SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

VIDEO + FOTO Duel-șoc pentru Halep în turul secund de la Madrid: înfruntă a doua jucătoare a lumii! Când are loc meciul și toate detaliile despre adversară

Simona Halep / FOTO: Imago
Simona Halep / FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 28 aprilie 2022 17:29 / Actualizat joi, 28 aprilie 2022 17:37

Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) a debutat cu victorie la Madrid Open, împotriva chinezoaicei Shuai Zhang (33 de ani, 39 WTA), scor 6-2, 6-3. În turul secund, românca va avea o adversară de alt calibru, iberica Paula Badosa (24 de ani, 2 WTA).

  • Meciul dintre Simona Halep și Paula Badosa se va juca sâmbătă, la o oră ce urmează a fi anunțată de organizatori.

Simona Halep nu a avut nicio emoție la primul meci cu Patrick Mouratoglou în lojă. Sportiva din Constanța va da adevăratul test în turul secund. Din cauza clasamentului slab, doar locul 21, Simo va da peste principala favorită a competiției. În absența polonezei Iga Swiatek, privilegiul i-a revenit spanioloaicei Paula Badosa.

Simona Halep - Paula Badosa, în turul secund de la Madrid

În primul tur, Badosa s-a distrat în fața rusoaicei Veronika Kudermetova (25 WTA). Doar o oră și șase minute a durat disputa, încheiată 6-3, 6-0. Paula a arătat solid pe propriul serviciu, câștigând 85% dintre punctele jucate cu prima minge. Nu a cedat niciun game pe propria servă.

Înfruntarea de sâmbătă va fi prima dintre Halep și Badosa.

Paula Badosa, drumul de la anxietate spre vârful tenisului feminin

Campioană în competiția junioarelor la Roland Garros, în 2015, Paula Badosa nu a avut cea mai lină ascensiune. Triumful obținut la Paris la doar 16 ani și jumătate i-a adus ibericei nu doar faimă, ci și mult stres și anxietate, probleme de sănătate pe care le-a făcut publice în 2019: „Nu mai simțeam nicio emoție pozitivă pe teren, doar teamă și anxietate. Aveam temeri care m-au făcut să nu vreau să concurez”, a spus Badosa, potrivit as.com.

În 2021, Badosa a luat cu asalt circuitul. În mai ajungea în semifinale la Madrid, devenind prima localnică ce atinge această fază în istoria competiției. Era doar startul unei ascensiuni fulminante. 

A ajuns în sferturi la Roland Garros, a ajuns între timp la 3 turnee cucerite, s-a calificat în semifinalele Turneului Campioanelor și a urcat până pe poziția secundă în ierarhia WTA.

Paula Badosa: „Stilul lui Halep mă atrage”

Într-un interviu acordat presei din țara natală, Badosa a declarat că își dorește să o întâlnească pe Simona Halep și că ar fi „meciul de vis” pentru ea.

„Mi-ar face plăcere să joc împotriva lui Halep. Am admirat-o întotdeauna, îmi place stilul ei complet de joc. Nu cred că ne asemănăm, dar mă atrage.

Ea nu este o jucătoare strict defensivă sau ofensivă, are pachetul complet. Chiar aș vrea să o întâlnesc și să văd cum reușește asta”, a spus Paula Badosa, potrivit Punto de Break.

Paula Badosa, noua „regină a frumuseții” din tenis

Paula Badosa / Sursă foto: Instagram/paulabadosa
Paula Badosa / Sursă foto: Instagram/paulabadosa
Paula Badosa / Sursă foto: Instagram/paulabadosa
Paula Badosa / Sursă foto: Instagram/paulabadosa
Paula Badosa / Sursă foto: Instagram/paulabadosa
+17 FOTO

Badosa tocmai ce a devenit ambasadorul celor de la „Kérastase”, o cunoscută linie franceză de îngrijire a părului și a scalpului, care distribuie produse la nivel internațional.

Iberica s-a născut pe 15 noiembrie 1997, la New York, orașul în care părinții săi au emigrat pentru a-și dezvolta cariera în lumea modei. Paula s-a întors la Barcelona când avea doar șapte ani, în tentativa de a-și urma visul copilăriei: tenisul.

Citește și alte știri din tenis:

Irina Begu, înfrângere categorică în primul tur al turneului de la Madrid

Sorana Cîrstea, eliminată din primul tur al turneului de la Madrid

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
560928364107122
Marcel Jeler  •  29 Aprilie 2022, 08:09

Halep out !!

mihaiviteazul
mihaiviteazul  •  28 Aprilie 2022, 20:08
Postat de 267890 pe 28 Aprilie 2022, 18:43

Numai cand vezi pozele astea cu Halep si te infiori, parcă e ***. Darămite să o vezi pe bune si sa o si auzi. Totusi să sperăm că Badosa o ignoră cumva. Eu i-as propune lu' Halep sa-l ia și pe Mouratoglu și să plece acasă. Dl. Iuruc le face un grătar si lasă tenisul pe seama celor stiu să joace. Iar pe noi ne scuteste de meciuri urâte.

In viață îți poți alege opțiunile, nu trebuie să te învățăm cum se apasă un buton…

mihaiviteazul
mihaiviteazul  •  28 Aprilie 2022, 20:06

Deja Pliskova, Sabalenka și Ostapenko sunt out.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close