SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

EXCLUSIV Șeful FRT a sesizat unde n-a funcționat jocul Simonei Halep cu Badosa

Presa internațională a reacționat după revenirea Simonei Halep pe teren, foto: Twitter
Presa internațională a reacționat după revenirea Simonei Halep pe teren, foto: Twitter

Articol de - Publicat miercuri, 20 martie 2024 11:24 / Actualizat miercuri, 20 martie 2024 14:47

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, a vorbit la GSP LIVE despre prestația Simonei Halep (32 de ani) în turul 1 de la Miami, eliminată de Paula Badosa.

Șeful tenisului din România a lăudat modul în care Simona Halep a jucat, având în vedere pauza de un an și jumătate, și spune că sportiva din Constanța putea câștiga meciul, momentul decisiv fiind în setul doi, când Halep a ratat șansa de a face break și de a duce scorul la 2-0.

Și mai spune că modul în care a jucat pe al doilea serviciu a arătat o lipsă de încredere a Simonei. Potrivit statisticilor, Halep a câștigat 11 din cele 36 de puncte jucate pe al doilea serviciu. Însă nici adversara nu a stat mult mai bine. A câștigat 11 din 33.

VIDEO. George Cosac, la GSP LIVE, despre prestația Simonei Halep de la Miami

„Pentru cât s-a pregătit și având în vedere că a aflat că primește wild-card cu 10-14 zile înainte, eu zic că prestația Simonei Halep e peste așteptări. Cu puțină șansă, dacă făcea break la 1-0 în setul doi, Badosa nu o mai putea întoarce.

S-a văzut clar lipsa de competiție și de o pregătire profundă la nivel fizic și mental. S-a văzut că nu are meciuri în picioare. Dar se vede că știe tenis, că a fost numărul 1 și a câștigat Grand Slam-uri. Ambiția care o caracterizează o va face să revină în scurt timp la performanțele deosebite.

Era clar că va exista o neîncredere. Un jucător care nu are încredere se dă de gol la serviciul doi. Asta îți arată câtă încredere are un jucător în el. Din păcate, în cazul Simonei, serviciul doi a fost foarte vulnerabil. Badosa a făcut multe puncte.

Referitor la joc, nu avem ce spune. Ea nu a jucat un an și jumătate. Spre deosebire de sportul de echipă, unde un jucător poate intra treptat, la tenis ești singur. Eu aș fi foarte fericit dacă aș ști că ea s-a trezit fără nicio durere și că se simte bine.

Despre fizic e greu de vorbit. Dar având în vedere ambiția Simonei și dorința de performanță, sunt sigur că va reuși. Mai ales că vine sezonul de zgură”, a spus George Cosac la GSP LIVE.

Sunt convins că a analizat care e antrenorul care o poate ajuta cel mai mult în această perioadă. În tenis, sportivul e cel care plătește și alege antrenorul. Mergem pe decizia ei și sperăm în rezultate pozitive.

- George Cosac

Citește mai multe știri despre Simona Halep:

Simona Halep a anunțat la Miami noul ei antrenor » Acord cu mentorul rusoaicelor: „Îl apreciez, sper să meargă bine”
WTA MIAMI
Simona Halep a anunțat la Miami noul ei antrenor » Acord cu mentorul rusoaicelor: „Îl apreciez, sper să meargă bine”
Halep a impresionat-o pe Badosa » Pariul pe care îl face jucătoarea din Spania în privința parcursului Simonei
WTA MIAMI
Halep a impresionat-o pe Badosa » Pariul pe care îl face jucătoarea din Spania în privința parcursului Simonei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
zb59
zb59  •  20 Martie 2024, 15:24

“ Eu aș fi foarte fericit dacă aș ști că ea s-a trezit fără nicio durere” Poti detalia de ce ai fi fericit!?:)) Gretoasa lingusenia asta!

Freyya
Freyya  •  20 Martie 2024, 13:46

au lipsit "suplimentele". talent zero in continuare si prosopu' peste fata ca la AO cand a batut-o "tractorista"

267890
267890  •  20 Martie 2024, 12:19

Probabil că nu s-a mai dopat. Ăsta e minusul.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează