, și ești sănătos, vei reuși”.

Ideea lui Victor Hănescu este că „pe lucrurile astea trebuie să se concentreze și să sperăm că suspendarea nu va fi prea mare sau poate chiar nu o să fie”.

Cazul Simonei Halep pe scurt:

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

E oficial! WTA a confirmat la miezul nopții vestea teribilă pentru Simona Halep
HALEP, SUSPENDATĂ
E oficial! WTA a confirmat la miezul nopții vestea teribilă pentru Simona Halep
Andrei Pavel, fost antrenor al Simonei Halep, lansează o ipoteză-bombă: „Cred că de asta a luat substanța aia dopantă”
CAZUL SIMONA HALEP
Andrei Pavel, fost antrenor al Simonei Halep, lansează o ipoteză-bombă: „Cred că de asta a luat substanța aia dopantă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
267890
267890  •  15 August 2023, 10:38

Ba e foarte real. Asta merită. Asta e valoarea ei. Nu chiar de locul 500+ dar in niciun caz nu în top 100. Cât despre revenire, nu cred că atuurile ei, alergarea furibundă, urletele și grimasele, vor mai avea importanță. În ultimul an tenisul s-a schimbat mult. Svitolina a reușit sa-și remodeleze tenisul, să-l aducă la zi aș zice. Dar pe Halep n-o văd decât cu mâi ile pe șolduri, ca-n poză.

VanBasten
VanBasten  •  14 August 2023, 14:55

Cum s-o trezi Halep in fiecare dimineata?! Cu o cafea, un croissant si milioane de euro in cont.

Morujmomoruj
Morujmomoruj  •  14 August 2023, 14:23

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează